Australia”Laid back” on suorastaan elämäntapa Australiassa. Australialaiset viettävät paljon aikaa ulkona ja kouluissa on hyvin tarjolla urheiluharrastuksia. Koulupäiviin sisältyy sekä akateemisia opintoja että harrastuskerhojen toimintaa koulupäivän päätteeksi. Australialaisissa kouluissa käytetään koulupukua, opettajia puhutellaan muodollisesti ja kesälomaa vietetään joulukuusta helmikuuhun.

Useimmat australialaiset urheilevat, niin nuoret kuin vanhat. Ulkoilmalajit ovat suosittuja ja nekin ihmiset, jotka eivät paljoa urheile mielellään viettävät aikaa ulkona grillaten tai muuten vain chillaillen. Purjehdus, surffaus, rugby ja kriketti ovat tavallisia aussilajeja, joita voit päästä kokeilemaan vaihto-oppilaana ollessassi. 

Vaihto-oppilaana Australiassa asut paikallisen isäntäperheen luona ja käyt paikallista koulua. Australiaan voit lähteä perinteisessä vaihto-oppilasohjelmassa, Classic High School, jolloin sinulle haetaan ensin isäntäperhe ja sitten koulupaikka. Jos haluat valita koulusi, esim. oppiaineiden, harrastusten tai maantieteellisen sijainnin perusteella, löytyy sinulle mieleisiä vaihtoehtoja Select High School -ohjelmassa.

Koulu Australiassa 

Varmasti kuulostaa hienolta saada käydä koulua maassa, jossa aurinko paistaa ympäri vuoden. Australialainen koulu on rakennettu brittiläisen esikuvan mukaan, koulupuvut ja tarkat säännöt poikkeavat siitä mihin olet Suomessa tottunut. Australialaisen koulun hyviä puolia on, ettei sinun vaihto-oppilaana ollessasi tarvitse opiskella yhtä montaa eri ainetta kuin Suomessa.

Australian englanti muistuttaa brittiläistä. Osa perinteistä on periytynyt Britannian siirtomaa-ajoilta ja vuosien varrella sekoittuneet rentoon australialaiseen elämään. ”Laid back” on täällä ollut jo pitkään elämäntapa.

Valitse Classic tai Select High School

Edullisemman Classic High School -ohjelman vaihto-oppilaat sijoittuvat eri puolille Australiaa sen mukaan mistä löytyy heille sopivat isäntäperheet. Classic -ohjelmassa voit tehdä osavaltiotoiveen, jos haet hyvissä ajoin vaihto-oppilaaksi. Select High School-ohjelmassa vaihto-oppilas valitsee ensin paikkakunnan tai koulun missä haluaa olla, kun koulupaikka on vahvistettu, haetaan hänelle isäntäperhe koulupiirin alueelta.  

Lähdöt

Australiaan voit lähteä Classic High School -oppilaana tammi- tai heinäkuussa. Select High School -oppilaat voivat lähteä Australiaan tammi, huhti-, heinä- tai lokakuussa. 

 

Hae jo tänään!

Real students - real stories

Millaista on olla vaihto-oppilaana Australiassa? Lue suomalaisten vaihto-oppilaiden kokemuksista Australiassa
Close

Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Explorius on osa Educatius Group AB:ta joka koostuu useista yhteistyökumppaneista vaihto-oppilasalalla. Educatius Group AB tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opiskella ulkomailla ja tutustua uusiin kulttuureihin oppimisen kautta.

Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet päättää miten kommunikoimme kanssasi ja miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja.

Pystyäksemme toteuttamaan pyyntösi valitse alla olevista kohdista joko "Kyllä" tai "Ei":

"Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia."