The HolidaysViis päivää on nyt kulunut joulukuuta ja tähän asti ollu varmaankin parasta aikaa täällä. Joulukuu on täynnä tunnelmia ja tapahtumia ja paljon tulee vielä tapahtumaan. Täällä jenkeissä oon huomannut kuinka paljon kaikki rakastaa joulun aikaa, mikä täällä tunnetaan nimellä “the Holidays”. Tää paikka missä asun on tositosi kuuma kesäsin, niin nyt kun on alkanut tulla viileempää, oon huomannut kuinka kaikki täällä rakastaa viileyttä ja kylmempää säätä, kuumaa kaakaota ja jouluvaloja ja kodin koristelemista. 

Kylmyydestä huolimatta, täällä ei tosiaan lunta sada talvisin, joten tää talvi tulee olemaan kuiva ja aurinkoinen. Ihmiset täällä tykkää siitä viileestä ilmasta jopa niin paljon, että ne ei edes lämmitä taloa vielä joulukuussakaan, vaikka sisällä ois vaan 17 astetta, eli mä suomalaisena ja lämpimän sään kaverina mun isoissa huppareissa ja villasukissa palelen kokoajan myös sisällä ! Tähän aikaan muhun liittyy myös paljon tunteina ja muun muassa koti-ikävää. Mulla ei koti-ikävää ole ihan hirveästi ollut, mutta kun mun koko host-perhe on yhdessä niin alkaa pakostikin miettimään omaa perhettä ja tapoja Suomessa. Siihen mulle auttaa vain yksinkertasesti liikkeessä oleminen, jolla mä tarkoitan kavereiden ja host-perheen kanssa puuhaamista ja erilaisiin paikkoihin menemistä. Tässä kuussa musta jotenkin jopa tuntuu, että mun host-perhe ja kaverit on tullut mulle vieläkin läheisemmiksi ja kaikki jotenkin vain tuntuu paremmalta.

Thanksgiving

23 marraskuuta oli siis super amerikkalainen päivä eli thanksgiving. Siihen liittyi thanksgiving dinner eli paljon ruokaa sekä iso kalkkuna. Meille tuli vieraita, muun muassa sukulaisia ja mun host vanhemmat teki paljon erilaisia ruokia ja ruokalajeja joiden nimiä mä en edes tiedä. Myös mä osallistuin hiukan siihen ruoanlaittoon ja tein graavilohta suomalaiseen tapaan. Osa tykkäsi, osa ei. Oli hauska nähdä ketkä siitä tykkäs ja keiden mielestä se näytti ja maistui oudolta.

Päivällisen jälkeen täällä on tapana odottaa myöhään ja mennä shoppailemaan yötä vasten sillä kaikkialla oli Black Friday. Mä menin mun host siskon ja kahden parhaan kaverini kanssa yhteen isoon kauppakeskukseen shoppailemaan ja huhhuh siellä oli paljon ihmisiä. Ne alennukset oli ihan hulluja ja teki mieli vaan ostaa kaiken alennuksessa olevan mikä kiinnosti, hahah!

Christmas Tree Lane

Viime lauantaina mä ja mun kaverit mentiin sellaseen tapahtumaan kun Christmas Tree Lane, mikä on sellainen pitkä katu täynnä taloja, jotka on koristeltu ihan uskomattoman hienosti valoilla ja erilaisilla joulukoristeilla amerikkalaiseen tyyliin. Monet on ihan varmasti nähnyt tällaisia taloja joissain amerikkalaisissa leffoissa tai tv-sarjoissa… Tää katu oli täynnä ihmisiä ja joihinkin taloihin sai mennä sisään ja siellä oli paaaaljon ruokaa, kaakaota ja tarjoomisia. Mulla oli ihan sairaan hauskaa ja me otettiin tosi paljon kuvia ja törmättiin muihinkin kavereihin siellä. Musta tuo oli niin hienoa ja kaikki talot oli koristeltu erilaisilla tyyleillä ja valoilla. Jotkut niistä oli ehkä jopa vähän yliampuvia. Mä en ollut ikinä nähnyt mitään tuonlaista Suomessa. Täällä kun lunta ei siis sada, ihmiset oli asettanut jonkintyppisiä tekolumipuhaltimia puihin niiden talojen eteen ja se “lumi” oli siis vaahtoa mitä mä en vain millään saanut näkyvään mun kuviin missä yksi mun kavereista yrittää saada “lumihiutaleita” sen suuhun.

Seuraavaksi nyt vain odotellaan joulua ja joululomaa sekä uutta vuotta ja muita ihania muistoja, joita tuun ihan varmasti tässä kuussa saamaan!