Vinkkejä tuleville vaihto-oppilaille

Yleisurheilujioukkue

Harrastukset vaihtarina

Mun vaihtovuosi alkaa tulla kohta loppuaan ja nämä viimeiset kolme kuukautta on ollut ihan super kiireisiä, mut parhaat kolme kuukautta mun elämästä. Osallistuin meidän koulun musikaaliin ja oon tehnyt track and field:iä joka on siis yleisurheilua ja oon saanut lisää kavereita ja kokemuksia. En vaan voi enempää painottaa että jos oot menossa vaihtoon, mene mukaan kaikkeen mahdolliseen mitä koulu järjestää. Mulla on ollut niin hauskaa kaikissa urheilutapahtumissa ja itse urheilulajeissa missä oon ollut mukana. Ne on ehdottomasti ollut mun vaihtovuoden kohokohta. Tee kaikkea mitä sä vaan voit, koska meillä Suomessa ei oo mitään tämän tapaista.

Mitä pakata mukaan?

Kohta on jo sen aika että mun pitäisi alkaa pakkaamaan ja samalla se tarkoittaa että mun pitää mennä matkalaukku ostoksille, koska mulle on kertynyt paljon tavaraa näiden 10kk aikana. Oon todella onnellinen, että tulin tänne yhden laukun kanssa, koska saattaa olla vähän haastavaa vaihtaa kansainväliselle lennolle Chicagon lentokentällä kolmen laukun kanssa. Kun lähdet Suomesta älä ota mitään turhaa ja pakkaa vaatteita noin kahdelle viikolle, koska voit ostaa kaiken mitä sulta puuttuu. Täällä mun kaupungissa sataa talvella ihan kunnolla lunta ja on kylmä, mutta ostin kaikki talvivaatteet täältä, koska ne vie paljon tilaa ja halusin täyttää mun laukun tuliaisilla, mielummin kuin isoilla talvitakeilla.

Vaihto-oppilaan tärkeät paperit

Paluumatkaan varautuminen

Hyvissä ajoin ennen kun lähden mun pitää varmistaa, että mulla on vielä kaikki tarvittavat dokumentit tallella, ihan samalla tavalla kun tarkistin ennen kun lähdin matkaan elokuussa. Kaikista tärkeistä paperista kannattaa olla kopio vaikka ihan erillisessä kansiossa. Mulla on kopiot kaikista paperista samoin myös passista. Koskaan ei voi olla liian varma ja en halua joutuu ongelmiin kun tuun yksin takasin täältä. Eli siis jos sun vanhemmat ei tule tänne ja muut vaihtarit sun kaupungista lähtee eri aikaan voi olla että matkaat kotiin yksin. Mun tilanteessa lennän siis yksin Suomeen.

Lähtöön valmistautuminen

Nyt mulla on enää muutama viikko jäljellä ja aion käyttää kaiken tän ajan mun host perheen ja kavereiden kanssa hengailemiseen. Mä ajattelin teettää mun kavereille kuvia meidän yhteisistä hetkistä ja kirjoittaa kiitoskirjeet kaikille ketkä on ollut mukana mun vaihtovuoden aikana ja tehnyt tästä mun parhaimman vuoden ikinä. Ja samalla tavalla kuin toin tänne tuliaisia, vien sitten myös kotiin täältä ostettuja harvinaisuuksia. Aika on kulunut ihan hullun nopeasti, joten kiitos kaikille jotka on lukenut mun blogeja, koska tää oli mun viimeinen blogi täällä Exploriuksen sivuilla.

xoxo Sofia