Ensimmäinen kuukausi vaihtarina Jenkeissä

Moi! Oon ollut nyt täällä Jenkeissä yli kuukauden ja aion nyt vähän kertoa mitä kaikkea oon jo kerennyt kokea ja testata.

Koulu

Mä opiskelen täällä todella isossa koulussa, jossa on yli 3500 oppilasta. Se on tosi iso ero verrattuna mun kouluun Suomessa, jossa on noin 800 oppilasta. Tää koulu ei oo yks iso rakennus, vaan tavallaan pieni campus, jossa luokat on ympäri aluetta ja lounaan voi syödä joko ulkona tai ruokasalissa. Välillä koulussa tuntuu, kun olis jossai isossa tapahtumassa tai festareilla, kun ihmisiä on niin paljon. Mut mä nään siinä paljon positiivisiakin asioita, muun muassa sen, että täältä varmasti jokainen löytää oman porukkansa, niin kuin mäkin toivottavasti. Täällä on myös todella paljon erilaisia ihmisiä, joka on mun mielestä tosi kiinnostavaa, koska esimerkiks koulussa Suomessa on aika lailla vaan suomalaisia. Rakastan tavata ihmisiä erilaisista kulttuureista, joten nautin tosi paljon olla tässä koulussa.

Vaihto-oppilas koulussa

Halusin ite melko helpon kouluvuoden, koska joudun kuitenkin käydä lukion 2. vuoden myöhässä niin valitsin mun aineiks espanjan, englannin, tietotekniikan, liikunnan, tanssin ja kuoron. Todella helppoa siis. Aion tehdä vielä erillisen postauksen liittyen mun kouluun, jotta tästä ei tulisi niin pitkä. Kavereita oon kuitenkin saanut jo ensimmäisestä päivästä lähtien, josta oon tosi onnellinen.

Arki

Koulun jälkeen teen läksyt, jos oon niitä saanut englannista ja espanjasta. Sen jälkeen vietän tosi paljon aikaa mun perheen kaa, tehdään ja syödään dinner aina yhdessä, käydään shoppailemassa, katsotaan leffaa tai mennään porealtaaseen iltaisin. Mun host äiti on niin ihana, et haluu pitää mut kiireisenä koko ajan, etten tylsisty vaikka se on mulle ihan fine välillä vaan olla, hahah. Oon myös paljon mun host veljen ja meidän kavereiden kaa vapaa-ajalla ja yleensä mennään hakee ruokaa drive thrusta tai sit pelataan biljardii ja hengataan porealtaassa.

Vaihtari katsomassa pesäpallopeliä

Oon kerennyt jo käydä monta kertaa paikallisessa ostoskeskuksessa ja sellasessa paikassa kuin Victoria Gardens, joka on todella kaunis paikka, missä on paljon kauppoja ja ruokapaikkoja. Oon myös testannut monet suositut pikaruokapaikat. Ollaan myös käyty pesäpallo-ja jääkiekkopeleissä.

Sopeutuminen ja koti-ikävä

Mä oon mielestäni sopeutunut tänne todella hyvin ensimmäisistä päivistä lähtien,eikä mulle oo täällä vielä ainakaan tullut mitään sen suurempia vastoinkäymisiä. Oon päässyt tosi hyvin mukaan small talkiin ja musta on tullut paljon avoimempi sekä kielitaito on parantunut jo huomattavasti. Lähdin tänne sellasella 7-8 lukion englannilla ja oon pärjännyt tosi hyvin sillä, uskallan puhua kunnolla enkä enää mieti sanonko asiat täydellisesti. Kaikki kyllä ymmärtää, kun teen välillä virheitä.

Koti-ikävää en oo tällä yhtään kokenut, joka tuli mulle yllätyksenä, koska oon melko tunteellinen ihminen. Joka päivä täällä silti oon ajatellut, etten halua lähtee pois ja yritän nauttii joka ikisestä hetkestä! 

Vaihtari Host siskon kanssa Universal Studiolla

Los Angeles

Käytiin myös Losissa katsomassa Universal Studioita ja Observatoriolla, joka on kuuluisa turistimesta. Sieltä voit nähdä Hollywood-kyltin ja koko Los Angelesin, joka oli niin siistiä! Me ei ihan kauheesti keretty vielä muuta nähdä, koska tarkotus oli vaan mennä syömään yhdessä illallinen ja nähdä noi paikat. Losi oli kyllä muuten tosi nätti kaupunki ja haluun ehdottomasti palata takaisin.

Nyt innolla odotan tulevaa ja etenkin tulevia homecoming tansseja, joista kerron lisää myöhemmin!

Vaihto-oppilas käymässä Universal Studiolla