Meksikolaisia kuulumisisa

Tässä helmikuussa ei kauheesti mitään isompaa tapahtunu. Perus elämää vaan ja jotain viikonloppujuttuja joista vähän kerron tässä tällä kertaa. Oon viettäny aikaa kavereiden ja perheen kanssa, ja taas oon saanu uusia kavereita. Mun koulussa on niin paljon oppilaita et nään joka ikinen päivä uusia kasvoja. Mul ei ookkaan nyt kun enää vähän yli kolme kuukautta jäljellä täällä ja joihinki läheiseks tulleisiin kavereihin oon nyt lähiaikoina vasta tutustunu paremmin.

Kerron tällä kertaa vähän mun cheerleading-kokemuksista ja häistä joihin pääsin menemään mukaan. Ajattelin kans kertoo ihan yleisesti millasta on asua meksilaisessa perheessä. Iso osa ihmisistä täällä on meksikolaisia, joten täällä tulee vastaan muutakin kun vaan perus amerikkalaista kulttuuria. Oon tosi ilonen ja tyytyväinen siitä, et sain just tän perheen ja nää ihmiset mun ympärille mun vaihtovuodeks.

Cheerleading-kisat

Cheerleading on aika iso urheilu täällä päin. Kouluissa on cheerleading ryhmät jotka kannustaa oman koulunsa jalkapallo-, koripallo-, vesipallo- ja lentopallo peleissä. Varsity cheer-joukkue kans kisaa cheer-kisoissa muita kouluja vastaan. Mun isäntäperheessä on muutama tosi lahjakas cheerleader. Siispä, pääsin kattomaan cheerleading kisoja sisäpiiristä Downtown Fresnoon koko viikonlopuks. Oli ihan älyttömän siistii. Lisää kisoja tässä ei kuulemma oo tulossa joten oli kiva päästä mukaan.

Meksikolaiset häät

Tossa viikonloppuna mentiin mun isäntäperheen kanssa sukulaisen häihin. Ne oli kauniit kirkkohäät, joiden jälkeen me mentiin juhlatilaan jatkamaan juhlimista. Siellä oli sit tietysti meksikolaista ruokaa ja meksikolaista musiikkia. Näin ekaa kertaa mariachit esiintymässä, siis pieni perinteinen meksikolainen ryhmä soittamassa ja laulamassa perinteisiä meksikolaisia lauluja. Kaikki tanssi ja oli tosi kivaa.

Elämä meksikolaisessa perheessä

Mun mielestä on niin siistiä et mun isäntäperhe on meksikolainen. Pääsen perus amerikkalaisen kulttuurin lisäks tutustumaan meksikolaiseen kulttuuriin tosi läheltä. Mun kokemuksen perusteella sanoisin et meksikolaisen ja normi amerikkalaisen perheen välillä on eroja, joskus pieniä ja joskus vähän isompia.

Meksikolaisessa perheessä tapahtuu koko ajan johtuen siitä, että suku on usein iso. Sen lisäks kaikki on nii täynnä energiaa ja kaikki laulaa ja tanssii aina kun vaan on musiikkia. Meksikolainen ruoka on kans ihan älyttömän hyvää, varsinki mun host-vanhemmat ja -isovanhemmat tekee tosi hyvää ruokaa jota oon saanu täällä syödä koko vuoden. Sitä tulee varmasti tulemaan ikävä kun täältä pitää lähtee takas Suomeen. Mä henkilökohtasesti rakastan meksikolaista kulttuuria.

Seuraavaks ootan innolla kevätlomaa, promia, ja parii reissuu Kaliforniassa ja Kalifornian ulkopuolella, joista tuun kertomaan lisää ku niiden aika on. Viikot menee ihan hirveen nopeesti ohi ja tuntuu et jopa liian nopeesti ku vielä on niin paljon kaikkee tehtävää. Paljon on koettu mut ikinä ei voi nähä liian paljon uutta.