Soft Landing Camp ja perheeseen saapuminen


New York

Hei kaikki! Haluisin kertoo vähän mun omasta kokemuksesta New Yorkissa Soft landing campilla. Ekana päivänä oltii aika väsyneitä ja hotellista ei saanu iteksee poistuu nii meille oltii hankittu sinne ruokaa. Sit puhuttii vähä säännöist yms ja meijät päästettii meijä huoneisii. Meijän lento Ruotsista oli 2 tuntii myöhäs nii mun room mate joka oli Tanskasta oli saapunu jo aikasemmi. Meil klikkas tosi hyvin heti alusta lähtien vaik samaa kieltä puhuvat hengas yleensä yhessä. Tietenki kyl jotkut puhu englantii ja hengas eri kieltä puhuvien kaa mut ite olin aika paljo suomalaisten kaa. Huoneet jaettii niin et kaks samaa kieltä omaavaa ei nukkunu yhessä. 

Päivät oli aika pitkii ja uuvuttavia hyvällä tavalla joten illal sai aina hyvin unta. Istuttiin aina aika paljon bussissa mikä ei kyl haitannu ketää ja sit välillä noustii kiertelee ja kävelee. Vapaa-aikaa annettiin aina kolme viimeistä tuntia. Mun mielestä Soft landing camp oli tosi kiva kokemus ja opin paljon uusii juttuja. Oli myös kiva löytää uusii kavereita. Oli helppo puhuu kaikkien kanssa koska kaikil oli edes yksi sama kiinnostuksen kohde, nimittäin vaihtovuosi. Mun mielestä paras ja kiinnostavin päivä oli Central Park ja mall tai upper Manhattan. Mut kokonaisuudessaan Soft landing camp oli tosi hieno ja avartava kokemus!

Matka kohti isäntäperhettä

En oo ite missää vaiheessa hirveesti jännittäny vaihtovuotta. Edellisenä yönä ennen lähtöö Amerikkaan sain todella helposti unta eikä mua jännittäny melkeen ollenkaan. Oli vaan helpottavaa kun ei tarvinnu enää laskee päiviä! New Yorkista Detroitiin lensi mun kanssa muutama muukin mikä oli ihan mukava juttu. Yleisesti Michiganii lens tosi monta vaihto-oppilasta, mut kaikki oltii laitettu eri lennoille eri kaupunkeihin. Detroitista mun kotikaupunkiin Ann Arboriin oli vaan about 30 min matka joten Detroit oli mulle paras vaihtoehto, ja onneks sain lentää suoraan yhellä lennolla. Oli niinku samaan aikaan tosi outo ja tosi mahtava fiilis ku näin mun perheen ekaa kertaa siel lentokentällä!

Koulun alkua odotellessa

Mul on yhteensä kaks viikkoo lomaa täällä ennenku koulu alkaa 5. syyskuuta. Kotiuduin tänne tosi nopeesti. Mun host-vanhemmat on about kolmekymppisiä ja ne ei oo asettanu mulle hirveesti sääntöjä tänne. Ne on itekki tosi nuorekkaita ja voidaan puhuu avoimesti ihan mistä vaan. Meil on melkee aina samat mielipiteet, on kyse sitten politiikasta, ruuasta tai koulusta. Vaikka mun vanhemmat on enemmän musikaaliseen suuntaan, ne on aina tosi kiinnostuneita esim. auttamaan mua löytämään hyvä urheilulaji koulusta, koska ite rakastan urheilua. Tykkään puhua mun host-vanhemmille tosi paljon ja oonki kertonu niille vaikka mitä juttuja ja vitsejä ja ne ei ikinä tuomitse mua.

Naapuritki on tääl tosi mukavia, vaikka melkee kaikki lapset onki mun host-pikkuveljen ikäsiä, eli 5-vuotiaita. Mua se ei kyl haittaa, tulee nimittäi tosi kotoisa olo yleensä ku puhun niiden kaa. Kiitos mun host-äidin, oon jo päässy tapaamaa jotain oman ikäsiä, ja on ollu tosi kivaa viettää niiden kaa aikaa. Olin ensiks junior mun koulussa, mut kun käytii rekisteröitymässä nii mut siirrettii senioriks nii pääsen kuulemma tekee ja kokee enemmä juttuja mitä juniorit ja muut ei pääse. Oon iha super innoissani koulusta!