Californian matka

Vaihto-oppilaan matkailumahdollisuudet USA:ssa

Vaihto-oppilaana sulla on paljon mahdollisuuksia reissata ja nähdä sijoitusmaastasi eri puolia/paikkoja. Joskus isäntäperheesi haluaa viedä sinua esimerkiksi eri osavaltioihin (jos sijoituksesi on Yhdysvalloissa), mutta älä tietenkään pidä sitä itsestäänselvyytenä. Ennen vaihtovuottasi sinulla todennäköisesti on soft landing camp sijoitusmaasi jossakin suuressa kaupungissa. Itselläni kyseinen camp oli New Yorkissa, jossa sain todella paljon uusia ystäviä, sekä muistoja & ensi kosketuksen Jenkki-kulttuurin.

Belo USA järjestää paljon matkoja vaihtareille keväällä, mm. Hawaii, California Adventure, West Coast, East Coast, New York’s Christmas ja paljon muuta! Itse päätin mennä California reissulle, jossa päästiin näkemään San Francisco, Los Angeles, Disneyland ja Universal Studios. Meillä oli mukana 50 vaihtaria eri maista mm. Saksa, Italia, Brazilia, Kiina, Japani, Tanska ja Slovakia. Kulttuuria ja puhetta muuten riitti! Kuulin, että Hawaii matkalla yleensä on kaikista eniten pohjoismaalaisia, sillä noh lämpimiä säitä meillä Skandinavian alueella nyt ei niin paljon ole, joten it all makes sense!

Vaihtari San Franciscossa

Muita vaihto-oppilaita Californiassa

Kyseisillä reissuilla on todella helppo tehdä uusia kavereita, koska kaikilla on samat lähtökohdat. Keskustelunaiheita on paljon, kun jokainen pystyy kertomaan omista kokemuksistaan host-perheistä, kouluista, ystävistä sekä harrastuksista. Reissulla käyttökielenä toimi tietenkin Englanti ja oli ihan mahtavaa kuulla kaikkien eri tyyppien aksentit!

Matkan yksityiskohtia en halua kauheasti kertoa, etten pilaa mitään yllätyksiä, jos joku teistä päättää kyseisille reissuille lähteä. Mun Californian matka kesti siis vaan yhden viikon, ja hintaa sillä oli reilu tuhat euroa plus omakustanteisesti lentoliput. Shoppailumahdollisuukset reissuilla olivat erittäin hyvät, mutta itse en ostanut oikeastaan matkamuistoja suurempia juttuja, sillä mun sijoituskaupunki on melko suuri täällä Jenkeissä ja mulla on jo ihan arkipäiväisesti hyvät mahdollisuudet shoppailla, mutta jos sijoitukaupunkisi tulee olemaan yhtään sen pienempi, tämä reissu on oiva mahdollisuus tehdä hankintoja, jos sen koet itsellesi tarpeelliseksi!

Reissun tunnelmat

Belo USA:n väki/leaderit olivat todella rentoa porukkaa ja heidän kanssaan oli välillä kiva jutella myös vähän syvällisempiäkin juttuja. Käytiin läpi meidän lähtötunnelmia ja tulevaisuuden suunnitelmiakin, ja tuntuu, että sain paremman käsityksen musta itsestäni kyseisen reissun aikana. Uudet ihmiset opettaa mulle niin valtavasti uusista näkökulmistani itseä, sekä myös muita kohtaan, ja mä rakastan sitä!

Voin sanoa, että kyseinen viikko oli ehdottomasti mun koko vaihtovuoden paras viikko kokonaisuudessaan, joten suosittelen teitä tulevia vaihtareita edes harkitsemaan kyseisiä matkoja! En myöskään olettanut, että hyvästien sanominen uusille kavereille olisi ollut niin vaikeaa (aka me itkettiin ihan tosi paljon), ja se herätti mut todellisuuteen siitä, että hyvästien sanominen mun Jenkkikavereille tulee olemaan entistä haastavempaa, sillä oonhan mä heidät tuntenut jo melkein 9kk.
Onneksi tehtiin suunnitelmia mun uusien vaihtarikamujen kanssa, että tullaan näkemään toisiamme jossakin päin Eurooppaa ehkä tänä vuonna, ehkä ensi vuonna. Uudet ystävät ympäri maailmaa on ehkä parasta mitä tiedän, ja nämä ihmissuhteet saattavat avata täysin uusia ovia tulevaisuuden varalle!

Vaihto-oppilaan matka Hollywoodiin