One month behind

Huhhuh, about puoltoista kuukautta vierähtäny lähdöstä… Tuntuu nii oudolta ajatella et oon ollu mun isäntäperheessä yli neljä viikkoo! Koulussaki vierähtäny yli kolme viikkoo. Aika on menny tosi nopeesti vaikka ei tää mitää super helppoo hommaa oo kokoajan ollu.

Sopeutuminen koulussa ja kotona

Niinku oon aikasemminki sanonu, mul on ihan 5/5 fiilikset mut perheestä. Nyt ku aika on vähän kulunu nii on tullu host-perheen tavat ja muut oudot tilanteet tutuks. En kyllä lähtis väittämään ettei täs vaiheessa olis mitää uutta opittavaa perheessä, on kuitenkin vielä yli 8 kuukautta aikaa. Moni vaihtari kokee et niil on host-perheessä tiukat säännöt, kotiintuloajat ja perhe haluaa aina tietää missä menet ja milloin. Ite voin kertoo että tää mun perhe on ihan tosi rento! Mul ei oikeestaan oo kotiintuloaikoja eikä mun host-perhe kokoajan kysele että missäs sitä mennään, kenen kanssa ja millä luvalla. Mun koulussa on varmaan yli 10 vaihtaria ja kaikki on ihmetelly tätä mun rentoa meininkiä hyvin paljon. Mun host-perheellä on siis tosi rento kasvatustyyli ja ne on aika nuorekkaita. Kerron niille aina kaiken ja mun on tosi helppo luottaa niihin.

Mun eka kouluviikko oli aika raskas. Oli tosi vaikee sopeutuu lyhyisiin välitunteihin, ruuhkaisiin käytäviin ja muutenkin muihin oppilaisiin. Tuntuu, että kaikilla on jo ne läheisimmät kaverit ja porukat, joten vaikka kaikki on tosi kilttejä ja avuliaita, on ollu vähän vaikee löytää ja erottaa niitä “oikeita kavereita”. Ekan viikon lopussa alko jo helpottaa, mut ootan vielä ku lähtee kieli kunnolla rullaamaan ja uskaltaa heittää omaaki läppää. En myöskään oikeen ymmärrä tätä “koulu jenkeissä on tosi heppoa”, sillä mulla ja monilla muillaki vaihtareilla tuntuu olevan aika paljonki ongelmia joidenki kurssien kaa! Opettajat ja opot on kyl tosi suuri apu joten ei tääl mitään suurta hätää ole.

Kotikaupunkini Ann Arbor, MI

Mä siis vietän mun vaihtovuoden Ann Arbor -nimisessä kaupungissa. Kun sain tietää mun perheen ja kotikaupungin, en ollu iha hirveesti ennen kuullu täst paikasta. Nyt vasta oon tajunnu et tää on ihan tosi ihana kaupunki!

Ihan ekaks haluun sanoo et en tajunnukkaa kui liberaali ja hippi kaupunki tää on! Kaikki tuntuu olevan iha tosi fiksuja ja rentoja. Ite en oo vielä tavannu ketää kuka kannattais Trumppia ja mulle on kerrottu et Ann Arboris Trumpin kannattajien määrä on ihan tosi vähäinen. Tääl on kans tosi hyvii ruokapaikkoi esim. vegaaneille ja kasvissyöjille. Ite en syö punasta lihaa ja välttelen maitotuotteita, ja se ei oo mitenkää vaikeeta täällä. University of Michigan sijaitsee kans tääl Ann Arboris ehkä noin 3 km säteellä mun kodista, minkä takia tääl asuu tosi paljo nuorisoo. Jos vietän aikaa downtownissa nii se paikka vaa vilisee eri ikäsii opiskelijoita aamupäivästä yömyöhään saakka, koska Ann Arborissa ei vissiin oo mitää lakisääteistä kotiintuloaikaa, mikä siis on ihan tosi yleistä Jenkeissä.

Asukasluku on noin 120 000, mikä on vähän pienempi kun mun kotikaupunki Espoo Suomessa. Ann Arbor on kuitenki vissii kolmanneks isoin kaupunki Michiganissa. Mun host-perheen talo on tosi hyvällä sijainnilla, voin nimittäin kävellä melko hyvin tosi moneen paikkaan, esim. kouluun ja salille. Ann Arbor on just sen kokonen kaupunki et täält ei tarvii oikeestaa lähtee minnekkää kauemmas asioille mut kuitenki kaikki on kohtuu lähellä. Bussit kulkee kuulemma kans tosi hyvin kaikkialle vaikka en oo ite niitä vielä päässy käyttämään.

University of Michiganin lisäks muun muassa Michigan Stadium sijaitsee täälä mun kotikaupungissa. Se on ihan mun kodin lähellä, ehkä kilsan säteellä. Nään sen joka päivä koulusta, koska mun koulu on ihan sen vieressä. Michigan Stadium on USA:n isoin ja maailman toiseks isoin stadion. Toinen siisti paikka täälä on jo aikasemmin mainittu downtown, mikä on vähä niinku Ann Arborin keskusta. Se on ihan sairaan kotoisa ja siisti paikka! Sieltä kyllä löytää kaikenlaisia ihania kauppoja, aivan tosi hyvii ruokapaikkoja ja inspiroivia graffitiseiniä. Downtownissa on jopa paikka nimeltä Graffiti Alley, joka on nimensä mukaisesti pieni kuja täynnä graffiteja.