Trick or Treat!

Suurta - jopa Teksasin mittapuussa!

Mun perheessä täällä Texasissa halloweenin vietto alkoi jo kuukausi sitten. Mun perhe on tunnettu siitä, että he vievät halloweenin aina ihan uudelle tasolle – täällä nimittäin naapurit tulee varta vasten katsomaan meidän pihan koristeita, ja mun host-perheen sukulaiset ja ystävät aina jännittävät, että millaset asut mun host-perhe on taas keksinyt. Mun host-isä kaivoi koristeet esiin jo viimeinen päivä syyskuuta ja parin tunnin jälkeen meidän pihalle kehittyi kaikkea hautausmaasta hämähäkinseitteihin ja zombeihin. Oon kokenut lokakuun aikana niin monta ”I hate halloween” - hetkeä kun oon säikähtänyt vessan seinillä kiipeileviä lelutorakoita tai peilistä katsovaa Bloody Marya. Illalla pimeässä tuntuu kuin kävelisi kummitustalon pihalla!

Kurpitsan kaiverrusta ja muuta asiaan kuuluvaa

Halloweenperinteisiin kuuluu tietenkin talon ja pihan koristelu, erilaisiin asuihin pukeutuminen, kurpitsojen kaivertaminen ja trick-or- treat. Tänne myös pystytetään erilaisia kummitustaloja, ja mä kävin mun perheen kanssa scream festissä eli kauhufestareilla, joka järjestetään aina lokakuun lopulla. Kurpitsat hankitaan pumpkin patchilta, eli alueelta joka on ihan täynnä kurpitsoja. Halloweenteema ulottuu kouluun ja työpaikoille saakka, sillä 31. lokakuuta eli halloweenpäivänä saa pukeutua kouluun ja mun kaverit pukeutuu myös töihin! Oon kuullut myös halloween -teemaisista juhlista joita kaikki järjestää.

Kurpitsojen kaivertaminen on tosi yleistä mut se ei oo helppoa! Kokeilin itse jos onnistuis mutta lopputulos oli että annoin mun host-äidin hoitaa sen loppuun. :-D

Kun puheenaiheeksi tuli halloweenin vietto Suomessa, sanoin vähän nolona, että suurin osa suomalaisista ei tunne trick-or- treat perinnettä tai edes tiedä koska oikeaa halloweenia vietetään. Oon onnekkaassa asemassa, että suurena kauhuelokuvien ja muiden pelottavien asioiden ystävänä saan kokea ihan aidon amerikkalaisen halloweenin!

Karkki vai kepponen

Voisi olettaa, että trick-or- treating on vaan pienemmille lapsille, mut kukapa ei haluis ilmasta karkkia! Mun kaikki kaverit on suunnitellut asuja jo pitkään ja mäkin kehittelin ittelleni asun sitä varten. Mä olin Black Swan, ja mun sisko oli Gamora Guardians of the galaxystä. Mun nuorempi sisko oli voodoo -nukke ja hostvanhemmat olivat Storm ja Wolverine x-man elokuvasta.

Trick or treat oli hauska kokemus ja mulla on hyllyllä nyt iso kassi karkkia. Osa meidän naapureista tuli kiireellä avaamaan oven ja heitti nopeasti karkit meidän laukkuihin, sillä Houston Astros’in peli oli käynnissä samaan aikaan. Kaikki on täällä super innoissaan, koska meidän joukkue pääsi World Series ja meillä on mahdollisuus voittaa se – sitä ei nimittäin oo vielä kertaakaan tapahtunut!

Kokonaisuudessaan halloween oli mun kohdalla hauska ja ainutlaatuinen kokemus. Seuraavaks alotetaan lähtölaskenta Thanksgivingiin ja sen jälkeen onkin ihan kohta joulu! Aika kuluu täällä niin nopeesti että välillä oon pahasti päivistä sekasin. Mut täällä on ihan parasta!

Ida