Kiitospäivän viettoa

Muistan kun kirjotin kirjettä mun tulevalle hostperheelle hakupakettia tehdessäni. Kerroin tosi paljon asioita itsestäni ja siitä, mitä haluaisin vaihtovuoden aikana tehdä ja kokea. Yks asia mitä mainitsin oli juhlapyhät ja erityisesti thanksgiving. No, täällä mä nyt oon! Kiitospäivä oli ja meni ja onneks se on vaan kerran vuodessa. (Tai no mulla ehkä vaan kerran elämässä :D)

Mikä on Kiitospäivä?

Kiitospäivä on pääasiassa amerikkalainen juhlapyhä ja suurempi perhejuhla kuin joulu. Tarkoituksena on olla kiitollinen vapaalle Amerikalle ja kaikille mitä heillä on. Kiitospäivän juuret ulottuu intiaanien eli Amerikan alkuperäiskansojen ajoille.

Lomakiireitä

Kiitospäivän kunniaksi meillä oli viikon loma koulusta. Loman aikana ei kyllä paljoa tullut rentouduttua, sillä oltiin menossa mun perheen kanssa lähes koko ajan. Tehtiin pieni joulumatka College Station -nimiseen kaupunkiin missä oli esimerkiksi joulupukin kylä ja sain joululahjaostokset valmiiksi.

Kiitospäivä vaihto-oppilaana

Thanksgiving illallinen USA:ssa

Ja sitten koitti itse kiitospäivä. Meidän perhe oli tänävuonna isäntänä ja meille tuli tosi paljon sukulaisia. Me aloitettiin tekemään ruokia jo edellisenä päivänä. Mä leivoin yks päivä mun hostperheelle omenapiirakan, ja ne halus että teen sitä myös kiitospäiväksi. Tein kaksi ja kummastakaan ei oo mitään muuta kuin vuoka enää jäljellä!

Tarjolla oli perinteisesti kiitospäivän kalkkuna, erilaisia laatikoita (esim bataatti, parsakaali ja papu), stuffing (en ees tiedä mitä se on), perunamuusia, mac'n'cheese, salaatteja, vaaleeta leipää ja jälkiruuaksi erilaisia piirakoita, joista perinteisin on kurpitsapiirakka. Voisin verrata jenkkien thanksgivingruokia meidän jouluruokiin.

Talo oli koristeltu syksyisillä väreillä ja kurpitsoilla sekä kukkasilla. Katsottiin myös perinteisesti kiitospäivän jenkkifutispeli ja vietettiin aikaa sukulaisten kanssa jutellen. Yritin ottaa kuvia itse kiitospäivänä kun oltiin meidän kotona, mutta kuvat oli joko photobombattuja tai muuten julkaisukelvottomia. Onneksi vietettiin thanksgiviniä uudestaan mun hostisän äidin luona, siellä oli ihanan rauhallista ja kaunista!

Fiilikset jälkeenpäin

Kuten tiedätte, joulun jälkeen yleensä todetaan että onneksi se on vaan kerran vuodessa. Samoja jouluruokien jämiä syödään vielä viikonkin jälkeen vaikkei yhtään tekisikäänmieli. Sama juttu kiitospäivän kanssa! (Plus väsyttää.)

Jouluun täällä Jenkeissä aletaan perinteisesti valmistautumaan kiitospäivän jälkeen. Me koristeltiin joulukuusi tänään ja jouluvaloja asennetaan ulos parhaillaan. Laitetaan rasti listaan, paljon puhuttu thanksgiving on nyt koettu! Joulua odotellessa.

Ida

Tilaa esite vaihto-oppilasohjelmista