Lomailua

Thanksgiving Yhdysvalloissa vaihtarina
 
Tässä kuussa on tapahtunut paljon kaikennäköstä. Elämä uudessa perheessä on alkanu tuntua normaalilta ja oon nyt jo pikkuhiljaa tottunut kodin tapoihin. Perheenjäsenet on alkanu tuntua perheeltä eikä enää vierailta ihmisiltä. Perheen vaihtaminen oli aika raskasta aikaa mulle, mut pikkuhiljaa hyvä tulee. Mun uus perhe on ollut tosi vastaanottava, ymmärtäväinen ja avulias. Mulla oli myös synttärit marraskuussa ja mun perhe oli heti aamusta alkaen onnittelemassa ja tehnyt suunnitelmia, mikä tuntu tosi hyvältä.

Joulu on iso asia täällä, sen oon huomannut. Perheet koristelee talonsa isoilla valoilla ja koristeilla. Me hankittiin joulukuusi jo marraskuussa ja meidän oma talo on kans koristeltu. Täällä kaupungissa on erilaisia perinteitä, yks iso on Christmas Tree Lane ja Candy Cane Lane. Molemmat on yksinkertasesti asuinkatuja joiden talot on koristeltu erityisen hienosti ja koko katu on koristeltu valoilla maasta puiden latvoihin.

Thanksgiving break

Thanksgiving break kestää siis yhden viikon. Vois sanoa että se vastaa Suomen syyslomaa. Siinä viikon aikana poissa koulusta tuli otettua rauhassa ja vietettyä perheen kanssa paljon aikaa, mikä oli tosi hyvä ottaen huomioon mun perheen vaihdon. Yhtenä päivänä loman aikana olin kavereiden kanssa yhden mun kaverin luona viettämässä niin sanottua Friendsgiving-iltaa. Me syötiin ja vietettiin aikaa yhdessä.

Thanksgiving oli mulle ihan uus kokemus. Sen tarkoituksena on siis kiittää Jumalaa ruuasta, perheestä, ystävistä, jne. Me mentiin mun isäntäperheen kanssa sukulaiselle viettämään kiitospäivä lounasta. Mun isäntäperhe on meksikolainen, eli ruoka oli suurelta osin meksikolaista perinneruokaa ja tietty kiitospäiväkalkkunaa. Syötävää oli valtava määrä! Ennen ruokailua kaikki seiso pöydän ympärillä käsi kädessä ja perheen vanhin mies kiitti kaikkien puolesta kaikesta mitä meillä on. Se oli ihana kokemus. Lounaan jälkeen me mentiin meidän luokse syömään lisää ruokaa, ja meille tuli myös vielä sukulaisia käymään.

Black Friday on myös iso juttu täällä päin. Kauppakeskuksissa on ihan hulluja alennuksia ja tarjouksia ja kaupat on auki aikaseen aamuun asti. Tuntu hassulta olla kaupoissa shoppailemassa keskellä yötä ja kauppakeskus oli täynnä ihmisiä. Törmäsin siellä kans kavereihin ja vaihto-oppilaisiinkin keitä täällä tunnen.

Joulunviettoa vaihtarina USA:ssa

Christmas Tree Lane

Christmas Tree Lane oli uskomaton. Ensin me mentiin ostamaan kaakaot ja kahvit ja käveltiin sinne itse kadulle. Se oli täynnä ihmisiä kavelemässä ja kattomassa jouluvaloja. Mä menin mun perheen ja läheisen kaverin kanssa, ja tapasin siellä kans muitakin kavereita. Me otettiin paljon kuvia ja oli kyl kaiken kaikkiaan tosi ihana kokemus.

Joulu täällä on tosi kaunis ja ihmiset panostaa siihen ihan tosissaan. Vaan lumi puuttuu ja sitä täällä ihmiset itse asiassa haluis kovasti. Tottakai tähän aikaan vuodesta erityisesti kun on joulunaika niin on ikävä kotiin, mut kyl kaikki tää on sen arvosta ja täällä tulee kokoajan uusia haasteita vastaan, mikä taas kasvattaa mua ihmisenä ku pitää vaan puskea läpi.

Vaihto-oppilas ja joulukoristeet Yhdysvalloissa