Pakkaamisen a ja o


Kun pitää pakata kokonaiseksi vaihtovuodeksi...

Oon ollut vaihtarina nyt kolme kuukautta ja tuntuu, että päivät ja viikot menee koko ajan nopeammin ja nopeammin. Just eilenhän mä sanoin heipat perheelle lentokentällä?? Tänään aion kertoa hieman pakkausvinkkejä, sillä itse epäonnistuin pakkaamisessani täysin. Nämä vinkit tulee siis suoraan omien kokemusten kautta! Näitä noudattaen saatat säästää sievoisen summan rahaa, kun ei tarvitse ostaa kaikkea aasta ööhön kun saavut uuteen kotimaahasi. Luottakaa muhun, ette halua olla samassa tilanteessa jossa mä olin.

Vaihto-oppilaan muistilista pakkaamiseen

  • Tärkein vinkki tulee tässä: ota selvää tulevan High Schoolisi pukukoodista!!! Itse en tätä taustatutkimusta tajunnut tehdä, joten käytännössä yli puolet mun vaatteista tänne tullessani olivat kelvottomia kouluun. Mun koulussa ei saa olla minishortseja, spagettiolkain -toppeja (olkain pitää olla vähintään kolmen sormen levyinen), päähineitä, legginssejä eikä napapaitoja. Sulla ei saa olla myöskään näkyviä lävistyksiä tai tatuointeja. Hiustenväri pitää olla luonnollisen värinen. Itselläni meinasi tulla vähän ongelmia mun harmaiden hiusten kanssa, mutta onneksi opettajat ymmärsi mua, koska olen vaihtari. Kaikissa kouluissa toki on eri säännöt, mutta pidä huoli pukukoodista, täällä ollaan erittäin tarkkoja sen suhteen!

  • Googlaa millainen sää osavaltiossa/maassa on ympäri vuoden. Texasissa on sen verran ärsyttävät säät, että tänään voi olla päivän ylin lämpötila +10, mutta huomenna se saattaa pompata +30 asteeseen. Ilmasto on myös hyvin kostea ympäri vuoden, mikä tekee pukeutumisen tosi haastavaksi.

  • Älä jätä pakkaamista Soft Landing Campin varaan. Itse tein tämän(kin) virheen, sillä luulin että ostan suurimman osan vaatteistani New Yorkista. Vaikka meillä oli runsaasti vapaa-aikaa siellä, ei me kuitenkaan haluttu “tuhlata” aikaa shoppailemiseen, vaan haluttiin kierrellä ympäri kaupunkia ottaen kuvia. Taisin ostaa vain yhdet kengät New Yorkista, joten käytännössä mulla ei ollut kuin muutamat hassut ryysyt mukanani kun Texasiin saavuin :D..

  • Tee lista ja päivitä se sitä mukaan mitä pakkaat laukkuun. Tämä helpottaa suunnattomasti tunnetta: “pakkasinkohan mä jo ne kaks paitaa mukaan vai en?” ja sun ei tarvitse purkaa koko laukkua varmistaaksesi onko sulla kaikki tarvittava messissä!

  • Ala pakkaamaan tarpeeksi ajoissa!! Älä jätä sitä viimeisille päiville, sillä sulla on paljon muutakin mietittävää siinä kohtaa (kaverit, perhe, läksiäiset yms..). Ala miettimään mitä haluat ottaa mukaan jo kuukausi ennen lähtöpäivää. Tällöin sulla on tarpeeksi aikaa tehdä viime hetken ostokset, jos jotain uupuu. Äitisikin varmasti arvostaa jos kaikki vaatteet ei tule tasan samaan aikaan pyykkiin tokavikana päivänä kotona ollessasi.

  • Muista painorajoitukset. USA:ssa lisäkiloista joudut maksamaan todella paljon, joten pidä huoli, että punnitset laukkusi kotoa lähdettäessä, sekä myös hotellilla Soft Landing Campillä. Painorajoitus taisi mun lennoilla olla 21kg, mikä on todella suuri rajoitus, kun ajattelee, että sä käytännössä pakkaat sun elämän yhteen matkalaukkuun vuodeksi.
    Vaihtovuoden jälkeen saattaa kotiinpäin tullessa olla suurempia ongelmia mitä jättää tänne ja mitä ottaa Suomeen mukaan, mutta se on sitten sen ajan murhe!

  • Älä unohda tuliaisia! Ota selvää minkä tyyppisistä asioista sun host-perhe tykkää. Perinteisiä tuliaisia ovat tietenkin marimekon tekstiilit (essut, patakintaat yms..), suomalaiset karkit, sekä kirjat, jotka kertoo Suomesta. Vain taivas on rajana!