Joulu Kaliforniassa

vaihto-oppilas ja joulukoristeet
Losissa

Hei! Nyt on joulu ja uusi vuosi Amerikassa vietetty ja aion nyt kertoa minkälainen mun joulu täällä oli ja mitä kaikkea muuta kivaa oon päässyt tässä joulukuussa täällä tekemään.

San Diego

Juuri ennen jouluaattoa käytiin San Diegon La Jolla-rannalla, joka on tosi suosittu ja kaunis paikka. Mun kotoa ajaa San Diegoon noin 2 tunnissa, mutta ruuhkat voi viedä enemmänkin aikaa. Ylensä täällä Kaliforniassa rannat on yllättävän kylmiä, koska tuulee niin paljon, mutta sää oli täydellinen meille tuona päivänä. Uimaan ei kuitenkaan viittinyt mennä, koska vesi oli kylmää, mutta kyllä hulluimmat uimassa siellä oli hahah. Käveltiin koko ranta päästä päähän, sillä ei se kamalan iso ole, ja nähtiin paljon hylkeitä ja merileijonia makoilemassa kivillä ja rannalla, sekä uimassa meressä. Tuntu tosi hyvältä nähdä ja kuulla meri pitkästä aikaa, koska ilmasto on kuivaa ja kuumaa sisämaassa.

La Jolla -ranta
La Jolla -ranta

Jouluaatto-ja päivä

Joulu tuli yllättävän nopeesti, sillä muistan vieläkin sen päivän, kun kentälle lähdin. Tällä puolella maailmaa ei lunta sada tai lämpötila mene edes nollan alle, joten voitte kuvitella, oliko mulla vähänkään joulufiilistä, kun oon aina tottunut viettämään joulut Suomessa pakkasessa ja lumisessa maisemassa. Vaikka täällä on todella paljon joulukoristeita sisä-, että ulkopuolella talossa, ei sitä fiilistä niilläkään saa... Koti-ikävää en kyllä siltikään kauheesti oo kokenut, joka oli mulle itsellekin yllätys. Hieman tuli haikea fiilis kuitenkin, kun näki kavereiden ja perheen joulusta kuvia, kun itse vietti niin erilaisen joulun. 24. joulukuuta vietettiin aatto mun host-isän siskon perheen luona sukuineen. Talossa oli varmaan yli 25 ihmistä, joka oli yksi iso muutos mun joulussa, koska oon aina tottunut viettämään joulun vain mun oman perheen kanssa. Pelattiin erilaisia lahjapelejä ja muitakin pelejä, syötiin amerikkalaista jouluruokaa, johon kuuluu mm. kinkku, kalkkuna, mac&cheese, maissia, lihapullia, perunamuussia ja vaikka ja mitä. Osan lahjoista avasin jo tuona päivänä.

Amerikkalaisia joulukoristeita
Katu täynnä jouluvaloja ja joulukoristeita

25. joulukuuta eli amerikkalaisten ’’pääpäivänä’’vietetttiin päivä vain kotona perheen ja isovanhempien kanssa. Avattiin lahjat heti ensimmäisenä aamusta. En toivonut paljoa mitään, mutta silti sain kamalasti kaikkea kivaa ja odottamatonta, josta oon todella kiitollinen mun host-perheelle. Lahjojen jälkeen oltiin vaan ja hengattiin perheen kanssa. Syötiin eilisen päivän leftoverseja ja katottiin leffaa. Ei tehty mitään ihmeellistä, joka oli tosi kiva, koska edellisenä päivänä tehtiin niin paljon kaikkea. Amerikkalainen joulu ei voittanut suomalaista valkoista joulua, mutta oon todella kiitollinen, että sain tän kokemuksen kuitenkin kokea.

Hollywood Walk of Fame
Walk of Fame, Hollywood

Los Angeles

Kerettiin myös ennen uutta vuotta viettää viikonloppu Losissa, tarkemmin Downtownissa, Beverly Hillsissä ja Hollywoodissa. Downtownissa käytiin kiertelee kojuissa ja katukaupoissa, joka oli aika mielenkiintoinen kokemus. Käytiin myös ajamassa läpi Beverly Hillssin Rodeo Drive. Oisin halunnut myös kävellä sen läpi, mutta parkkipaikkojen löytäminen on mahdotonta vuoden kiireisimpinä aikoina. Hollywoodissa sain nähdä kuuluisan Walk of Fame streetin ja spottasin kuuluisten näyttelijöiden ja laulajien tähtiä. Oli tosi kiva kokemus päästä näkemään Losin elämää ja tavata erilaisia ihmisiä.