Amerikkalaista elämää Arizonassa

Nyt on enää kolme kuukautta jäljellä täällä Yhdysvalloissa. Kaverit ovat jo odottamassa mua Suomessa, ja vähitellen ajatuksetkin pakenevat Suomeen. Kolme kuukautta on kuitenkin vielä jäljellä, ja päätin, että yritän mennä kaikkeen mukaan, ja viettää viimeiset kuukaudet täällä kunnolla! Vähän kyllä harmittaa, että aika on näin nopeasti mennyt, mutta kokemusta tämä on ollut joka ikinen hetki!

Koulussa on ollut hauskaa viimeaikoina. Teatteriryhmän kanssa matkustettiin kilpailemaan, ja sain jopa roolin esityksessä extrana. Teatteriryhmän kanssa on tosi kivaa, ja silloin kuin ei opetella sanoja ulkoa, me leikitään kaikenlaisia hauskoja teatterileikkejä. Ollaan myös nyt kuvaamassa musiikkivideota Year end videota varten. Biisi on Uptown Funk, ja olen itseasiassa pääroolissa esittämässä Bruno Marsia. Kuvauksiin menee yleensä aamusta iltaan saakka, mutta se on todella hauskaa! Pääsen myös työskentelemään kameran taakse tässä projektissa, ja seuraavassa, joka tulee olemaan koko seudun koulujen mainos. Saadaan joku kaksi viikkoa vapaata koulusta tätä varten, ettei mikää pieni projekti ole kyseessä. Olen todella iloinen, koska tälläisistä asiosta olen juurikin kiinnostunut. Saa tästä ainakin hyvin kokemusta.

Yritin päästä Baseball joukkueeseen, sillä paini loppui, mutta mun taso ei ollut riittävän korkea, joka ei yllättänyt mua sillä en ole ikinä pelannut baseballia aikaisemmin. Baseball taisi olla se ainoa urheilulaji, jossa on try outit meidän koulussa. Päätin, että keskityn varmaankin enemmän kavereihin ja teatteriin nämä viimeiset kuukaudet, sillä yleisurheilu ja golf eivät oikein kiinnosta minua. Tulen kyllä varmasti katsomaan meidän koulun baseball pelejä, sillä me ollaan osavaltion parhaimpia.

Aika outoa täällä on se, että helmikuussa on reilusti päälle 20 astetta. Lunta satoi vain kerran silloin uutena vuonna, ja nyt jo kävellään teepaidoissa ja sortseissa ulkona (paikalliset ei tee niin).
Tästä vuodesta siis tulee mulle paljon lämpimämpi, sillä Arizonan melkein ympäri vuoden kestävän kuuman sään jälkeen palaan Suomen kesään.

Pari viikkoa sitten oli Superbowl. NFL-kauden finaali on tietenkin Yhdysvaltojen suurin tapahtuma, jota pidetään juhlapäivänä. Amerikkalaisperheet kutsuvat vieraita luokseen katsomaan tätä peliä. Mukaan tuodaan paljon ruokaa, juomia yms. Tänä vuonna oli New England Patriots vastaan Seattle Seahawks, ja onneksi pelistä tajusin kaiken, sillä itse pelasin jefua aikasemmin tänä vuonna. Niille, jotka pitävät jefua tylsänä, näytettiin ainakin kaikki Superbowlista tutut isobudjettiset mainokset, joissa Suomikin pääsi edustamaan tänä vuonna "Clash of Clans" -pelillään. Superbowl oli hyvin suuri tapahtuma. Nähtiin mm. Katy Perry esiintymässä isolla näytöksellään. Superbowl oli tänä vuonna itseasiassa vain kahden tunnin päässä, Phoenixissa, ja olisin mielellään mennyt, mutta kuulin että halvimmatkin liput maksoivat sen $1700. Sen sijaan katsottiin Superbowlia hyvässä seurassa hostperheen kavereiden luona ja kyllä oli hauskaa.

Chino Valley High Scool letterman's vihdoinkin saapui. Tulen edustamaan tätä kylää Suomessakin, haha. Takki on kyllä huippua laatua ja hyvä tuliainen täältä muistoksi koko mun vaihtovuodesta! Siinä on mun nimi, vuosi, urheilulajit, joita harrastin, ja meidän koulun puuma maskotti. Suomessa saisi kyllä olla jotain tollasta!

Kolme kuukautta on tosiaan lyhyt aika, varsinkin vaihtovuoden aikana. Tässä vaiheessa tekisi mieli nähdä kavereita, mutta toisaalta amerikkalaisia kavereita ei haluaisi jättää. Olen jo niin tottunut amerikkalaiseen elämäntapaan. Ei kyllä yhtään tunnu, että oon ollut täällä jo 7kk. Ihan yhtä helposti varmaan toinenki vuosi menisi.

Tämä kuukausi ei ollut mikään tapahtumarikkaimmista, sillä suurimman osan ajasta vietin koulussa tai tuon musiikkivideon kuvauksissa. Ens kuussa alkaa kuitenkin Spring Break eli kevätloma, ja sormet ristissä toivon, että matkustetaan Californiaan. Jos ei sinne, niin ainakin Grand Canyonille. Seuraavat kolme kuukautta menevät ohi hetkessä, mutta varmasti nautin niistä huolella.

Tälläistä tällä kertaa!

Terveisin, Daniel