Täällä sitä nyt sitten ollaan!

Ensimmäiset päivät kohdemaassa

Heips! Nyt on kolme viikkoa tullut täyteen siitä kun lähdin Suomesta. Aika on mennyt ihan tosi nopeasti, mut toisaalta silloin kun ei oo mitään tekemistä, aika on kulunut melko hitaasti. Kolmeen viikkoon on mahtunut paljon. Olin New Yorkissa 5 päivää, telttailemassa 6 päivää ja 5 päivää koulussa. Ja näiden välissä me ollaan hoidettu käytännön juttuja, kuten hankittu sim-kortti. Ja siitä puheen ollen, mun USA järjestö/aluevalvoja oli lähettänyt mulle sim-kortin ennen kun tulin tänne. Kokeilin aktivoida sitä, mut se ei toiminut. Muutaman puhelun jälkeen selvisi, että kyseinen kortti ei toimi kaikilla alueilla ja Evanston on yks niistä. Eli vinkki vitonen tuleville vaihtareille! Selvitä eka toimiiko kyseinen sim- kortti sun alueella ennen kun maksat ja aktivoit sen, koska rahojen takaisin saaminen ei oo kauhean helppo ja nopea prosessi.

Flaming Gorge

Meillä on ollut tosi hauskaa yhdessä ja etenkin meidän telttailu reissu Flaming Gorgessa oli mahtavaa yhteistä aikaa tutustua toisiimme. Minä ja mun host vanhemmat lähdettiin kohti Flaming Gorgea torstaiaamulla. Kaikki muut perheenjäsenet oli mennyt sinne jo keskiviikkona. Siellä oli mun host sisarusten lisäksi, mun host isän vanhemmat ja mun host äidin sisko ja sen perhe ja mun host äidin serkku. Flaming Gorge on järvi Utahissa ja rehellisesti sanottuna se paikka on yks kauneimmista paikoista missä oon ikinä ollut. Sen järven vesi on tosi kirkasta ja se on sellaisen kanjonin pohjalla. Ja se mikä sai sen paikan näyttämään kauniilta, oli sen kanjonin seinämät jotka syystä tai toisesta on punaiset.

Niiden kuuden päivän aikana me veneiltiin, tehtiin erilaisia vesiaktiviteettejä ja syötiin…paljon! Veneellä mä kokeilin surffausta, kneeboarding ja sellaista rengasta jota vedettiin veneen perässä. Yhtenä päivänä me mentiin hyppii kalliolta, ja seuraavana päivänä mentiin sellaisen köyden luokse, jonka avulla voi hyppää järveen. Iltasin kun tultiin veneilemästä, syötiin ja pelattiin kortti- ja lautapelejä.

Tanssi ja tori

Palattiin kotiin 29.8 ja ennen koulun alkua meillä riitti tekemistä. Meidän piti hommata mulle uusi sim-kortti, käydä koulutarvike ostoksilla ja mulla oli joka aamu 5:45 tanssitreenit. Ne tanssitreenit on ollut samaan aikaan stressaavia mut toisaalta tosi kivoja. Olin ja olen edelleenkin vähän hukassa niiden koreografioiden kanssa. Meillä on ollut jo muutama esiintyminen, mut mä pääsen esiintymään vasta Homecoming:ina. Kaikki mun joukkuelaiset on ollut tosi kivoja ja ystävällisiä ja ne on yrittänyt opettaa mulle niitä koreografioita sivussa. Niin kuin edellisessä postauksessa mainitsin, mun host äidillä on oma leipomoyritys. Se pitää sellaista pöytää joka torstai paikallisella torilla ja autoin sitä leipomaan keksejä sinne. Vaikka siinä meni koko päivä, mulla oli tosi hauskaa ja nautin siitä että sain olla avuksi. Ja yksi päivä käytettiin kokonaan siihen, että purkitettiin persikoita.

Yleiset fiilikset

Se hetki kun astuin ulos lentokoneesta Salt Lake Cityn lentokentälle, oli varmaan mun elämän hermostuttavin hetki, mut kaikki se oli ihan turhaa. Mun host perhe on ihan sika ihana ja sovin tänne niin hyvin. Mulla ei ole ollut vielä koti-ikävä, mutta veikkaan, että se iskee jossain vaiheessa. Isoin syy siihen on varmaan se, että meillä on ollut paljon tekemistä ja en oo ehtinyt ikävöidä kotiin. Toisaalta se on vaan ihan hyvä juttu. Yks juttu josta oon tosi iloinen, on se että, mun ei ole tarvinnut olla yksin koulussa ja etenkin lounaalla. Oon hengaillut yhden toisen vaihtarin kanssa ja muiden meidän koululaisten kanssa, joten en ole tuntenut olevani yksinäinen. Yksi syy lisää miksi koti-ikävä ei ole iskenyt vielä.

- Sofia