Lähtö Yhdysvaltoihin

Vaihtari San Franciscon lentokentällä
San Franciscon lentokentällä matkalla uuteen kotiin!

Moi! Mun nimi on Jessica ja tuun kirjottelemaan tänne postauksia mun vaihtovuoden aikana. Tuun viettämään mun vaihtovuoden Kaliforniassa, Yhdysvalloissa ja oon super innoissani siitä!

Tässä postauksessa kerron vähän minkälaisia fiiliksiä mulla oli, kun jätin Suomen ja kaikki läheiset taakse ja miltä tuntui asua uudessa perheessä ensimmäiset päivät.

Viimeinen aamu Suomessa

Kaikki alkoi siitä, kun 1.8. heräsin aikasin aamulla ja alettiin perheen kanssa tekemään lähtöä kohti lentokenttää. Olin saanu tosi hyvin unta huolimatta siitä mitä pian oli tapahtumassa. Olin muutenkin yllättävän tyyni eikä mua jännittänyt niin paljon kuin luulin. Tapasin myös 5 muuta suomalaista vaihtaria kentällä ja pian lennettiinkin jo Tukholman kautta New Yorkiin!

Vaihtari matkalla New Yorkissa
New Yorkissa

New York

New Yorkiin oon halunnut päästä jo pikkutytöstä lähtien ja nyt se viimein tapahtui ja täytti kyllä kaikki odotukset! New Yorkin Soft Landing Campilla tavattiin myös muista maista tulleita vaihto-oppilaita ja itse sain espanjalaisen kämppiksen, joka oli tosi kiva! Paremmin pääset tutustumaan muiden vaihtarien blogeista mitä kaikkea leirillä tehtiin, mutta oli aivan uskomaton kokemus ja niin kuin nimensä mukaan: pehmeä lasku tulevalle vaihtovuodelle. Siellä en tuntenut vielä yhtään koti-ikävää tai muutenkaan oloani yksinäiseksi. Ilman leiriä vaihto-oppilasvuoden alku olisi tuntunut ainakin musta paljon vaikeammalta ja raskaammalta niin kielen, kuin totuttelemisen kannalta.

Perheisiin lähtö

Viimeinen aamu leirillä koitti ja oli aika lentää perheisiin. Mua itseä jännitti enemmän kuin lähteminen Suomesta, joka oli hieman outoo. Lennot meni kuitenkin tosi hyvin ja pian perhe olikin mua jo vastassa lentokentällä! Vastassa oli mun host isä ja äiti, veli ja sen tyttöystävä sekä yks toinen tyttö, joka asuu meillä vuokralaisena. Ne oli askarrellu mulle ihanan kyltin, ja musta tuntu heti et oon tervetullut uuteen kotiin lämpimästi. Ne vei mut heti syömään In and Outiin, koska se on ollu niiden perinne jokasen entisen vaihto-oppilaan kanssa. Tultiin tosi hyvin heti juttuun ja kotiin saavuttua sainkin jo asettua kodiks ja mun host äiti anto mulle vinkkejä ja ohjeita taloon liittyen.

Vaihtari Kaliforniassa
Uudessa kodissa Kaliforniassa.

Mun host veljen kautta oon saanut tutustua tosi moniin ihaniin ihmisiin, jotka on auttanu mua heti tänne saavuttuani ja oon saanut jo muutaman hyvän ystävän täältä! Ja tää kaikki ihan vaan kahdessa päivässä! Ne vei mut muun muassa syömään ja ostamaan koulutarvikkeita,sekä näytti mulle paikallista ostoskeskusta missä käytiin shoppailee mulle uusia vaatteita. Se on vaan ihan uskomatonta, miten ihmiset on täällä niin paljon avoimempia ja ystävällisempiä toisiaan kohtaan, kuin just esimerkiksi Suomessa. Kaikki on ottanut mut tosi hyvin vastaan ja on aina valmiita auttaa mua jos tarviin apuu jossain.

Nää kaks päivää perheessä on vierähtäny tosi nopeesti ja pian mulla alkaakin jo koulu mistä oon super innoissani myös!