Kilpailumatka Berliiniin

Hyvät uutiset

Moikka! Täällä taas kirjottelee Olga. Toivottavasti kaikilla on ollut hyvä alkanut vuosi. Kerron tässä blogissa mun kokemuksesta matkasta Berliiniin, Saksaan, edustamaan Team USA:ta joukkueeni kanssa.

Jatkan tosiaan pitkäaikaista harrastustani muodostelmaluistelua myös vaihtovuoteni ajan, ja luistelen paikallisessa kilpajoukkueessa. Sain lokakuussa kuulla, että joukkueemme on valittu edustamaan maata kahdessa kansainvälisessäkilpailuissa, joista Berliinin kilpailu oli ensimmäinen. Matka starttasi uudenvuodenpäivänä ja pakko todeta, että fiilikset olivat aika mielettömät. Ei ollut juurikaan tullut mieleenkään kuinka erilaista on lähteä ulkomaankisaan toiselta puolelta maailmaa edustaen USA:ta, voin todeta, että oli suuri kunnia saada näin uskomaton kokemus.

Kisoihin valmistautumista ja aikaerosta toipumista

Tiistai aamupäivänä saavuimme sateiseen Berliiniin, itse kukin kärsien aikaerosta omalla tavallaan. Niinpä tiistaina ei paljoa muuta pystynyt tekemään, kun lepäämään ja valmistautumaan kisaviikkoon. Keskiviikko aamuna herätys oli tietysti hankala, sillä takaisin Amerikassa kello oli vasta keskellä yötä. Aamupalan ja laittautumisen jälkeen matkasimme keskustan läpi jäähallille ensimmäisiin harjoituksiin. Iltapäivällä pääsimme lepäämään ja tämän jälkeen lähdimme kiertueelle ympäri kaupunkia. Matka kävi bussilla selostuksen kera, sillä sää oli vielä sateinen. Illan päätteeksi vierailimme perinteisessä saksalaisessa ravintolassa, joka oli monen ensimmäinen kerta saksalaiselle ruualle. Torstaina päivä oli lähes samanlainen, kuin keskiviikkonakin. Aamupäivällä oli harjoitukset ja iltapäivä käytettiin lepäämiseen, sekä valmistautumiseen viikonlopun kisaa varten.

Vaihtarin harrastus Yhdysvalloissa

Ensimmäinen kisapäivä

Perjantaina oli ensimmäisen kisapäivän aika. Aamulla oli hieman aikaisempi herätys ja pikaisen valmistautumisen jälkeen suuntasimme kisahallille. Aamun kisaharjoituksen jälkeen palasimme hotellille lepäämään ja valmistautumaan illan kisaan. Hallille palatessa tunnelma oli selkeästi jo hieman jännittynyt. Lämmittely sekä pukukoppiin siirtyminen tuntui itselleni jo hieman oudolta. Vaikka kisoja on ollut jo lukuisia, sekä itse olen kisannut ulkomaan kisoissa aiemmin, tuntui tällä kertaa valmistautumin vähän oudolle. Olin itse ehkä vähän jännittyneempi kuin yleensä sekä oli tämä joukkueeni ensimmäinen ulkomaankisa tällä kaudella. Vaikka melkein jokainen joukkue toimii samalla ns. käsikirjoituksella kisoissa, oli silti aivan erilaista lähteä kilpajäille edustaen USA:ta. Jännityksen yläpuolella oli kumminkin suuri ilo ja innostus päästä luistelemaan. Ja kyllä
tunnelma hallin puolelle oli sanoin kuvaamaton. Yleisö ja muut yhdysvaltalaisjoukkueet raikaa USA-kannustushuutoja. Kun kuulin kuulutuksen: ”representing the United States of America” meinasi jo muutamat onnenkyyneleet vierähtää, etenkin onnistuneen suorituksen jälkeen. Mulle tämä kilpailu oli ehdottomasti yksi vaihtovuoden kohokohdista tähän mennessä, ja en olisi ikinä tätä kokenut, jos en olisi päättänyt lähteä vaihtoon.

Palkintojenjako

Lauantaina oli viimeinen kisapäivä, ja näin myös rutiini suurin pirtein sama, kuin edeltävänä päivänäkin. Kisan jälkeen jälleen yksi matkan kohokohdista oli palkintojen jako, nimittäin USA otti kultaa sekä hopeaa (oma joukkueeni hopeaa) sekä Suomi pronssia! Sunnuntai aamu oli todella aikainen, ja matka takaisin kotiin alkoi. Tuntui oudolta palata takaisin Amerikkaan, mutta arki lähti sujuvasti käyntiin ja joukkueeni odottaa jo innolla seuraavaa kilpailua Ranskassa helmikuun alkupuolella. Kaiken kaikkiaan matka oli unohtumaton kokemus ja näin vaihto-oppilaana Suomesta, tämä oli jotain mitä en ikinä tule unohtamaan.