Tutustumista uuteen kotikaupunkiin

girls in poolschool bus

Moi taas! Täällä oon nyt ollut jo vähän yli kaks viikkoa ja on kertyny jo aika paljon kerrottavaa. On hyvää ja huonoa. Eka kouluviikko oli mulla enimmäkseen vaan sellasta totuttelua ja tutustumista tähän elämään, kouluun ja näihin uusiin ihmisiin. Tokalla kouluviikolla pääsin jo vähän syvemmälle uuteen elämään täällä ja pääsin kokemaan vähän enemmän erilaisia juttuja. Pitää vaan löytää oikeet ihmiset ympärille ja löytää itselleen se oikee paikka.

Koulu

Mulla ei ollut mitään tietynlaisia odotuksia ekalle kouluviikolle, mutta olin tosi innoissani ekana päivänä. Koulu täällä on vähän erilaista kun mulla Suomessa Espoossa. Ensinnäki mun koulu täällä on paljon isompi ja oppilaita on paljon enemmän. Ekana päivänä pelotti ja jännitti samaan aikaan, kun en tuntenut ketään muita kuin Vebin (Vebjorg - norjalainen vaihto-oppilas joka on samassa perheessä mun kanssa). Yritin vaan olla avoin tutustumaan kaikkiin ketä vaan vastaan tuli ja hyvin se meni. Jokaiselta tunnilta löyty joku kenen kanssa tuli tutustuttua ja juteltua.

Mä en valinnut kovinkaan vaikeita kursseja. Ajattelin, että en haluu viettää koko aikaa täällä tehden läksyjä ja stressaten kokeista. Valitsin sellasia kursseja mistä tykkään ja missä tulis mahdollisimman hyvin tutustuttua muihin. Lisäksi liityin koulun tennisjoukkueeseen. Lounastauko eroo täällä tosiaan sillä tavalla, et lounas otetaan joko itse kotoa mukaan tai ostetaan koulun kahvilasta. Oon kokeillut molempia. Vain seniorit saa mennä kampuksen ulkopuolelle syömään. Lounastauolla kannattaa rohkeesti vaan koittaa ettiä joku kehen on esim tunnilla tutustunut ja mennä kysymään jos on OK liittyä seuraan. Se on aina OK!

friendsfootball game

Vapaa-aika

Amerikkalaiset on tosi kiinnostuneita ulkomaalasista vaihto-oppilaista. Ne kyselee paljon kysymyksiä, välillä aika hullujaki kysymyksiä. Oon pitäny niistä listaa, jossain vaiheessa jaan ne teidänkin kanssa! Koulun ulkopuolella täällä on tapana mennä kavereiden tai perheen kanssa esim ostoskeskuksiin, erilaisiin kirkon tapahtumiin (they are seriously so much fun), keilaamaan, leffaan, urheilupeleihin tai vaan jonkun luo hengailemaan ja uimaan. Tosi suosittu paikka täällä Fresnossa on River Park, joka on siis semmonen outdoor shoppin center. Siellä en oo vielä käyny, mutta monet haluis mut sinne viedä kun siellä kuulemma on ihan pakko käydä. Täällä ei oo julkista liikennettä mikä on aika iso muutos siihen mihin oon tottunu. Helsingissä ja Espoossahan käytän julkista liikennettä joka päivä. Sen sijaan täällä saa ajaa autoa jo 16-vuotiaana eli mun kavereilla on autot ja mun omat host-vanhemmat ja kavereiden vanhemmat tietty antaa kans kyytejä aina kun ne vaan pystyy.

Kaiken kaikkiaan mulla menee täällä hyvin ja oon viihtynyt! Sellasta kauheeta koti-ikävää ei oo ainakaan tässä vaiheessa vielä tullu vastaan. Oon ollu yhteydessä kavereihin ja perheeseen ja kaikki on tosi kiinnostuneita mun kuulumisista ja tekemisistä ja niitä onkin ihana sinne Suomeen jakaa. Kaikki on ollu niin kannustavia sekä siellä Suomessa, että täällä Fresnossa niin ei oo tullu semmosta yksinäistä oloa. Paljon terveisiä multa, kirjottelen seuraavalla kerralla taas lisää uusista jutuista mitä on tullu koettua matkan varrella.

sunset