Kohti omia mukavuusalueita ja niiden yli!

Hellou! Mun nimi on Sofia, oon 17 vuotta ja mun blogipostauksia voit lukea täältä seuraavat 10 kuukautta. Vielä hetken aikaa asun Keravalla, mutta ihan muutamien päivien päästä minut löytää Evanstonista Wyomingin osavaltiosta. Mun lähtöpäivä on 12.8 ja ennen isäntäperheeseen menemistä mulla on Soft Landing Camp New Yorkissa. En millään malttaisi odottaa sitä. Tässä ekassa blogissa ajattelin kuitenkin kertoa teille mun perheestä, siitä kaupungista ja koulusta johon oon menossa, sekä lähtötunnelmista. 

Eli mun host perheeseen kuuluu isä, äiti ja kolme lasta, jotka ovat 3, 8 ja 12 vuotiaita. Perheen äidillä ja mulla on paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita kuten leipominen ja itse asiassa mun host äidillä on oma pieni leipomoyritys. Sain mun sijoitustiedot jo 28.2 ja sen jälkeen me ollaan oltu paljon yhteydessä mun tulevan host perheen kanssa. Ensin me läheteltiin sähköposteja, jotka lähti 200 sanaisista viesteistä ja päättyi yli 2500 sanaisiin. Aina kun sain uuden sähköpostin, olin tosi iloinen ja minun oli pakko lukea se heti, oli tilanne sitten mikä tahansa. Toisaalta oli myös rankaa kirjoittaa pitkiä englanninkielisiä vastauksia useasti viikossa. Onneksi mun host äitini ei pahastunut siitä että vastauksien kirjoittaminen kesti jonkin aikaa, koska samaan aikaa mun piti tehdä koulujuttuja ja käydä mun tanssitreeneissä. Vähitellen sähköpostien kirjoittelu vaihtui snapchattien lähettelyyn... Jep, mun 36 vuotiaalla host äidillä on snapchat. Se on tosi paljon kätevämpää lähetellä kuvia ja videoita snapchatissä kuin sähköposteja. Kuukausien mittaan oon mm. saanut kuvia mun tulevasta huoneesta ja mun host perheen arjesta. Toki ollaan myös juteltu skypessä videopuhelulla.

Evanston on suhteellisen pieni kaupunki. Siellä on noin 13 000 asukasta. Vaikka se on pieni kaupunki oon tosi iloinen, että olen menossa just sinne. Mun lähin suurkaupunki on Salt Lake City ja tulemme käymään siellä useaan otteeseen. Mun koulun nimi on Evanston High School ja itse asiassa oon päässyt myös sen koulun tanssitiimiin. Mun host äiti kerto mulle siitä joukkueesta ja sitten se järjesti mulle ”koe-esiintymisen” eli lähetin tanssijoukkueen valmentajalle videon jossa mä tanssin ja sisällä ollaan. Mun pitää kuitenki maksaa lukukausimaksu, mutta se on sen arvoista. Mun joukkue vaatteet on tullut jo mun host perheelle. Niissä on mun nimi ja koulun logo. Eli vinkkinä, jos sä harrastat jotain ja haluat jatkaa sitä vaihdossa kannattaa selvittää millaisia mahdollisuuksia koulu tarjoaa ja hyödyntää niitä. Harrastuksissa tutustuu helposti uusiin ihmisiin, koska se luo teille jotain yhteistä. 

Tosiaan enää muutama päivä lähtöön. Mä pidin mun läksiäiset muutama viikko ennen lähtöä mun kaverin kanssa, joka lähtee myös vaihtoon. Me pidettiin yhteiset läksiäiset sen takia, koska meillä on käytännössä sama kaveripiiri, niin se oli helpompaa saada kaikki kaverit kasaan. Siellä me juteltiin, syötiin ja vietettiin yhteistä aikaa viimeistä kertaa ennen mun lähtöä. Nyt edessä on enää pakkaaminen. Se mua pelottaa varmaan eniten, koska mulla ei ole hajuakaan mitä otan mukaan. Totta kai laukun täyttää myös tuliaiset (joita en oo vielä hankkinut), mutta mitäs muuta mä otan. Mä tiedän, et tuun ostaa sieltä suurimman osan vaatteista, mutta en osaa valikoida, että mitä ottaa ja mitä jättää. Tuun antaa varmaan jotakin vaatteita ja meikkejä kavereille. Onneks mulla on vielä aikaa pakkailla, ostaa tuliaisia ja hengailla kavereiden kanssa. Mä toivotan paljon onnea kaikille vaihtoon lähteville ja toivottavasti teidän vuodesta tulee upea ja onnea myös niille jotka suunnittelee vaihtoon lähtemistä.

Terkuin,

Sofia.