Niini kertoo High Schoolistaan - Go Packers!

High School käytäväNiin, luulen että moni joka suunnittelee vaihtoon lähtemistä voi samaistua tähän kyseisiin mietteeseen.”Eihän se koulu oikeesti oo sellasta niinku niissä kaikissa jenkkileffoissa?”En nyt todellakaan väitä, että se olisi juuri sellaista stereotypistä unelma elämää, mutta ei tämä lause ole aivan tuulesta temmattu..

Opiskelu ja elämä täällä amerikkalaisessa high schoolissa on tosiaan aika erilaista mihin olen Suomessa tottunut. Olen viettänyt täällä noin kolme kuukautta ja voin sanoa, että olen pikkuhiljaa oppinut kouluni tavoille-ainakin melkein.
Ensimmäisillä viikolla jouduin kysymään kaikilta apua kyllästymiseen saakka mm. oman lokeroyhdistelmän avaamiseksi. Nyt homma sujuu jo loistavasti, ja saan läväyttää lokeroni kiinni juuri niin kuin se kuuluukin tehdä. Välillä se tuntuukin ihan uskomattomalta kävellä tuolla käytävillä ihan niin kuin kaikki muutkin amerikkalaiset.
Ja mitä tulee niihin high schooleihin jotka esiintyvät jenkki leffoissa. Tosiaan, en valehtele elämä täällä tuntuu aina ajoittain siltä, että itsekin eläisin siinä leffamaailmassa. Joka aamu lausumme Yhdysvaltojen lipulle ´valan´, jolloin kaikki nousevan seisomaan ja laittaa käden sydämelle. Myöhemmin saatan törmätä käytävillä oppilaisiin räpsimässä kuvia vuosikirjaa varten tai perjantaisin amerikkalaisen jalkapallon pelaajiin univormuissaan.Tietenkin myös muut oppilaat pukeutuvat koulun logolla varustettuihin huppareihin tai muuten vain punaiseen sekä valkoiseen-nehän ovat koulumme värit! Käytävillä virtaa ihmislauma iloisia amerikanaksentilla juttelevia aivan normaaleja jenkki teinejä!

Luokkahuoneissa kuulee ”highfive” huudahduksia kun oppilaat ja opettajan juttelevat keskenään. Opettajat heittävät ihan mahtavaa läppää milloin mistäkin. Puolestaan Teen Leadership tunnilla opettelen kuinka olla hyvä johtaja, sekä miten pitää hyviä puheita. Ja voin rehellisesti sanoa, että kun piti ensimmäisellä tunnilla improvisoida puhe itsestään koko luokalle ja vielä englanniksi niin kyllä jännitti aivan kamalasti! Nyt jo noin kuudennen puheen kohdalla voin huomata, että jännitys on lieventynyt ja puhe sujuu paljon sulavammin.
Kaikilla kouluilla on yleensä omat logot, maskotit, jenkkifutispelaajat ja cheerleaderit. Oikeastaan koko koulussa on esillä joukkueet sekä niiden menestys. Värimaailma ja sisustus on myös koulussamme punaisella, ruokalassa tuolitkin ovat punaiset!

Sitten tähän omaan suosikki paikkaan koulussani, se on yläkäytävä jossa on edustettuna kaikkien niiden maiden vaihto-oppilaiden liput ketkä tällä hetkellä opiskelevat täällä! Jokaisella oppilaalla on siis oman maansa henkilökohtainen lippu koulumme katossa. Mielestäni se on todella upeeta ja kertoo siitä miten paljon vaihtareita täällä arvostetaan.
Koulu on täällä myös yksinkertaisesti niin paljon hauskempaa kaikkine teemaviikkoineen ja tapahtumineen. Homecoming viikolla joka päivä oli eri teema mihin pukeutua. Siitä esimerkkeinä paparazzipäivä, kaksospäivä tai julkkispäivä. Tosiaan, ne oppiaieet ovat myös huomattavasti helpompia kuin suomessa.

Koulun urheilujoukkueet on todella keskeinen osa kaikkea ja myös suurin osa oppilaista kuuluu johonkin urheilujoukkueeseen tai muuhun kerhoon. Kaikki kokoontuvat aina katsomaan pelejä ja kannustamaan joukkuetta. Tunnelma viimeisimmässä jenkkifutispelissä oli aivan huikea! Se kuuluisa ”high school spirit” oli todellakin aistittavissa. Ja mikä parasta se päätyi vielä meidän voittoon! Voitonjuhlissa, pelinjälkeen haastoimme pelin toisen osapuolen ”Jäävesi” haasteeseen jossa vastapuolen kannustajine piti kaataa jääkylmää vettä päälleen ampäreistä..
Oli yksi niistä mieleenpainuvimmista ja hauskimmista kokemuksista täällä. Ja uskon, että sitä tunnelmaa ei voi edes sanoin kuvailla, vaan pitää itse tulla kokemaan se paikanpäälle.

Kaiken kaikkiaan olen todella kiitollinen ja ylpeä siitä, että saan olla osa tätä mahtavaa yhteisöä minkä koulu täällä muodostaa.

GO PACKERS!
Close

Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Explorius on osa Educatius Group AB:ta joka koostuu useista yhteistyökumppaneista vaihto-oppilasalalla. Educatius Group AB tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opiskella ulkomailla ja tutustua uusiin kulttuureihin oppimisen kautta.

Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet päättää miten kommunikoimme kanssasi ja miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja.

Pystyäksemme toteuttamaan pyyntösi valitse alla olevista kohdista joko "Kyllä" tai "Ei":

 

"Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia."