Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta Kaliforniasta!

Lomailu on ollut aika erilaista täällä kun mitä mulla yleensä Suomessa. Tällä kertaa aion kertoa vähän meijän finals-viikosta, joululomasta, joulusta ja uudesta vuodesta. On tullu
tehtyä kaiken näköstä tän loman aikana, kuten oon ollu kavereiden kanssa vaeltamassa vuorilla ja nähny hienoja maisemia Los Angelesissa.

Joulu oli tosi meksikolainen, kun mun perhe täällä tosin on meksikolainen. Me syötiin melkeinpä koko joulu pelkästään meksikolaista keittoa, pasolea, ja lahjoja me availtiin sekä jouluaattona, että joulupäivänä. Meillä oli kylässä paljon sukulaisia ja oli tosi mukava tutustua niihin.

Viikko ennen lomaa oli finals-viikko eli meillä oli final testit kaikissa aineissa. Vähän samalla tavalla kun meillä Suomessa koeviikko joka jakson lopussa, mut täällä se on vaan
molempien lukukausien lopussa. Ne meni mulla hyvin, mut piti mun niihin kyl lukeakkin.

Roadtrips

Tässä loman aikana pari päivää joulun jälkeen päätettiin lähteä pienelle roadtripille Los Angelesiin. Lähettiin perjantaina ja tultiin takasin lauantaina. Eka kohde oli Hollywood.
Fresnosta ajaa noin neljä/viis tuntia Los Angelesiin. Matkan varrella tosin pysähdyttiin ottaa kuvia LA Art Districtillä. Pääsin näkemään pari wing wall:ia ja muita teoksia. Oltiin
Hollywoodissa loppupäivä, syötiin siellä ja nähtiin Walk of Fame ja Chinese Museum. Ennen kun lähettiin hotellille, ajettiin vielä näkemään Urban lights.

Seuraavana aamuna käytiin kattomassa Hollywood-sign, joka oli tosi makee kun näin sen oikeesti enkä TV:stä, ja sitte lähettiin ajamaan Beverly Hillsin kautta Santa Monicaan. Näin samalla julkkisten taloja, mm. Steven Spielbergin talon, ja muita suosittuja paikkoja missä julkkiksia käy. Santa Monicassa me shoppailtiin vähän ja käveltiin Santa Monica pier:illä.

New Years

Uus vuos täällä ei taas eronnu niin paljon Suomen uudesta vuodesta. Ihmisiä bilettämässä tai juhlimassa perheen kanssa. Mä vietin ensin aikaa kavereiden kanssa ja sitte vuoden
vaihtumiseks menin mun host-perheen sukulaisen juhliin. Siellä oli musiikkia ja syömistä ja nuotio ja kaiken kaikkiaan tosi hyvä meno. Oli kyl tosi kivaa ja taas pääsin tutustumaan lisää mun host-perheen sukulaisiin ja ystäviin. Seuraava päivä eli uuden vuoden päivä vietettiin pitkälti kotona perheen kanssa siivoten, jne.

Loma ei oo ihan vielä ohi, koulu alkaa tiistaina. Vikat lomapäivät oon viettäny kavereiden, ja tietty perheen kanssa. Tän koko joululoman aikana oon viettänyt tosi paljon aikaan perheen kanssa ja lähentynyt entistäki enemmän. Host-vanhemmille on helppo puhua asioista ja voin olla avoin, mikä on ihanaa ja mulle tärkeetä. Mulle on tärkeetä, et pystyn luottaa näihin ihmisiin samalla tavalla kun et ne pystyy luottaa muhun. Tykkään tosi paljon mun host- vanhemmissa siitä, että ne ymmärtää et virheistä oppii ja vaikka oonki ollu täällä jo jonkun aikaa, niin siltikin täällä on vielä paljon mulle uutta mihin en oo tottunu ja tarviin aikaa soveltua.