Mun ensimmäinen ja viimeinen Homecoming


Homecoming on tosi suuri perinne täällä Amerikassa ja se sijottuu yleensä syys-lokakuulle ja kestää viikon. Tavat miten homecomingia juhlistetaan saattaa vaihdella mut mä kerron nyt miten päivät kului täällä mun koulussa Texasissa. Mulla on niiin paljon kerrottavaa, mut katotaan kuinka paljon saan mahdutettua tähän postaukseen! :-D

Jokaiselle viikonpäivälle annettiin teema miten pukeutua. Oli movie Monday, twin Tuesday, keskiviikkona pukeuduttiin oman luokka-asteen teeman mukaan, tropical Thursday ja perjantaina kaikki piti päällä omaa mumia. 

Mum on iso ”ruusuke” joka roikkuu kaulassa ja on pitkäaikanen perinne Texasissa. Se askarrellaan koulun värisistä nauhoista ja keskellä on yleensä koristekukka tai -kukkia, ja yleensä siinä on myös jenkkifutisteemaisia koristeita tai muuta vastaavaa. Usein poika antaa tän ison ruusukkeen tytölle jos ne on menossa yhdessä homecoming tanssiaisiin, mut osa tekee vaan itelleen oman. Poikien mum sidotaan käsivarteen ja se on paljon pienempi. Jotkut saattaa käyttää mumin tekemiseen yli 200 dollaria!!

Mun koulun värit on punainen, valkoinen ja musta. Kaikilla junioreista alaspäin sai olla noi värit niiden mumeissa, mut senioreilla oli kaikilla kokonaan valkonen, ihan valtavan kokonen mum! En ollut koskaan nähnyt mitään vastaavaa mut se oli tosi hienon näköstä kun kaikilla roikkui tommonen iso ruusuke kaulassa!

Oli kans tosi hämmästyttävää nähdä, miten paljon vaivaa jokainen näki tän viikon eteen. Homecomingia suunniteltiin jo viikkoja ennempää, ja pukeutumispäivinä suurin osa oli panostanut asuihin (meidän koulussa on yli 2000 oppilasta!).

Keskiviikkona oli Homecoming parade. Lähes kaikki meidän koulun urheilujoukkueista (mukaan lukien mun futisjoukkue) ja osa muista ”clubeista” ja luokista koristeli lava-auton tai muun vastaavan ja sitten kaikki ajoi jonossa muutaman kilometrin lenkin. Voisin verrata sitä Suomen abirekkoihin koska suurin osa oli lava-autojen takana tai peräkärryissä ja heitteli karkkia yleisölle. Meillä oli lava-auto + peräkärry ja meidän koko joukkue mahtui kyytiin. Oli niin hauskaa olla siellä kavereiden kaa kun musiikki oli täysillä ja kaikki oli niin innoissaan!

Perjantaina oli koulussa lyhyemmät tunnit jotta koulupäivästä jäis tilaa homecoming karnevaalille ja pep rallylle. Karnevaalia varten koko ruokala tyhjennettiin pöydistä jotta kaikki kojut mahtuis omille paikoilleen. Siellä oli erilaisia pelejä ja ruokapisteitä ja kaikki maksettiin aikaisemmin ostetuilla karnevaalilipuilla.

Koulupäivän päätteeks oli Pep rally, eli koko koulu kokoontui saliin ja siellä oli erilaisia esityksiä ja kilpailuja.

Perjantai oli myös tosi äänekäs, sillä se oli periaatteessa senioreiden päivä. Senioritytöt piti kaulassa niiden valtavia mumeja ja kruunuja ja joka ikinen senior hakkas kattiloita tai roskiksia tai muuta vastaavaa koko päivän. Kotiin päästessä korvissa vähän soi ja moni pelkäs kuulon lähtemistä! :-D

Illalla oli kauan odotettu homecoming game, johon suurin osa maalasi naamat koulun väreillä ja teki erilaisia kylttejä. ”School spirit” tuli siellä kaikista vahvimmin esiin, kun omaa jenkkifutisjoukkuetta kannustettiin ihan viimiseen saakka. Pelin väliajoilla esiintyi koulun tanssiryhmä sekä bändi.

Lauantaina oli homecoming dance. Mun kaverit tuli meille jo 12 aikaa valmistautumaan ja kuuden aikaa lähdettiin ottamaan kuvia ja syömään. Tansseihin me päästiin kahdeksalta, ja voin sanoa, että toi oli yks kivoimmista päivistä mitä oon elänyt! Meillä oli aluks kymmenen hengen porukka mut tansseihin päästessä se vaan kasvoi. Oli hauska kattoa kun dj soitti tiettyjä biisejä ja kaikki ties koreografiat niihin! Tansseissa julistettiin myös king ja queen mut ne meni multa vähän ohi kun en ees tiennyt ehdokkaita :-D!

Kokonaisuudessaan viikko oli ihan huippu ja yks niistä kokemuksista mitä tulin täältä jenkeistä hakemaan. Mun kaveripiiri on nyt entistä suurempi, ja mulla on taas paljon kerrottavaa suomikavereille ja perheelle.

Until next time!
Ida