Hakuprosessi & Host perheMoikka, olen 16 vuotias Jenna tyttö Vantaalta. Olen lähdössä vaihto-oppilaaksi Michiganiin Greevilleen ja noin kuukauden päästä haaveistani taitaa tulla vihdoin totta. Kauan odotettu vuosi jenkkilässä häämöttää jo kovaa vauhtia edessä.

Hakuprosessi

Vaihto-oppilas vuoden ensimmäinen vaihe on hakeminen. Kannattaa valita järjestö joka vaikuttaa ja tuntuu susta oikealta ja hyvältä ja sitten vain lähettää oman hakemuksen ja sun matka kohti vaihto-oppilas vuotta on alkamassa. Mä olin todella aikaisessa liikkeellä tän hakemisprosessin kohdalla. Hain jo ysiluokan talvella eli mulla oli muistaakseni jo 2016 tammikuussa se haastattelu exploriuksella. Muistan, kuinka jännitin sitä haastattelua tosi paljon, vaikka oikeesti se oli tosi rento ja helppo haastattelu. Pari päivää sain odottaa viestiä, että mut oli hyväksytty ja siitä alkoi mun matka kohti vaihto-vuotta.
Muutama kuukaus mun hyväksymisen jälkeen sain mun hakupaketin ja pystyin alkaa täyttelemään sitä. Siihen hakupakettiin kannattaa oikeasti varata paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta kyllä sekin sitten lopulta saatiin valmiiksi vaikka pari kertaa hermot meinaskin mennä:D Sitten se olikin pelkkää odottelua, että millon ne sijoitustiedot tulisi.
Mun hakuprosessi oli melko pitkä, koska hain niin aikasin, mutta oon tyytyväinen, että hain ajoissa nimittäin jos totta puhutaan niin lukion alettua en olis varmaan enää uskaltanut hakea, kun oli jo ihan uusi vaihe elämässä käynnissä ja monia uusia kavereita, mutta onneksi olin jo hakenut ja kaikki kaverit on olleet kiinnostuneita mun vaihto vuodesta ja jaksaneet tsempata mua. Hakuprosessi itessään oli todella helppo ja simppeli homma ja se olikin sitten ensimmäinen askel kohti unelmaa!Host perhe

Muistan sen päivän ku eilisen, kun mun sijoitustiedot olivat tulleet mun sähköpostiin. Sillon oli koeviikko menossa ja olin just päässyt kokeesta pois, kun käytävällä otin mun puhelimen esiin ja huomasin, että mulle oli tullut sähköpostia. En edes avannut sitä sähköpostia kokonaan, kun näin siitä näytöltä, että nyt on hyviä uutisia. Mulle oli löytynyt host perhe. Soitin heti mun kaverille kuka on myös lähdössä vaihtoon ja kerroin, että nyt ne on tullu. Luin sähköpostin ja mulle oli löytynyt perhe Michiganin osavaltiosta Greenvillestä.
Mun host perheeseen kuuluu mua vuotta nuorempi sisko, yli 20v veli ja toinen sisko joka on muuttanut jo pois kotoa ja hänellä on kolme omaa lasta ja tietty äiti ja iskä. Perheeseen kuuluu myös koira ja kaksi kissaa. Koira on kultainennoutaja mikä on kiva, koska mulla on suomessakin kultainennoutaja koira. Perheen kanssa oon jutellut jo pari kertaa skypessä ja he vaikuttavat tosi mukavilta! Host siskon kanssa olen jutellut lähes päivittäin ja en millään jaksaisi oottaa, että pääsisin jo lähtemään! Nyt vain nautin vikoista viikoista Suomessa kunnes matka kohti jenkkilää alkaa! :-)

-Jenna