Thanksgiving

Auringonlasku rannalla

Thanksgiving break oli toinen Amerikkalainen juhla josta nautin tosi paljon. Mutta sillon koin myös mun ekan koti-ikävän. En ollut sitä ennen tuntenut koti-ikävää, mutta kun kaikki sukulaiset ja perheet täällä kokoontu yhteen, niin sitä vähän pakostakin tuli oma perhe ja sukulaiset mieleen, mutta ei se mun viikkoa pilannut. 

Mulla oli aivan mielettömän ihana reilu viikon loma koulusta. Viikonloppu ennen virallista lomaa kun oltiin vielä kotona, me pidettiin varhainen, epävirallinen Thanksgiving dinner täällä kotona muutaman sukulaisen ja tuttavan kesken, jonne leivoin korvapuusteja jälkiruuaksi. Ja vaikka äidin tekemät korvapuustit on aina parhaita niin silti ne onnistu tosi hyvin ja sai paljon kehuja kaikilta. 

San Diego

Vietin ekan lomapäivän vaan kotona laiskotellen ja nauttien siitä, että ei tarvinnut opiskella, ja sittentokana päivänä lähettiin San Diegoon, jonne ajoi noin viisi tuntia autolla. Siellä me majoituttiin perheen pojan luona, joka on jo muuttanut pois kotoa sinne. San Diego oli aivan ihanaa vaihtelua Fresnolle. Fresnossa oli jo säät alkanut viilenemään ja ilmanlaatu oli tosi huono tulipalojen takia ja vähäisten sateiden takia (täällä eitosiaan oo satanut kun kolme kertaa koko mun täällä olon aikana), mutta San Diegossa oli ihana auringon paiste koko ajan, kirkas, sininen taivas ja erittäin lämmin

Vaihtarin matka San Diegoon

Pari päivää ennen virallista Thanksgiving päivää kierreltiin host siskon ja host iskän kanssa keskustan ulkopuolella eri paikoissa ja mitä parasta, käytiin parilla rannalla. Ai että rakastan merta ja rantoja täällä jertyisesti Californian auringonlaskuja. Ne vaan hämmästyttää kauneudellaan joka kertaYks päivä käytiin myös San Diegon keskustassa, mikä hämmästytti mua sen pieneydellään. Se oli erittäin kaunis kaupunki, eikä siellä ollut liian paljon ihmisiä, mikä teki kiertelystä mukavaa. San Diegosta mulla jäi päällimmäisenä mieleen uskomattomat rannat ja se fiilis kun uin siellä valtameressä, vaikka on periaatteessa talvi ja mietin omaa perhettä siellä kylmyydessä ja pimeydessä, hah.

Vaihtarin kiitospäiväateria isäntäperheen kanssa

Thanksgiving day

Päivä alkoi erittäin aikaisin kun päätin osallistua 10 kilometrin Thanksgiving juoksuun, josta osallistumismaksut meni hyväntekeväisyyteen. Se oli aivan mahtava kokemus. Osallistujia oli monta tuhatta, reitti kulki meren vieressä ja kaikilla oli hauskaa, juoksua ei tarvinnut ottaa tosissaan. Vaihtoehtoina oli siis 5k ja 10k, ja valitsin 10k. Meidän Cross Country season oli just loppunut, joten se ei ollut matka eikä mikään. Juoksun jälkeen käytiin vielä merta ihailemassa ennen kun suunnattiin valmistautumaan dinneriä varten. Dinner järjestettiin perheeni vanhimman pojan ja sen vaimon luona, jonne oli kaikki lähimmäiset sukulaiset kutsuttu. Pari tuntia ennen syömistä me vaan hengattiin, juteltiin, leikittiin pienimpien lasten kanssa ja pelattiin pelejä. Ruoka oli aivan ihanaa. Siihen oltiin todella panostettu. Samoin jälkiruoka, jota yritettiin vielä mahduttaa vatsaan valtavan aterian jälkeen. Takaisin yöpymispaikkaan saavuttiin myöhään illalla, jolloin me vielä katsottiin leffa, jonka jälkeen vaivuttiin uneen pitkän päivän jälkeen.

Takaisin Fresnoon palattiin myöhään illalla ja seuraavana päivänä oli ihana huomata että yllättävän sateen jälkeen ilma oli puhdistunut raikkaaksi ja taivas oli jälleen kirkkaan sininen.