Pieniä suuria muutoksia

Vaihto-oppilas amerikkalaisten joukkuekavereiden kanssa

Hellou !

Tässä mun tunnelmia Amerikasta ensimmäinen kuukauden jälkeen. 

New York leirin jälkeen alkoi sopeutuminen melko uuteen lifestyleen ja se on aikalailla erilainen mitä me Suomessa elämme. Koulu on joka päivä yhtä pitkä. Treenit on koulun kautta ja kaverit saa sieltä. Nyt omastakin kokemuksesta voin kertoa, että kavereita on vaikea saada koulusta, kannattaa siis olla aktiivinen heti alusta asti harrastuksissa. Se on tottakai vaikeaa aluksi. Kielimuuri ennen kuin suu ja pää tottuu uuteen kieleen. Myös kaveriporukat on jo tottakai syntynyt kun monesti harrastuksissa on ihmisiä, jotka ovat tunteneet toisensa koko elämänsä.

Ensimmäisen kuukauden aikana opit isäntäperheesi käytännöt ja elämäntyylin. Muista olla avoin uusille asioille, äläkä sano koskaan ei. Tuut kasvattaa sun vaatekaappia ehottomasti sillä matkatavaroiden 23kg ei kauheasti vaatekertoja kanna. Myös jos aloitat jonkun harrastuksen joudut ehdottomasti ostaa jotain sinne. Monesti harrastus porukoilla on myös valokuvaukset ja team asut. Varaudu siis, että rahaa ekan kuukauden aikana kuluu huomattavasti enemmän kuin kotimaassa normaali kuukautena,

Mitä pitää tehdä ennen koulun alkua?

Kotiläksyt USA:ssa

Käyt koulullasi valitsemassa opiskeltavat aineet. Saat samalla listan mitä tulet tarvitsemaan näissä aineissa. Täällä koulussa käytetään kansioita ja mappeja. Ne viekin paljon tilaa joten oppilaat käyttää super isoja reppuja. Se olikin “shokki” koulussa. Suomessa käytetään kangaskasseja ja laukkuja, kun taas täällä käytetään samankokoisia laukkuja kuin olisi lähdössä viikonlopun kestävälle reissulle.

 

Mitä jos haluan tehdä jotain? 

Kerro siitä host perheellesi. He ihan varmasti haluavat luoda sulle huikean vuoden. Älä kuitenkaan vaadi älyttömiä. Kaikessa on rajansa. Voit vaikka koota listaa mitä sie haluat tehdä ja toteuttaa.

 

Koulutehtäviin menevä aika ?

Tämä riippuu monesta asiasta, omasta oppimistyylistä ja kuinka monta reaali-, matemaattista tai helpompaa ainetta otat. Mulla itellä menee koulutehtäviin aikaa erittäin vaihtelevasti. Joku päivä oon tehny niitä neljä tuntia ja joku päivä vain yhden tunnin. Kotiläksyistä ainakin mun koulussa annetaan aina arvosana, joten ne tulee tehtyä joka kerta erittäin tarkkaan.

 

Ehdinkö levätä?

Vaihto-oppilas amerikkalaisessa hyväntekeväisyystapahtumassa

Tää on hyvä kysymys. Välillä olo tuntuu kuin haudasta nousseelta, voin allekirjoittaa tämän kuluneilta kahdelta viikolta! Koulu, uus paikka, kaiken tekeminen englanniksi ja uus harrastus. Mun urheilu teamillä on viikottain jokin iltaohjelma, esim. joku hyväntekeväisyystapahtuma (yllä oleva kuva on sellaisesta)  ja välillä porukka käväiseekin siellä nopeasti.  Tärkeintä on vain pitää super hauskaa ja nauttia uudesta kokemuksesta !

Kiitos jos luit tänne asti ja mie toivon todellakin, että jos sie oot harkitsemassa lähtemistä niin teet sen !

Lumimaaria <3