Home Sweet Home

Melkein kolme viikkoa on nyt kulunut siitä kun mä ja viisi muuta tyttöä laskeuduttiin Fresnoon ja kaikkien meidän host-perheet oli vastassa. Hassua miten nopeasti aika kuluukaan. Kolmessa viikossa on ehtinyt tapahtua jo vaikka mitä ja tunteet on käyny pinnassa moneen otteeseen. “Uus koti” on jo alkanut tuntumaan kodilta ja host-perhe ja sen jäsenet tulee kokoajan läheisemmiksi. Kaikki on niin uutta ja erilaista, erilaisempaa kuin luulin ja olen aika varma, että se kuuluisa kulttuurisokki on just nyt meneillään. Eroja täällä ei oikeasti voi tajuta ennen kuin itse ne kokee. Kaikkeen tottuu ja siihen menee aikaa ja erityisen hyvä esimerkki tästä on koulu.

Koulun alku

Jo sitten neljä päivää Fresnoon saapumisesta maanantaina oli ensimmäinen koulupäivä, mutta neljässä päivässä ennen koulun alkua ehti tehdä ja nähdä jo jotain. Mun host-perheessä on mua vuotta vanhempi tyttö, jonka kanssa tulen hyvin juttuun. Noina ensimmäisinä päivinä me käytiin yhdessä ajelemassa, leffassa ja shoppailemassa. Tapasin myös paljon muita vaihtareita monista muista maista.

Ensimmäinen kokonainen viikko alkoi siis maanantai kouluaamuna. Olin innoissani ja peloissani, sillä oli hirveätä ajatella, että olisin yksin isossa koulussa ilman yhtäkään kaveria. Koulu on jotain aivan muuta kuin Suomessa ja sillä on hyvät ja huonot puolensa. Ensimmäinen päivä oli jännittävä, mutta myös hieman yksinäinen. Lounaalla en kuitenkaan istunut yksin. Koulun säännöt ja dress code on uusi juttu mulle ja niihin on kyllä totuttelemista. Kaikki ovat todella kiinnostuneita musta ja Suomesta, opettajat ja koulun työntekijät mukaan lukien ja kavereita olen yksinkertaisesti saanut helpoiten tunneilta, sillä me tehdään paljon tehtäviä ryhmissä ja siinä samassa alkaa tutustumaan muihin. Tenniksen kautta olen saanut paljon kavereita. Olen myös törmännyt itseni mielestä hämmentäviin kysymyksiin kuten “do you have a phone” ja "do you have pizza in Finland”. Ton tyyppisille kysymysille on hauska nauraa.

Viikonloppuna oli enemmän aikaa host-perheen kanssa. Lähentyminen host-perheen kanssa tuntuu todella hyvältä ja heidän kanssa puuhaaminen ja puhuminen on mukavaa kun heihin alkaa tutustua. Host-isäni vei mut jenkkifudis peliin ja host-äidin kanssa olin kahvilla.

Road trip

Toinen viikko oli paljon mukavampi kun kaikkeen on alkanut tottua. Kaverit alkaa tuntua oikeasti kavereilta ja koulussa on hyvä fiilis. Opettajat on myös läheisempiä ja heidän kanssa on hauska heittää läppää silloin tällöin. Pitää kuitenkin tunnistaa ne oikeat opettajat, sillä kaikki eivät ole yhtä rentoja kuin toiset.

Koulupäivät menivät hetkessä ohi ja viikonloppuna pääsin jo ajelemaan Kalifornian rannikolle. Mun host-perheellä on sellainen loma-asunto rannikolla ja sieltä päästiin sitten jatkamaan Kalifornian kuuluisalle Pismo beachille yms. Kaikki oli niin hienoa ja oli niin uskomatonta päästä niihin paikkoihin. Olen niiin innoissani kaikesta tulevasta!

Melissa