Muodostelmaluistelun mestaruuskilpailut

Vaihtari kilpailumatkalla Ranskaan

Moikka, vaihtovuosi on vierähtänyt huimaa vauhtia ja vaikka paljon on tultu tehtyä ja nähtyä tuntuu kuin vasta eiliseltä kun saavuin Illinois:iin. Helmikuu on ehdottomasti ollut
tapahtumarikas kuukausi ja tässä blogissa jaan pari kuukauden kohokohtaa.

Helmikuuni starttasi kauden toisessa ulkomaankilpailussa Rouenissa, Ranskassa. (Harrastukseni muodostelmaluistelun kautta.) Tämä kisamatka oli erityinen mulle, koska isosiskoni kilpaili samassa kilpailussa, sekä oma joukkueeni Suomessa, jossa luistelin ennen tuloani Amerikkaan. Kilpailu oli kokemuksena jälleen kerran jotain mitä en koskaan tule unohtamaan. Oli ihana nähdä oma sisko pitkästä aikaa, ja vielä näin erityisessä tapahtumassa. Saman lailla oli ihan mahtava nähdä vanhat joukkuekaverit ja vaihtaa kuulumiset. Tämä oli mun viimeinen kilpailu osana Team USA:ta ja en voisi olla kiitollisempi näin uskomattomasta mahdollisuudesta ja ihanista muistoista vaihtovuoden varrella.

Vaihtarin harrastus Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen muodostelmaluistelun mestaruuskilpailu

Pian Ranskasta palattua olikin jo aika suunnata kohti Portland, Oregonia, Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuihin. Vaikka olikin haikea matkata kauden viimeisiin kilpailuihin, oli silti jännittävää kokea uusi osavaltio ja Nationals:it näin Suomi-tyttönä. Ensimmäisenä iltana satoi lunta ja matka hotellille ekoista harkoista oli varmasti jotain mitä en koskaan unohda, ja ei myöskään kukaan muu joukkueestani. Koska Portlandissa ei lunta paljoa nähdä ja tiet olivat huonossa kunnossa, piti kaikkien purra jokainen hammas yhteen, ettei vaan bussi lennä kumoon tai luista liukkailla silloilla, lumen peittäminä. Selvisimme hengissä hotellille, vaikkakin matkalla pidätettiin hengitystä. Seuraavana päivänä ei lunta paljoa enää ollut jäljellä ja matkat sujuivat turvallisesti upeissa maisemissa. Minulle Portland toi mieleen Suomen, sillä suuret havupuut olivat varsin yleinen maisema Oregonissa, aivan kuin koti Suomessakin. Loppuviikko kului nopeasti kilpailujen merkeissä ja lähdimme takaisin kotiin pronssimitalit kaulassa. Julistaen kolmatta sijaa, saimme nauttia herkulliset donitsit paikallisesta ja erittäin tunnetusta, Voodoo Doughnut:sta. Kyseinen donitsimyymälä on tunnettu turistikohde Portlandissa ja vaikka emme päässeet vierailemaan myymälässä olivat donitsit ehdottomasti maistamisen arvoisia.

Amerikkalaisia leivonnaisia

USA:n mestaruuskisat olivat ehdottomasti luistelukauden yksi kohokohdista ulkomaankilpailujen rinnalla, vaikkakin kotimatka oli varsin haikea, sillä luistelukausi on täällä nyt ohi ja joudun valitettavasti sanomaan jo hyvästit tälle kilpajoukkueelle. Muodostelmaluistelu Yhdysvalloissa vaihtovuoden aikana oli aivan uskomaton kokemus ja iso osa mun vuotta. Kausi toi minulle unohtumattomia kokemuksia ja pitkäaikaisia kavereita. On haikea jättää näin suuri osa vaihtovuottani taakse, mutta paljon on vielä edessä.

Iloinen yllätys

Pian kotiin paluun jälkeen host-äitini yllätti minut sekä host-siskoni Hamilton-musikaali lipuilla. Kyseinen näytelmä on varsin tunnettu Broadway-musikaali ja erittäin suosittu
Yhdysvalloissa. Musikaali on kerännyt peräti 11 Tony-palkintoa ilmestysvuotenaan. Tarina kertoo Alexander Hamiltonista, hänen elämästään ja Yhdysvaltojen itsenäistymisen ajoista. Näytelmä oli minulle ennestään tuttu koulusta, sillä musikaalin tapahtumat ovat varsin keskeisiä aiheita historian oppitunneilla. Oli varsin mielenkiintoinen kokemus nähdä ns. kertaus historian oppitunneista, maailmankuulussa musikaalissa. En varmasti olisi osannut seurata näytelmää samalla tavalla, jos en olisi oppinut maan historiasta vaihtovuotena.