Vaihto-oppilaan matkustelua

Vaihto-oppilas kalliolla Sedonassa

Monelle vaihtarille matkustelu kohdemaassa on varmasti tärkeää ja sellainen asia mitä vaihto vuoden aikana haluaa kokea. Mä rakastan matkustelua ja uusien kulttuurien oppimista ja kokemista. Se olikin yksi niistä syistä minkä takia mä päätin lähteä vaihto-oppilaaksi.

Matkailua isäntäperheen kanssa

Vaihto-oppilas isäntäperheen kanssa matkalla Sedonassa

Mä oon aina liittänyt matkusteluun lentokoneen, suurkaupungin tai rantaloman. Mutta täällä mä oon tajunnut et matkustelu on paljon muutakin. Matkustelu ei siis tarkoita pelkästään reissuja niihin isoihin kohdemaan kaupunkeihin tai osavaltioihin, jotka on must see –listalla, vaan mun mielestä myös lyhyemmät vaihtovuoden aikana tehdyt retket luetaan matkusteluksi. Yhden päivän pituiset retket paikkoihin, joita sä et edes tiennyt olevan olemassa, on luultavasti sitä matkustelua, jota vaihtovuoden aikana tulee eniten tehtyä. Isäntäperhe haluaa varmasti näyttää sulle niiden lempipaikkoja tai viedä vierailemaan sukulaisten luokse. Noilla matkoilla mun mielestä kokee parhaiten kohdemaan kulttuuria matkustelemisesta ja niille aina kannattaa sanoo joo!

Ajattelin kertoo teille mun matkasta Sedonan punaisille kallioille mun host-vanhempien kanssa. Mun host-siskoilla oli töitä tona päivänä, mutta mun host-vanhemmat halusi silti viedä mut Sedonaan. Me lähettiin aamupäivällä ajamaan kohti Sedonaa. Matka täältä sinne normaalisti kestää noin 2 tuntia, mutta Labor day -viikonlopun ruuhkien takia meille meni matkaan melkein 3 ja puoli tuntia. Mun host-äiti antoi mun istua koko matkan etupenkillä, jotta näkisin peremmin Arizonan luontoa ja saisin otettua parempia kuvia. Kun me vihdoin päästiin Sedonaan, niin mä yllätyin siitä, miten kaunista siellä oli, sillä maisemat ajomatkalla ei muistuttanut läheskään sitä mitä maisemat Sedonassa on.

Jeep-ajelu!

Vaihto-oppilas vaaleanpunaisessa jeepissä

Mun host-vanhemmat vielä yllätti mut ja kerto et ollaan menossa Jeep retkelle, jotta päästäisiin korkeammalle ja nähtäis enemmän. Meidän Jeeppiä ajoi mukava opas ja meidän lisäksi kyydis oli pieni tyttö ja sen vanhemmat. Reitti mitä ajettiin, oli välillä tosi möykkyinen ja mutkikas, mutta se vaan teki matkasta vielä erilaisemman. Pysähdyttiin muutamassa kohdassa ottamaan kuvia ja näkymät oli koko ajan tosi hienot. Kun päästiin meidän retken kääntöpaikalle, niin kiivettiin vähän ylemmäs kalliolle ja saatiin upeita kuvia sieltä. Kalliolta pystyttiin näkemään tuleva sade ja ehdittiinkin juuri sopivasti ottamaan kaikki kuvat ennen kuin alkoi sataa. Takaisin lähtöpaikalle ajettiin sadeviitat päällä, mutta se ei haitannut yhtään ja pystyttiin myös näkemään, miten sadevesi muodosti vesiputouksia kallioille.

Mitä jos isäntäperhe ei matkustele? 

Mutta tiiän kuitenkin et kaikkien isäntäperheet ei välttämättä matkustele paljoa, mutta vaihtarina sä kuitenkin haluisit matkustella, niin hyvä vaihtoehto on järjestön järjestämät matkat. Sun vastaanottavalla järjestöllä on varmastikin yhteistyökumppani kohdemaasta, joka järjestää matkoja vaihto-oppilaille. Noi matkat on yleensä ihan kohtuu hintaisia ja mitä mä oon kuullut ja lukenut niin hyvin järjestettyjä myös ohjelman kannalta. Sanoisin siis, että lähde uusiin paikkoihin ilman liian suuria ennakkoluuloja tai odotuksia ja myös lyhyemmillä matkoilla pystyy kokemaan paljon.

Katso missä voit asua USA:ssa