Lähtö lähestyy

Vaihtari fiilistelemässä tulevaa vuotta

Tasan viikko lähtöön!

Mun nimeni on Aada ja tulen kirjoittelemaan tänne Exploriuksen sivuille blogipostauksia mun vaihtovuoden aikana. Olen 17-vuotias tyttö Helsingistä, jonka lähtö kohti Jenkkejä lähestyy kovaa vauhtia. Tuntuu hurjalta ajatella, että täällä Suomessa aikaa on jäljellä niin vähän. Ihan kohta oon jo lentokoneessa matkalla New Yorkiin, missä vietän ekat päivät softlanding campilla ja sieltä sitten lennänkin suoraan mun uuteen perheeseen ja kotikaupunkiin. Ennen sitä tekemistä on vielä paljon, mutta onneksi mitään kovin suurta ei ole jäänyt viime tinkaan. Pakkausta on vielä paljon jäljellä, ja se tuntuukin suurelta urakalta. Tavaraa ei voi ottaa paljoa mukaan, joten tuntuu mahdottomalta arvuutella mitä vuoden aikana oikeasti tulen tarvitsemaan. Yritän myös nauttia viimeisistä päivistäni täällä olemalla läheisteni kanssa mahdollisimman paljon. Yksi ärsyttävä juttu on se, että mulla on kesätöitä ihan lähtöpäivään asti. Lomailu Suomessa ennen lähtöä olisi kyllä kelvannut.

Vaihtari ja Suomi-kaverit

Minne lähden vaihtovuodeksi?

Vietän mun vaihtovuoden Michiganissa, Holland nimisessä kaupungissa. Holland on ihan Lake Michiganin rannalla, ja vaikuttaa tosi ihanalta ja nätiltä kaupungilta. Mun perheessäni on aika nuoret host-vanhemmat ja 3-vuotias tyttö. Perhe vaikuttaa ihanalta ja juuri täydelliseltä mulle. Helmikuussa sain sijoitustietoni, ja siitä asti ollaan lähetelty sähköposteja ja snäppäilty mun host-perheen kanssa. Mun host-vanhemmilla tosiaan on SnapChat, joka on ollut tosi kivaa, koska oon saanut niiltä paljon kuvia ja videoita joita on ollut tosi kiva katella. Niiden avulla oon saanut jo pienen käsityksen millaista arkielämä niiden perheessä oikein on. Sijoitustiedoissa luki silloin helmikuussa, että perheellä on kaksi koiraa, mistä olin todella iloinen. Nyt perheen eläinluku on kasvanut ja perheellä on jo kolme koiraa ja pari päivää sitten sain myös kuulla että he ovat adoptoineet kaksi kissaa. Mun perheellä ei täällä Suomessa ole koskaan ollut lemmikkejä, mutta tykkään eläimistä tosi paljon, joten tämä sopii mulle paremmin kuin hyvin.

Vaihtarin läksiäiset

Vaihtarin läksiäiset

Vietin mun läksiäisiä pari päivää sitten mun ihanien kavereiden kanssa. Oli ihanaa vaan jutella ja hengailla kun sääkin oli niin hyvä. Olin mun muutamien kavereiden kanssa edeltävänä päivänä koristellut meidän talon, käynyt ruokakaupassa ja tehnyt kakun valmiiksi. Mulla oli tosi kivaa, mutta tuntu kyllä niin haikeelta, koska se oli vika kerta kun näin montaa mun kaveria, ja kyllä siinä taas tajus miten parhaita kavereita mulla oikeesti on. Otettiin paljon kuvia, mikä oli tosi hauskaa. Niitä on sit kiva katella kun oon siellä kaukana, ja muistella sitä iltaa. Olin tosi ilonen, että sain rauhassa hyvästellä ne kaverit joita en tulisi enää näkemään vähään aikaan. Mulla jäi tosi hyvä fiilis noista läksiäisistä. Oon niin kiitollinen ja onnellinen mun kavereista <3.

Innostus on tällä hetkellä todella suuri, ja musta tuntuu että oon nyt ihan valmis lähtöön. En malta oottaa. Kohta mennään!

Aada