Pioneer High School

 Moi, aattelin tässä postauksessa vähän avata että millasta se kuuluisa high school täällä Jenkeissä oikeen on. Tää on mun mielestä aika tärkee aihe, koska koulunkäynti tulee viemää aika paljon aikaa vaihtovuodesta.

Tavallinen koulupäivä

Mun koulu, Pioneer High School, sijaitsee täällä samassa kaupungissa missä mäkin asun, eli Ann Arborissa. Oon tosi ilonen et voin kävellä kouluun, koska ite en oo ollu koskaa mitenkää super innoissani koulubussista. Mul on kouluun about kilometrin matka, ja yleensä lähen kotoota noin 7:20.

Ensimmäinen tunti alkaa 7:45 ja mun viimenen tunti (6th hour, joillain oppilailla on 7th hour) loppuu 2:36. Sellasia kunnon välitunteja ei oo, vaan meillä on tuntien välissä 8 minuuttia aikaa mennä seuraavalle tunnille.

Lounastauko kestää noin 30 minuuttia, ja joka keskiviikko on club lunch eli jos kuulut johonkin klubiin (joita muuten on ihan mielin määrin) niin syöt sen klubin luokkahuoneessa. Kaipaan Suomessa tosi paljon kympin aamuja ja erilaisia päiviä, koska täällä joka päivä on samanlainen... Toisaalta nopean temmon takia päivät tuntuu menevän paljon nopeemmin kun Suomessa!

Oppilaita mun koulussa on vissiin 2000, mikä vaati multa vähän totuttelemista! Koulurakennus on kans iha valtava, ja sieltä löytyy vaikka mitä: kaks kuntosalia (toinen enemmän painojen nostelua varten, toinen vähän sellanen cardio -henkinen), uima-allas, monta tennis- ja jalkapallokenttää, kirjasto ja vaikka mitä muuta!

Se kuuluisa School Spirit

High School spirit on kyl yks parhaista jutuista mitä täällä oon kokenu! Oppilaat ja opettajat saattaa ihan normi päivinä pukeutuu koulun väreihin, jotka ovat violetti ja valkoinen, ja Pioneer -vaatteisiin (jep, ei pelkästään t-paitoihin tai huppareihin, sillä huomaan päivittäin et tyypeillä on vaikka mitä vaatekappaleita, jotka on varustettu Pioneer -tekstillä tai -logoilla).

Oman koulun urheilujoukkueita kannatetaan loppuun saakka, ja pelit onki usein aika suosittuja tapahtumia. Meil on ollu pari Assembly - tilaisuutta, jota on vähän vaikee selittää (basically koko koulu kokoontuu saliin/auditorioon, jossa sitten jotain ohjelmaa), mut niis oon aina vaa saanu kylmät väreet ku ne on nii huikeita!

Oppiaineet ja -tunnit

Siis voi jestas näitä oppiaine mahdollisuuksia… Täällä voi kyllä opiskella ihan mitä haluaa! Mul oli aluks ihan pikkasen hankaluuksii muutaman aineen kaa, mut nyt lähes kaikki aineet sujuu tosi hyvin! Ittelläni ei mitään extra ihmeellistä tällä lukukaudella (tiivistän aineet hyvin suppeasti):

Journalism: Enkun kurssi, jossa luetaa uutisia ja opitaan kirjoittamaan niitä itse.
Spanish 2 AC: Espanjan kakkoskurssi, AC tarkoittaa että käydään nopeemmin ja monipuolisemmin asioita läpi
U.S. Government: Vähän niinkuin Suomessa yhteiskuntaoppi, eli opitaan USA:n valtiosta ja miten se toimii
Acting: Tehään näyttelyharjoituksia/-leikkejä, sekä näytelmiä.
Marketing: Opitaan työpaikoista, työhakemuksista ja liiketoiminnasta
Algebra 2: Matikkaa, pärjään mun lyhyellä matikalla hyvin, vaikka käydään mullekkin uusia juttuja läpi

Mul kesti hetken aikaa totutella kouluun, mut nyt iso rakennus, ruuhkaiset käytävät ja lyhyet välitunnit tuntuu jo ihan normaalilta. Tunnit on about 50 minuuttia ja tunneilla tehään yleensä tosi luovia ja hauskoja juttuja, mikä tekeekin koulunkäynnistä aika helppoa. Opettajat on täällä ihan super mukavia! Ja joo, jos haluu sinne vessaan mennä tunnilla niin tarvii sen hall passin. Ite oon muutaman kerran unohtanu sen, kosk mun opet ei oo hirveen tarkkoja sen suhteen, mut en oo kyl joutunu toistaseks mihinkää ongelmiin.

Mä en ite saa mitenkään super paljon läksyjä, ja jos saan, nii usein se on joku tosi helppo moniste. Sillon tällӧn vähän enemmän, mut ihan hyvin oon pärjänny. Opettajat on muutenki aika ymmärtäväisii jos en läksyjä osaa tehä englannin kielen takia. Outo juttu on se että täällä läksyt pitää aina palauttaa ja ne tarkistetaan, ja niistä saadaan numero, joka vaikuttaa arvosanaan.

Koulun urheilumahdollisuudet

Täällä on jaettu eri urheilulajit syksylle, talvelle ja keväälle. Syksyllä en harrastanu mitää urheiluu koulussa, koska mikää laji ei oikee kiinnostanu mua, vaikka kokeilin aika monia. Sen sijaan kävin salilla: usein kävelin koulusta salille, jonne mulla on jäsenyys, mut välil jäin koulun omalle salille. Nyt talvella aijon varmaan pelata jääkiekkoo ja oon siit ihan super innoissani!

Mun koulussa urheilumahdollisuudet on laajat, sillä urheilulajeja on ainakin yli 20: kaikkien peruslajien lisäksi voi harrastaa mm. muodostelmauintia, golfia ja ratsastusta. Monesti lajeissa on sekä pojilla että tytöillä 3 eritasoista joukkuetta: freshmen team, junior varsity ja varsity (varsity on se korkeatasoisin). Meijän koulus urheilujoukkueet on aika korkeetasosia, varsinkin se varsity! Jos urheilua harrastaa, niin treenejä/pelejä on joka päivä, lukuun ottamatta 1-2 lepopäivää (esim. sunnuntai usein vapaa). Arki on mulla aika kiireistä ja viikonloputki on yleensä ihan täyteen suunniteltuja, mikä on kyl tosi kiva!

Tilaa esite vaihto-oppilasohjelmista