Tavallinen koulupäivä Texasissa

Koulussa ei koskaan ole tylsää!

Tässä postauksessa kerron miten mun koulupäivät täällä Jenkeissä kuluu. Vielä seitsemän kuukaudenkaan jälkeen koulussa ei ole tylsää ja aina oppii jotain uutta (heh! ;D)
Koulu alkaa mulla 7:20 ja loppuu 2:30. Nyt kun futiskausi alkoi, on mulla harkat joka päivä koulun jälkeen klo 2:45-5. Pelipäivinä pääsen kotiin vasta kymmenen aikoihin illalla.

Aikatauluni

5:35 — herätyskello soi ensimmäisen kerran. Torkutan ja vaivun samantien takaisin uneen.
5:45 — aika herätä! Tsekkaan somet läpi ja laittaudun valmiiksi.
6:30 — bussi lähtee.
6:45 — oon koululla ja vien futiskamat kaappiin pukuhuoneeseen. Yleensä ostan koulun kahviosta kahvin ja juttelen kavereiden kanssa ennen ensimmäisen tunnin alkua.
7:20 — kello soi ja ensimmäinen period alkaa. Mulla on english 3 eli vähän kun Suomen äikkä. Siellä kirjotetaan esseitä, luetaan kirjoja ja opiskellaan äidinkielen kaltasia juttuja.
8:11 — siirtyminen tokalle tunnille. Amerikan historiaa! Se on tosi mielenkiintosta kun oppii asioita esim. Maailmansodista Amerikkalaisten näkökulmasta. Oon kuullu paljon uusia faktoja!
8:57 — kolmas period! Nyt on tanssin vuoro. Meillä vaihtuu laji parin kuukauden välein: ekaks oli balettia, sitten jazzia, sitte hiphop ja nyt on moderni. Harjotellaan meidän
koulun kevätnäytöstä varten.
10:09 — matikkaa. Mulla on algebra 2 mikä on yläasteen ja lukion pitkän matikan sekotus. Easy! On kiva kerrata näitä juttuja ettei pääse matikka unohtumaan vuoden aikana
– mulla se ei nimittäin ollut pakollinen kurssi täällä.
11:06 — Drawing 2: perus piirtämiskurssi.
11:36 — lunch! Mä tuon kouluun yleensä omat eväät, joskus ostan jos tekee mieli hot doggeja tai hamppareita. :D
12:06 — kuvis jatkuu.
12:36 — futistunti! Mulla futista siis kurssina sekä koulun jälkeen. Futistunnilla mennään yleensä salille tai kentälle.
13:33 — vika tunti, jes! Mulla on Pals2 mikä on verrattavissa Suomen lukion tukioppilaskurssiin. Siellä me opetetaan ala-astelaisia sekä autetaan vanhainkodeissa yms. Ja järjestetään tapahtumia koululla.
14:30 — koulu ohi, futisharkkojen aika!
17:00 — vihdoin kotiin...

Vaihto-oppilaan harrastus Yhdysvalloissa

Koulupäivän jälkeen

Täällä koulupäivät on tosi kivoja mutta aika raskaita. Pitää herätä tosi aikasin ja tunneilla pitää osata keskittyä. Kotiin päästessä oon yleensä väsynyt, joten uni tulee jo yhdeksän aikoihin.
Vielä 11 viikkoa koulua jäljellä! Hui, alkaa jo jännittää kotiinpaluu.

- Ida