Argentiinalainen kouluKoulusi alkaa Argentiinassa helmi-/maaliskuussa tai heinä-/elokuussa ja Explorius vaihto-oppilaana voit oleskella Argentiinassa joko 5 tai 10 kuukautta.

Kouluvuosi
Kouluvuosi alkaa maaliskuun ensimmäisellä viikolla ja päättyy joulukuussa. Koulun kesäloma kestää melkein 3 kuukautta ja heinäkuussa vietettävä talviloma kestää yleensä 15 päivää. Myös jaksojen välissä saattaa olla pidempiä vapaita koulusta riippuen.

Koululaitos
Argentiinan pakollinen koulu, Educación General Básica EGB, kestää yhdeksän vuotta jonka jälkeen seuraa ”secondary education”, Polimodal, joka kestää kolme vuotta. Vaihto-oppilaat sijoittuvat koululuokalle ikänsä perusteella, mutta myös kielitaidolla on merkitystä eli voit opiskella vuoden nuorempien kanssa, jos kielitaitosi ei ole vielä sujuvaa, jotta koulunkäynti ei ole liian vaikeaa.

Kouluaineet
Pakollisia aineita ovat matematiikka, historia ja kirjallisuus/kielioppi. Muihin aineisiin vaikuttaa koulun suuntautuminen, joita ovat yhteiskuntaoppi, liiketalous, IT ja urheilu. Suosituimpia urheilulajeja ovat jalkapallo, lentopallo sekä koripallo. Käyt koulua maanantaista perjantaihin joko aamu- tai iltavuorossa. Aamupäivisin opiskellaan klo 8-13 ja iltapäivisin 14-19. Lauantaiaamuina on koulua vain joissain yksityiskouluissa, jotka ovat yleensä myös kaksikielisiä eli opetusta on espanjaksi ja englanniksi.