Kodista kotiin, elämästä toiseen

Vaihto-oppilaan kavereita

Lähtö lähenee ja pakkailut alkaa

Mulla on täällä enää kuukaus jäljellä! En voi oikeesti uskoo, miten nopeesti tää aika on menny. Fiilikset on tosi sekavat täl hetkel… Mun piti aluks lähtee suomeen vasta 13.6 mut se aikastu koulujen loppumisen takii ni lähenki jo 8.6 ja sillon on mun host iskän synttärit:( En myöskää pääse parin mun kaverin Open Housee eli ns valmistujaisii koska oon jo suomessa sillon, mikä vähän harmittaa.

Lähin tänne yhel isol matkalaukul ja yhel pienel ja sit mul oli reppu, mut en millään saa kaikkii mun kamoi mahtumaa vaan niihi, jote mun pitäs käydä ostamas toine iso matkalaukku ja silti must jotenki tuntuu etten saa niit tavaroit mahtuu :D Siis tää vaatteitten ja muitten tavaroitte määrä on iha hulluu ku ei tääl tuu ajateltuu ku menee shoppailee et ”no oon täällä vaa sen 10kk” koska elät sitä normi arkee. Joulunaki sain ihan törkeesti lahjoi mun hosteilt ja olin jo sillo iha sillee apua en tuu ikinä selvii suomee asti haha!

Vaihtarin lämpimiä kevätpäiviä

Vaihtoon lähto vs. kotiin paluu

Muistan ku Suomes olin tekemäs lähtöö ni tuntu tosi haikeelta, ku kaverit teki suunnitelmii mist ite ties jo et jää paitsi, mut täällä se onki sitte vielä pahempi tunne. Mun kaverit ja perhe tekee tääl suunnitelmii kesälle ja seuraavalle kouluvuodelle ja mä oon vaa sillee et no joudun lähtee takas Suomeen. Kodista kotiin.

Tekis mieli itkee, huutaa, nauraa, hymyillä siis niin sekavat tunteet. Mun kaverit suomessa ihmettelee jos sanon etten haluu tulla sinne takas, mut se johtuu vaan siitä et mul on täällä kokonaan toinen elämä ja oikeesti tekee kipeetä et joudun jättää tän kaiken taakse kuukauden päästä. Mun host mom on kans jo iha itkun partaalla siit et se joutuu koht päästää mut menee takas kotiin, mun oman perheen luo. Rehellisesti sanottuna haluisin vaan skippaa hyvästit ja lähtee salaa kotiin ja siellä jatkaa sitä normi elämää ilman mitään uudelleen sopeutumista.

Vaihtarin Photo booth kuvia Promeista

Vaihtarin elämä vuodessa

Oon niin kiitollinen kaikesta mitä oon tääl kokenu ja mitä tuun viel kokemaa tän viimese kuukauden aikana! Vaikka tää on ollu mun elämän vaikein ja rankin vuos voisin samal kuitenki sanoo et tää on kans rehellisesti ollu se paras vuos. Kaikki matkat tääl jenkeis, koulun tapahtumat, juhlapyhät, uudet kaverit sekä jenkeistä että muualt maailmaa. En tiiä miten oikeesti selviin siitä, ku joudun lähtemään täältä, mut ainakin tiiän, et ku selviin hyvästeistä ja hyppään lentokoneeseen niin mun nokka on kohti Suomea! Ehkä se hymy tulee huulille viimeistään sillon! Mun kavereita ja perhettä täällä tuun ehdottomasti moikkaamaan heti ku on mahdollista<3 Nyt en voi muuta sanoo, ku sen että nautin mun vikasta kuukaudesta mun Amerikka kodissa ja kerään iloista fiilistä kotiinpaluuseen! Suomi ja kaverit kohta nähään! :)

-Jenna

Vaihtari kavereineen Prom-mekoissa