Lähtölaskenta vaihtovuoteen


Kuka olen?

Heippa! Olen Maiju, Seinäjoelta kotoisin oleva 17-vuotias tyttö, joka lähtee viettämään vaihto-vuottaan Yhdysvaltoihin Teksasin osavaltioon kaupunkiin nimeltä Magnolia.
Olen tiennyt 1,5 vuotta, että tulen lähtemään kesällä 2017 Yhdysvaltoihin, mutta en voi uskoa, että lähtöpäiväni tosiaan on ihan oven takana! 8.8 nimittäin nousee lentokone Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti New Yorkia Tukholman kautta yhdessä muiden vaihtareiden kanssa. Valehtelisin jos väittäisin, etteikö mua jännittäisi, mutta enemmän olen vain innoissani tulevasta vuodesta ja siitä mitä kaikkea pääsenkään näkemään ja kokemaan. 

Host perhe ja High School

Magnoliassa mua odottaa todella musikaalinen ja ihanalta vaikuttava host-perhe. Siihen kuuluu host-äiti ja -isä, itseäni vuotta vanhempi veli, vuotta nuorempi sisko, sekä kolme vuotta nuorempi veli, sekä koiria ja kissoja. En malta odottaa heidän näkemistä lentokentällä ihan livenä yli puolen vuoden odotukset jälkeen!
Host-siskon kanssa ollaan snäppäilty aika paljon, ja sähköposteja on perheen äidin kanssa vaihdettu runsaat määrät. Facebookissa kaveeraaminen on myös ollut tosi hyvä juttu, sillä oon päässyt hieman etukäteen kurkkaamaan heidän arkielämään! Me tullaan varmasti todella hyvin juttuun heidän kanssaan ja uskon, että meille tulee yhdessä ikimuistoinen vuosi!
High Schoolini nimi on Magnolia High, jossa oli muistaakseni 1600 oppilasta. Täällä Suomessa lukiossani on 800 oppilasta, joten kyseinen High School on siis kaksi kertaa isompi kuin oma lukioni Seinäjoella. Koulun maskottina toimii bulldog ja väritykset ovat valkoinen ja violetti.
Aion tällaisena urheilullisena tyttönä varmasti harrastaa koulussa paljon liikuntaa ja onneksi kyseisellä High Schoolilla näyttikin olevan jos jonkinmoisia harrastusmahdollisuuksia! Ehkä saatan kokeilla jopa jotain täysin uutta lajia siellä ollessani?

Yleiset fiilikset koti-Suomessa

Viimeisimmät viikot täällä Suomessa on ollut todellakin aikamoista sählinkiä ja hyppäämistä paikasta toiseen, sillä hankittavia juttuja on ollut todella paljon. Käytännön asiat ovat onneksi hoidettuna (pankissa käynti, vikat rokotukset jne..), mutta pakkaaminen vielä on täysin kesken. Olohuoneessa on lojunut vaikka kuinka kauan tyhjä matkalaukku, eikä mulla ole mitään hajua, miten pystyn pakata sen kymmeneksi kuukaudeksi itselleni mukaan.
Onneksi paksut talvivaatteet saan jättää hyvillä mielin koti-Suomeen, sillä host-siskon mukaan Magnoliassa on ollut 35 astetta lämmintä?! Ei ainakaan Suomi-tytöllä pitäisi vilu tulla. Onneksi en edes pidä talvesta, joten lämpimät kelit sopii mulle paremmin kuin hyvin!
Järjestin eräänä iltana lähimmille ystävilleni läksiäis-juhlat meillä kotona, jotka onnistuivat paremmin kuin osasin odottaa! Tarjoiltavaa oli sopivasti kaikille, säät olivat kohdillaan, koristelut saivat kunniaa, musiikki pauhasi, laulu raikasi ja kaikilla oli hyvä meininki yöhön asti.
Lauloimme käsikädessä Haloo Helsingin ”Maailman toisella puolen”-biisiä, jonka aikana tunsin niin suurta kiitollisuuden tunnetta ystäviäni kohtaan. On mahtavaa pysähtyä ja huomata, kuinka tärkeitä tällaiset pienet hetket ovatkaan loppujenlopuksi. Monia ihmisiä jää ikävä, mutta vuosi on niin lyhyt aika, että sen kyllä meistä jokainen kestää, vaikka vähän ikävä iskisikin siellä lätäkön toisella puolella!

Tästä se lähtee, lähtölaskenta vaihto-vuoden alkamiseen. Oon niin innoissani!