Vaihto-oppilasvuosi ArgentiinassaSuurin osa vaihto-oppilaista sijoittuu Argentiinassa Cordoban seudulle ja sen ympäristöön noin 200 km:n säteellä.

Asuinalueet tällä seudulla ovat saaneet alkunsa pienistä kylistä ja joka yhteisöllä on edelleen oma vahva identiteettinsä. Asuinalueet ovat melko lähellä toisiaan.

Pienemmällä paikkakunnalla asuessasi tunnet olosi turvalliseksi ja vaihto-oppilaana saat nopeasti uusia ystäviä. Paikallista kulttuuria ja kieltä opit niin isäntäperheessäsi kuin koulussa.

Argentiinalaiset ovat ulospäinsuuntautuneita ja todennäköisesti koko yhteisö haluaa näyttää sinulle millaista argentiinalainen elämä on. Koulussasi oppilaat tulevat olemaan suomalaisesta vaihto-oppilaasta hyvin kiinnostuneita ja haluavat tutustua sinuun. Ole kiinnostunut ja kysele asioista, niin kavereiden saaminen käy kuin itsestään!

Argentiinalaisille sosiaalinen elämä on erittäin tärkeää. Perheet ovat läheisiä ja yhteisillä illallisilla sekä grillijuhlissa on koolla sukulaisia useasta sukupolvesta. Pienemmillä paikkakunnilla naapuritkin saattavat kutsua toisiaan suvuksi. Yleensä välit vanhempien ja nuorempien perheenjäsenten välillä ovat välittömät. Nuoremmat kunnioittavat vanhempia suvun jäseniä, mutta samalla iäkkäidenkin sukulaisten kanssa on helppo keskustella asiasta kuin asiasta. Ystävät ovat argentiinalaisille erittäin tärkeitä ja aikaa käytetään paljon ystävyyssuhteiden hoitamiseen.

Teini-ikäiset nuoret viettävät mielellään aikaa ryhmissä ja suosittua ajankulua on puistoissa ja elokuvissa käyminen, shoppailu ja paikallisen teejuoman (mate) nauttiminen sekä tietenkin jalkapallo.