Unelmat toteen

Honolulun maisemat

Vaihtari lähtee lomalle

Heippa, mulla käyny yks unelma taas toteen! Olin siis tossa helmikuun alussa vaihtari matkalla Havaijilla. Sain siis mun jenkki järjestöltä eli Cetusalta sähköpostii, että Belousa järjestää vaihto-oppilailla matkoi Havajille, Californiaa, New Yorkkii ja oisko ollu viel Washington DC en muista varmaks.

Päätin ite siis lähtee Havaijille, koska se on ollu ain yks unelma paikka käydä ja nyt kerra ku jenkeis ollaa ni miks ei lähtis sinne. Oli kyl semi pitkät lennot kesti sen 10-11h. Toi koko matka oli about sen $1500 plus sit ne lentoliput ja käyttöraha. Belo kattas meille ain joka ilta dinnerin ja sit hotellil aamupalan. Ja toi hinta katto sit kans ne kaikki aktiviteetit mitä tehtii siel.

Vaihtari kaverit

Havaiji hehkutusta

Lähin tonne siis 3.2 eli lauantaina ja lensin eka täält Grand Rapidsin lentokentältä Denverin kautta Honoluluun. Sillo ekan päivän ei oikee tehty mitää ku ne Belon ohjaajat oli vaa ottaa kaikkii vaihtareit vastaa siel kentäl. Sunnuntain sit meijät jaettii 2 ryhmää ja eka ryhmä meni aamuks rannalle, ku toine ryhmä meni surffaa. Noi ekat päivät Havaijil oli tosi pilvisii ja sateisii mut ei se sillee ees haitannu, koska oltiiha me sentään ny siel Havajil:-) Toi surffaus oli kyl oikeesti yks siisteimmist jutuist mitä oon ikin tehny! Oli iha sika rankkaa ja olin iha mustelmil ja haavoil sen jälkee mut oli kyl nii worth it!

Toka kokonaine päivä alko sil, et mentii Catamaran ajelulle ja nähtii siel valaita, mikä oli nii siistii, oikeesti en kestä toi matka oli nii unelmaa! :D Sit myöhemmi mentii Polynesian Cultural Center mikä oli oikeesti iha ku siit Moana leffast! Seuraavan päivän käytii Waimanalo Beach mikä on kuulemma yks maailman kauneimmist rannoist. Oli kyl niin nättii taas että!

Vaihtarikaveri

Vähän historiaakin ja paljon muutakin

Aamul mentii Pearl Harbor mikä on tosi iso osa USA:n historiaa. Se oli oikeesti siistii mut jännää nähä se USS Arizona. Muistutti vähä jtn Titanicii mut vähä eri tasol:D Ton jälkee mentii Ala Moana ostarille mikä on vissii Tyynenmeren isoin ostoskeskus ja sen kyl huomas:D Menin siel yhen toisen suomalaisenkaa ja kuljettii kartta kädes mut eksyttii silti kokoaja eikä meinattu löytää kauppoi mitä haluttii. Illal käytii tuol sit jossai Forest Gump teemases ravintolas syömäs!

Torstai aamuna lähettii sit snorklaa mikä oli kans iha super nättii mut menin vahingos liia lähelle korallei ja löin mun polven siihen ni tuli sit haava mist alko vuotaa verta ja pari mustelmaa, hups:D Lunch käytii syömäs parin kaverinkaa Cheesecake Factorys ja oli sika hyvää!

Pearl Harbor muistomerkki

Ihan varmasti ainutlaatuinen reissu

Perjantai alko joogaamalla rannalla minkä jälkee lähettii hiking to Diamond Head tulivuorelle. Toi hiking oli varmaa yks ton reissun kohokohdist se oli nii nätin näköst ja oli sika kivaa päästä vaeltaa. Vikan iltan mentii Cove Lu’au mikä oli taas semmone paikka mis oli kaikkii esityksii ja feikki tatskoi ja semmoste kukkaseppeleitte tekemist jne. Oli kyl ihana vika ilta! Tää reissu oliki sitte jo ohi, paljo kerettii näkee ja kokee ja oli ihanaa, ku tuol oli mun lisäks 4 muut suomalaist vaihtarii ni sain puhuu suomee ekaa kertaa 6kk! Seuraavan päivän mul lähti lento Honolulust San Franciscoo mist lensin Chicagoo mist viel Grand Rapidsii. Tää matka oli ehdottomasti yks mun vaihtovuoden kohokohdista! Nyt jo ikävä Havaijii ja niit ihmisii ketä siel oli!

-Jenna

Vaelluksella