Halloween

Wow! Oonko mä oikeasti ollut täällä jo yli kolme kuukautta? Aika on mennyt niin nopeasti että musta tuntuu kun olisin tullut tänne viikko sitten! Niin pitkälle tätä mun vaihtovuotta oon päässyt että eka ”juhla” aka Halloween on takana. Vaikka me Suomessa tiedetään Halloweenista me ei silti juhlita sitä melkeempä ollenkaan. Täällä se on paljon isompi juttu ja jopa joidenkin lempi juhla koko vuonna. Halloween koristeita on näkynyt jo syyskuusta, vaikka meidän talon koristus olikin aika vähäinen, oli meilläkin sentään jotain. Perinteinen kurpitsa tuli kaiverrettua ja muitakin ostettuja koristeita löytyi.

Koulupäivä

Eli 31.10 osui tiistaille, mutta meillä oli silti normaali koulupäivä. Tai no normaali ja normaali, meillä oli pep assembly aamupäivällä, joka sotki vähän aikataulua, mutta koulu loppui kuitenkin normaaliin aikaan eli 15:10. Pep assembly on sellainen tapahtuma missä kaikki koulun oppilaat ja opettajat kokoontuu liikuntasaliin ja siellä on erilaista tapahtumaa, esityksiä ja ilmoitusluotoista asiaa. Se kestää yleensä 30- 45min. Koulupäivän ajan mun Halloween asu oli Scarecrow (linnunpelätin), mutta iltaa varten mulla oli eri
asu tiedossa.

Trick-or-Treat -kierros

Koulun jälkeen minä mun kaveri käveltiin meille ja hengailtiin ja valmistauduttiin illan trick or treat kierrokselle. Mun asu sitä varten oli lätkän pelaaja, koska mikä olisikaan suomalaisempi asu. Suomessa meillä on samantapainen juttu pääsiäisenä eli pukeudutaan noidiksi ja mennään pimpottamaan tuntemattomien ihmisten oville saadaksemme ilmaista suklaata/karkkia. Ja yleensä vaan pienemmät lapset tekevät sitä, sama pätee täällä. Mutta se ei ole niin outoa jos 17-vuotias menee Trick or Treat kierrokselle jos sillä on kolmevuotias mukana ja no mullahan oli. Ja kyllä muutkin mun ikäiset meni, että en ollut ainoa. Me kierrettiin joku muutama tunti ja siinä ajassa saatiin aika hyvä määrä karkkia ja sen muutaman tunnin jälkeen oltiin valmiita lopettamaan koska oli niin kylmä ja tuulista että se ei ollut enää hauskaa.

Vaihtari viettämässä Halloweenia Yhdysvalloissa

Haunted House

Yks juttu joka kuuluu Amerikkalaiseen Halloween perinteeseen, on mennä Hauted Houseen ennen Halloweenia tai Halloweenina. Me oltiin niin kiireisiä ennen Halloweenia, että päätettiin mennä vasta sen jälkeen. Lähin Haunted House on Salt Lake Cityssä, joten ajettiin sinne Halloweenin jälkeisenä lauantaina. Se oli vika päivä ennen kuin se Haunted House suljettiin joten se oli niin kuin Lights Out eli kummitustalo pilkkopimeässä ja vaan ihan pienen pieni taskulamppu 11 ihmiselle. Pelottavaa!! Sen kummitustalon teemana oli Nightmare On 13th eli käytännössä kaikki kauhuleffat yhdessä. Siellä oli oikeita ihmisiä ja robotteja mitkä säikytteli meitä ja se oli oikeasti ajoittain tosi pelottavaa ja ahdistavaa. Siellä oli yks sellainen ”este” minkä läpi piti mennä. Se oli vähän niin kuin kaks pomppulinnaa ihan vierekkäin, että niiden välissä ei ollut yhtään tilaa ja niiden välistä piti tunkea läpi. Se oli tosi ahdas ja yllättävän pitkä ja mulla ei oo mitenkään kauhea ahtaanpaikankammo, mutta siinä kohtaa olin silleen ”en voi hengittää, en voi hengittää”. Mutta kaikki muut oli ihan siedettäviä. Ja näin jälkeenpäin haluisin todellakin mennä uudestaan (paitsi siihen ahtaaseen paikkaan). Kai mun pitää tulla tänne ensi Halloweenina, niin pääsen uudestaan kokemaan Haunted Housen.

– Sofia