Winter formal

Winter formal kaveriryhmäkuva

Kaikki on varmaankin kuullut Amerikkalaisten koulujen koulutansseista, kuten “prom” ja “winter formal”. Itse sain kokea Winter formalin noin pari viikkoa sitten, kaks kertaa. Mun kaksois-sisko on siis samassa kaupungissa mun kanssa, mutta me ollaan eri kouluissa, eli meillä oli kahdet tanssit. Mä pyysin sen mun koulun Formaliin ja se mut. Näin me pystyttiin myös tutustumaan uusiin ihmisiin ja me saatiin myös kokea se kaks kertaa. Useammat menee ryhmissä ja on koko illan yhdessä, ja näin me juuri tehtiin. Me käytiin kavereiden kanssa yhdessä ostamassa mekot, kengät, koruja ja meikkejä ja siihen menikin arvaamatta tosi paljon rahaa. Pojat hankki smokin tai puvun. Me tosiaan löydettiin melkein meidän kaikkien mekot alennuksista hyvillä hinnoilla, sillä silloin oli juuri hyviä aleja monissa kauppakeskuksissa. Amerikkalaiset oikeasti panostaa näihin tansseihin tosi paljon. Jopa se paikka missä mun koulun tanssit järjestettiin oli tosi hieno. Jotkut käy laittamassa niiden hiukset ja meikin kampaajalla ja meikkaajalla ja jotkut käy ottamassa spray tanin. Ensin oli mun siskon koulun Winter formal ja seuraavana viikonloppuna oli mun.

Tytöt Winter formal mekoissa

Ensimmäinen ilta

Ennen koko iltaa mä ja mun pari kaveria, ja mun sisko kokoonnuttiin valmistautumaan. Jo viikkoa ennen meidän piti käydä ostamassa ne liput ja niitä varten me tarvittiin vaikka kuinka monta lupalappua, jotta oppilaan voi tuoda toisesta koulusta toisen koulun Formaliin. Täällä jenkeissä kirjaimellisesti kaikkeen tarvitsee lupalappuja ja allekirjoituksia ainakin kolmeen eri kohtaan ja ainakin mun koulussa ne on niistä tosi tarkkoja. Tää sama piti tehdä erikseen uudestaan kun mun kaverit ja sisko tuli mun koulun Formaliin. Ne liput oli jotain 35 dollaria per henkilö, joten tähänkin meni rahaa. Ensin me mentiin ottamaan kuvia, ja se on niinkuin missä koko ryhmä kokoontuu. Meidän kaverin vanhemmat maksoi meille limusiinin ekana iltana, joka oli niin niin niin mageeta. Se ajeli meitä ympäri kaupunkia ensin meidän valitsemaan ravintolaan ja sieltä sinne tansseihin. Koko sali oli koristeltu ja se oli ihan täynnä ja mä tapasin monia mun siskon kavereita.

 Winter formal kukkaranneke

Toinen ilta

Tääkin päivä alkoi samalla tavalla kuin viimeksi, eli valmistautumalla kavereiden kanssa. Tällä kertaa me mentiin kaveriporukalla mun kavereiden kanssa, jotka käy mun koulua. Me kokoonnuttiin taas yhteen paikkaan ottamaan kuvia koko ryhmästä ja siellä oli muitakin ryhmiä. Siellä oli hienompia snackseja, kuten brownie paloja ja sparkling cideriä (alkoholitonta). Kun kaikkien vanhemmat oli taas valmiita niiden kuvien kanssa, me alettiin lähtemään ravintolaan omilla kyydeillä ja sieltä sinne tanssipaikkaan. Koko juttu oli tosi hienoa ja me kaikki oltiin hienoissa vaatteissa koko ilta.

Kaveriryhmä valmistautumassa Winter formaliin Siskokset valmiina Winter formaliin

Totta puhuen, tällaista voi vain kokea jenkeissä. En usko, että Suomen vanhojen tanssit edes tuntuu niinkään samalta, kuin nää tanssit täällä. Seuraavaksi odotan innolla Promia.

Winter formal mekkoKaverin kanssa WInter formal mekossa