Vaihto-oppilaaksi Argentiinaan

Koe Argentiina vaihto-oppilaana: opi sujuvaksi espanjan puhujaksi, koe uusi kulttuuri ja tapaa uusi rakastava perhe jännittävän opiskeluvuoden aikana. Vaihto-oppilasvuotesi aikana koet kauniin ja kukoistavan maan, jolla on paljon tarjottavaa.

Upean luonnon ja vaihtelevan ilmaston lisäksi tämä maa tarjoaa täydellisen sekoituksen perinteistä Latinalaisen Amerikan elämäntyyliä, mutta myös eurooppalaisen vivahteen, joka näkyy muuallakin, kun Argentiinan ruokakulttuurissa. Argentiinalaiset ihmiset ovat ystävällisiä, uteliaita ja puheliaita, ja odottavat innolla, että pääsevät toivottamaan sinut tervetulleeksi maahansa.

Tervetuloa Argentiinaan!

Hae vaihto-oppilaaksi


Vaihto-oppilasohjelmat Argentiinassa

Argentiinassa tarjoamme vaihto-oppilasohjelman Classic High School. Lue lisää Classic High School ohjelmastamme.


Argentiinalainen lukio

Vaihto-oppilaana Argentiinassa pääset kokemaan, millaista on elää kuin natiivi argentiinalainen nuori. Ensimmäinen asia, jonka saatat huomata koulussa, on “El saludo de la Bandera”. Tämä perinteinen lipputervehdys tapahtuu joka aamu. jolloin kaksi oppilasta nostavat Argentiinan lipun salkoon, ja muut oppilaat kerääntyvät katselemaan. Joissakin kouluissa myös maan kansallislaulu lauletaan samassa tilaisuudessa. Tulet huomaamaan, että argentiinalaiset oppilaat kunnioittavat syvästi heidän maansa kansallisia symboleja niin koulussa kuin myös vapaa-ajallaan.

Lisäksi, koulujen opettajia puhutellaan muodollisesti, koulun sääntöjä seurataan tarkasti ja koulussa on pidettävä yllä koulupukua. Koulun sääntöihin ja perinteisiin mukautuminen on vaihto-oppilaidemme mielestä mukavaa, sillä se lähentää heitä argentiinalaisen kulttuurin ja maan tapojen kanssa.

Oppiaineet & koulun aktiviteetit

Lukio-opiskelu Argentiinassa on jaettu kahteen jaksoon: perus- ja erikoistumisjaksoon. Sinut sijoitetaan siihen ohjelmaan, joka vastaa aikaisempaa opintotasoasi ja ikääsi parhaiten. Yleisimpiä opintosuuntauksia ovat luonnontieteet, yhteiskuntatieteet, taloustieteet ja taide. Useimmille opintosuuntauksille on ennalta määritetyt oppiaineet, mutta joskus saat myös itse valita joitakin oppiaineita.

Argentiinalaiset koulut tarjoavat vähän, jos ollenkaan, oppisuunnitelman ulkopuolista toimintaa, kuten urheilua. Jos haluat osallistua urheilukerhoihin tai muuhun harrastustoimintaan, isäntäperheesi tai paikallisedustajasi voi auttaa sinua löytämään sinulle sopivia aktiviteettejä.

Lukukaudet ja lomat

Argentiinassa kouluvuosi alkaa maaliskuussa ja loppuu joulukuussa. Oppilailla on usein kesäloma joulukuusta maaliskuuhun ja kahden viikon talviloma heinäkuussa. Lomaviikot ovat hyvää aikaa tutustua Argentiinaan paremmin tarjoamillamme matkoilla ja retkillä.


Soft Landing Camp Córdobassa 

Ensimmäinen kosketuksesi tähän kauniiseen maahan tapahtuu Soft Landing Campillä Córdoban kaupungissa. Viiden päivän ajan, saat mahdollisuuden tutustua Argentiinan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, kehittää espanjan kielen taitojasi, ja tutustua muihin Argentiinassa vaihto-oppilasvuottaan aloittaviin nuoriin.

Soft Landing Campimme on täydellinen aloitus vaihto-oppilasmatkallesi. Leirillä opiskelemme espanjaa neljä tuntia joka aamu, järjestämme työpajoja argentiinalaisesta elämästä ja kiertelemme kaupungin nähtävyyksiä. Leirin ohjelmaan sisältyy 20 tuntia kielen opetusta, joka antaa sinulle täydellisen valmennuksen tulevaan vuoteesi espanjan puhujana.

Lue alta mitä ensimmäiset päiväsi Córdobassa voivat käsittää.

Päivä 1: Saapuminen ja tervetulotilaisuus. Tutustumme toisiimme ja nautimme yhdessä päivällistä illalla. 

Päivä 2: Espanjan oppitunteja aamulla, jota seuraa kävelykierros kaupungissa. Työpaja liittyen vaihto-oppilasohjelmaan järjestetään iltapäivällä, jonka jälkeen on vapaa-aikaa ja päivällinen. 

Päivä 3: Espanjan oppitunteja aamulla, jonka jälkeen on hauskaa ohjelmaa ja iltapäivätee. Tämän jälkeen järjestämme picnickin järven rannalla ja pelaamme ulkopelejä. Työpaja elämästä isäntäperheen kanssa järjestetään iltapäivällä.

Päivä 4: Espanjan oppitunteja aamulla, joita seuraa nähtävyyksien kiertely iltapäivällä. Tämän jälkeen on työpaja Argentiinalaisista lukioista ja opiskelusta, jonka jälkeen on vapaa-aikaa ja päivällinen.

Päivä 5: Espanjan tunteja aamulla ja seminaari argentiinalaisesta kulttuurista. Illalla rentoudumme nuotion ääressä, pelaillen pelejä ja syöden empanadoja, joka on suosittu Argentiinalainen herkkuruoka. 

Päivä 6: Espanjan tunteja aamulla, ja niiden jälkeen onkin jo aika lähteä. Nyt vaihto-oppilasseikkailusi voi todella alkaa!

Saapuessasi Córdobaan, sinua vastassa on Exploriuksen henkilökuntaa. Menemme yhdessä tapaamaan leirin aikaisen isäntäperheesi, joiden luona tulet yöpymään Soft Landing Campin ajan. Leirin aikainen isäntäperheesi majoittaa kolme-neljä vaihto-oppilasta. Leiriin hintaan kuuluu täysihoito, eli aamupala, lounas ja päivällinen leirin jokaisena päivänä. 


Vapaa-aikasi vaihto-oppilaana

 

Sinulla on paljon uutta nähtävää ollessasi vaihto-oppilaana Argentiinassa. Luonnollisesti omat kiinnostuksen kohteesi yhtä lailla kuin asuinalueesi Argentiinassa vaikuttavat paljon siihen millaiselta sinun argentiinalainen vapaa-aikasi tulee näyttämään.  Argentiinaan mahtuu paljon erilaista luontoa ja eroja ilmastossa. Täällä voit kokea pohjoisen subtrooppisista alueita ja myös etelän jäätiköitä tai nähdä laajoja vehreitä tasankoja sekä Amerikan korkeimpia vuoria. Pääset vaihto-oppilaana osallistumaan monille vaihto-oppilasorganisaatiosi järjestämille matkoille, joiden aikana voit kokea maan parhaat puolet.*

Mate ja asados

Sosiaalinen elämä on tärkeä osa argentiinalaista yhteiskuntaa. Argentiinassa vaihto-oppilasvuotensa viettäneet vaihto-oppilaat ovat erityisesti arvostaneet ihmisten ystävällisyyttä ja avoimuutta täällä ollessaan. Voit varautua saavasi paljon huomiota ja kysymyksiä uteliailta luokkatovereiltasi ensimmäisinä koulupäivinäsi.

Koulun jälkeen argentiinalaiset nuoret usein viettävät aikaa isommissa ryhmissä, pelaten koripalloa tai jalkapalloa, tai jutellen ”mate”-juoman äärellä, joka on erittäin suosittu teetä muistuttava juoma. Grillijuhlat, eli asados, ovat myös hyvin yleinen ajanviete ystävien ja perheen kanssa. Argentiina vaihto-oppilasmatkan kohteena on täydellinen valinta sinulle, joka haluat saada puhua ja kuunnella espanjaa päivittäin ja tavata paljon uusia ihmisiä.

*Lisämaksusta

Hae vaihto-oppilaaksi


Elämää argentiinalaisessa isäntäperheessä

Vaihto-oppilaana Argentiinassa asut huolehtivaisen argentiinalaisen isäntäperheen luona. Majoittumalla paikallisen isäntäperheen luona saat aidon kokemuksen maan kulttuurista. Saat päivittäin mahdollisuuksia harjoittaa espanjan taitojasi, osallistua asados-grillijuhliin ja tutustua paremmin paikallisiin ihmisiin.

Argentiinalaiset perheet ovat usein hyvin rehellisiä ja suoraviivaisia. Voitkin vapaasti puhua mielipiteistäsi ja tunteistasi, ja muistathan ettet hätäänny, jos joku korottaa ääntään. Ihmiset täällä puhuvatkin usein kovaa, intohimoisesti ja paljon. Tämä saattaa olla sinulle hieman vierasta aluksi, mutta jo muutaman kuukauden jälkeen huomaat itsekin osallistuvasi kovaäänisiin ja tulisiin keskusteluihin espanjaksi.

Huolella valitut isäntäperheet

Kaikki isäntäperheemme Argentiinassa ovat huolella valittuja ja odottavat innolla, että pääsevät toivottamaan sinut tervetulleeksi kotiinsa. Isäntäperheissämme on monia erilaisia perheitä mutta tyypilliseen argentiinalaiseen perheeseen kuuluu äiti, isä ja 2-3 lasta.

Perheet Argentiinassa usein myös ylläpitävät läheisiä välejä sukulaisiinsa, kuten isovanhempiin, täteihin, enoihin ja serkkuihin, joten voitkin päästä ystävystymään monien uusien sukulaisten kanssa vaihto-oppilasvuotesi aikana. Jotkut perheet asuvat pienemmissä kylissä, kun taas toiset pienissä, keskikokoisissa tai suurissa kaupungeissa. Joka tapauksessa, he kaikki odottavat innolla, että saavat toivottaa sinut tervetulleeksi heidän kotiinsa ja oppivat lisää myös sinun kulttuuristasi.


Pikafaktat: Vaihto-oppilaaksi Argentiinaan

• Oppilaiden ikä: 14–18 vuotta
• Lähtö: tammikuu/helmikuu tai heinäkuu/elokuu
• Kielivaatimukset: ei vaatimuksia, mutta suosittelemme perustasoa espanjan kielessä
• Viisumi: kyllä
• Aluevalinta: ei
• Soft Landing Camp: kyllä, Córdobassa
• Koulupäivät: normaalisti 7.35 - 16.00
• Oppiaineet: sekä pakollisia että valinnaisia oppiaineita
• Matkat: muutamia matkoja vuoden aikana järjestetään ylimääräistä maksua vastaan
• Vaihto-oppilasohjelmat: Classic High School

Hae vaihto-oppilaaksi