Syksy Michiganissa

Vaihto-oppilas Floridassa lomalla

Kolmen kuukauden vaihto-oppilauden jälkeen tuntui siltä että aika oli kulunut tosi nopeesti, mutta samaan aikaan hitaasti kun ajattelee miten paljon kaikkea olin ehtinyt jo tekemään.

Yksi tosi iso ja harmittava juttu joka on vaikuttanut mun elämään täällä on se, että mun jalka on murtunut. Mursin sen lentopalloa pelatessa. Liikkuminen yhdellä jalalla on ollut tosi vaikeeta, mutta nyt oon jo voiton puolella, enää viikko niin saan kävellä taas normaalisti, jee! Kaikki tähän murtumiseen liittyen on kuitenkin mennyt tosi hyvin ja mun host-perhe on ollut ihanan avulias ja ne on auttanut mua tosi paljon kaikessa. Kaikki lääkärikäynnit on myös sujunut tosi hyvin ja vakuutus on onneksi korvannut kaiken. Nyt viimeiset 6 viikkoa oon joutunut liikkumaan kepeillä tai sellasella skootterilla. Skootteri on kyllä auttanut super paljon, koska koulussa mulla on vaikeuksia ihan kahellakin jalalla ehtiä ajoissa tunneille kun tauot tuntien välissä on vaan 5 minuuttia ja meiän koulu on kuitenkin tosi iso. Kepeillä olin aina myöhässä mutta skootterilla oon ehtiny ajoissa, haha.

Yleisesti ottaen syksy täällä on ollut kuitenkin paljon kivempi kun mitä syksyt Suomessa yleensä on. Täällä syksyyn liittyy tosi paljon kaikkia kivoja tapahtumia. Tässä postauksessa kerron parista mun lemppari syksy jutusta.

Pumpkin & Apple picking

Kurpitsapelto Michiganissa

Pari viikkoa sitten käytiin poimimassa omenoita ja omat kurpitsat jotka muuten kaiverretaan tänään. Oon aikaisemminkin kerännyt omenoita puista Suomessa, mutta täällä se oli kuitenkin ihan erilainen kokemus. Omenat joita kerättiin oli ihan jättimäisiä ja ehdottomasti parhaita omenoita mitä oon ikinä syönyt. Ostettiin samalla hirvee määrä tuoreita donitseja ja omenamehua, oli super hyvää! Täällä myös huomaa, että kaikki mahdolliset karkit, kahvijuomat ja leivokset saa pumkin ja pumkin spice makuisena kun syksy tulee. On ollut tosi kiva kokeilla kaikkia uusia juttuja, esimerkiksi tänään söin ekaa kertaa kurpitsapiirakkaa.

Homecoming

Vaihto-oppilas ja amerikkalaiset koulukaverit Homecomingissa

Muutama viikko sitten meidän koulussa oli homecoming viikko. Koko viikko oli tosi hauska, koska joka päivä oli eri teema jonka mukaisesti pukeuduttiin. Meillä oli esimerkiksi comfy day jolloin moni tuli kouluun pyjamassa. Perjantaina oli homecoming jenkkifutis peli ja sitä ennen homecoming paraati. Koulun yhteishenki näkyy tosi selvästi just tälläsissä tapahtumissa joka on mahtavaa. Lauantaina meillä oli homecoming tanssit joka oli ehdottomasti mun lemppari osuus homecoming viikossa. Menin sinne mun kavereiden kanssa ja ensin mentiin yhdelle mun kavereista laittamaan hiukset ja meikit kuntoon. Sen jälkeen mentiin ottamaan kuvia ja syömään. Jo pelkästään kaikki tää mitä tehtiin ennen tansseja oli tosi kivaa. Tansseissa oli myös hauskaa, mutta mun murtuneen jalan takia en voinut oikeen tanssia joka ärsytti. Onneks meiän koulussa on vielä snowcoming tanssit ja prom tulossa niin voin sitten saada niistä kaiken irti.

Lentopallo

Vaihto-oppilas lentopallokaverin kanssa

Lentopallo on ollut tosi suuri osa mun elämää täällä. Oon tosi onnellinen että pääsin meiän koulun varsity joukkueeseen (joka on siis se paras joukkue joka koostuu lähinnä junioresita ja senioreista) vaikka mun omat lentopallo taidot ei kyllä sitä tasoo ihan vastaakaan. Ite olin Suomessa pelannut lentopalloa vasta yhden vuoden ennen tänne tuloa. Pääsin siis mukaan joukkueeseen, mutta en kuitenkaan ole pelannut peleissä.

Meiän lentopallokausi alko jo ennen kun koulut alko. Meillä oli yleensä treenit 7.30-11.00 aamulla joka oli kyllä tosi rankkaa. Nyt treenit on joka päivä koulun jälkeen kolmesta viiteen jos ei ole peliä. Pelipäivä meillä on yleensä yksi tai kaksi kertaa viikossa ja ne on tosi hauskoja. Meillä on aina team dinner ennen peliä ja vietetään aikaa yhdessä.

Lentopallosta oon saanut paljon kavereita ja eka koulupäiväkään ei ollut niin paha kun tunsin jo niin monta tyyppiä mun joukkueesta. Viimeiset viikot on kuitenkin ollut tosi ärsyttäviä kun en ole ite voinut osallistua treeneihin vaan katson aina sivusta. Täällä kaikki lentopallojoukkueessa sano että ne toivoo, että pysyn joukkueessa ja tuun kattoman treenejä joten oon nyt tehnyt sitä vaikka välillä se tuntuukin tosi ajan hukkaukselta. Harmittaa myös että just kun mun jalka on ihan pian täysin kunnossa niin kausi alkaa olemaan ohi. Tällä viikolla oli viimeinen kotipeli josta tää kuvakin on ja ens viikon jälkeen koko kausi on sitten paketissa.

Yleisesti ottaen elämä täällä sujuu tosi hyvin ja nautin joka hetkestä!

Aada

 

>> Tilaa ilmainen esite lukiovaihdoista!