Vaihto-oppilaaksi Australiaan

 

 

Vaihto-oppilaana Australiassa pääset kokemaan aitoa ”Aussie” -elämäntapaa, josta maa on kuuluisa!

Tilaa ilmainen esite!

Australiassa ulkoilmalajit ovat suosittuja ja nekin ihmiset, jotka eivät paljoa urheile mielellään viettävät aikaa ulkona grillaten tai muuten vain chillaillen. Purjehdus, surffaus, rugby ja kriketti ovat tavallisia aussilajeja, joita voit päästä kokeilemaan vaihto-oppilaana ollessasi.

Exploriuksen vaihto-oppilaana voit valita millaisen australialaisen vaihto-oppilaskokemuksen haluat. Voit esimerkiksi yhdistää aktiivisen vapaa-ajan korkeatasoiseen koulutukseen Queenslandissa tai New South Walesissa. Elintaso on Australiassa korkea, ihmiset ystävällisiä ja ilmaisukykysi yhdellä maailman suurimmista kielistä muuttuu täysin sujuvaksi ollessasi vaihto-oppilaana Australiassa. Ei hullumpaa, vai mitä?

Welcome to the land Down Under! 


Vaihto-oppilasohjelmamme 

Australiassa meillä on tarjota useita eri vaihto-oppilasohjelmia. Lue lisää vaihto-oppilasohjelmistamme


Päätä missä päin Australiaa vietät vaihto-oppilasvuotesi

Haluatko asua valitsemassasi osavaltiossa tai lähellä rantaa? Exploriuksen vaihto-oppilaana päätät miltä vaihto-oppilasvuotesi Australiassa tulee näyttämään! Tutustu tarjoamiimme aluevalintoihin ja valitse missä päin Australiaa tulet asumaan.  

Katso aluevalinnat  

Australialainen koulu

Vaihto-oppilaana Australiassa pääset kokemaan millaista on elää kun aito australialainen nuori. Koulupuvut, vihreät kampukset ja korkeatasoinen opetus odottavat sinua ”in the land Down Under”.

Toisin kuin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, australialaiset koulurakennukset on rakennettu siten, että koulupäivästä iso osa tulee vietettyä ulkona. Luokkaa vaihtaessasi tai lokerollesi mennessäsi kuljet puiden ja viheralueiden ohi. Tämä pieni asia tekee koulunkäynnistä Australiassa ainutlaatuista ja on vaihto-oppilaiden kovasti arvostama.

Oppiaineet & harrastukset

Australialaisessa koulussa on piirteitä niin eurooppalaisesta kuin amerikkalaisesta koulusta. Sinut sijoitetaan yhdelle koulun tarjoamista opintolinjoista ja perusopintojen lisäksi voit valita joitakin vapaavalintaisia aineita.

Oppitunteja on maanantaista perjantaihin yhdeksästä puoli neljään, käytät koulupukua ja puhuttelet opettajia virallisesti Mr, Mrs tai Ms. etuliittein.

Tavanomaisten pakollisten aineiden (esim. matematiikka ja englanti) lisäksi on tarjolla monia mielenkiintoisia aineita. Oppilaat voivat valita aineita urheilun, valokuvauksen, draaman ja kielien väliltä. Jotkin koulut tarjoavat eksoottisia kieliä kuten indonesiaa ja japania. Valitse lukujärjestykseesi kursseja, joita Suomessa et voi opiskella, esim. Aboriginal Studies, Marine Studies or Outdoor Education. Kurssitarjonta vaihtelee kouluittain.

Australialaisissa kouluissa on jonkun verran urheilua ja harrastustoimintaa tarjolla. Missä osavaltiossa asut vaikuttaa siihen mitä lajeja pääset harrastamaan ja mihin aikaan vuodesta. Suosittuja urheilulajeja ovat jalkapallo, australialainen jalkapallo ja koripallo. Joillakin kouluilla on tarjolla kerhoja, esim. taidekerho tai läksykerho. Mitä toimintaa koulusi tarjoakaan, mene mukaan sillä tämä on hyvä tapa oppia nopeasti tuntemaan paikallisia nuoria!

Koulupuku ja lounas

Useimmissa kouluissa käytetään koulupukua ja ohjeet puvun hankkimiseksi saat saavuttuasi Australiaan.

Kouluun voit viedä omat eväät lounaaksi tai vaihtoehtoisesti ostaa lounaan koulun kahvilasta. Kokeile australialaista herkkua Vegemite, jota kaikilla australialaisilla on voileivän päällä (kun olet oppinut pitämään tästä, sinusta on tulossa aito "aussie”!)

Lukukaudet ja lomat

Australialainen kouluvuosi on jaettu neljään jaksoon, jotka alkavat tammi/helmikuussa, huhti-/toukokuussa, kesä-/heinäkuussa ja syys-/lokakuussa. High Schooliksi kutsutaan viittä viimeistä vuotta. Australiaan menevä vaihto-oppilas sijoitetaan tavallisimmin 10, 11 tai 12 vuosikurssille. Tähän vaikuttaa ikäsi lisäksi myös aikaisemmat opintosi. 

Kouluilla on lomaa pääsiäisen aikaan kahden viikon verran, seuraava kahden viikon loma on kesä/heinäkuussa. Paikallisen kevään, syys/lokakuun aikana on taas kaksi viikkoa lomaa ja 7-viikkoinen kesäloma alkaa joulukuussa. Käytä tilaisuus hyväksesi ja osallistu matkoille ja retkille lomaviikkojesi aikana!

Hae vaihto-oppilaaksi


Soft Landing Camp SydneyssäSoft Landing Campillämme saat parhaan mahdollisen alun vaihto-oppilasjaksolle Australiassa. Lähdit vaihto-oppilaaksi Australiaan lukuvuodeksi tai lukukaudeksi, tarjoaa Soft Landing Camp nimensä mukaisesti pehmeän laskun australialaiseen elämään.

Leirillä tapaat muita vasta maahan saapuneita Explorius vaihto-oppilaita ja yhdessä pääsette kokemaan Sydneyä!

Leiriohjelma

Sydneyyn saavuttuasi tapaat henkilökuntaamme, jotka vievät sinut ja muut juuri saapuneet vaihto-oppilaat leirikeskukseen. Tulet jakamaan huoneesi yhden tai useamman samaa sukupuolta olevan oppilaan kanssa.

Alla näet millaiselta sinun Soft Landing Campisi voi näyttää:

1.päivä: Saapuminen, majoittuminen ja tutustuminen toisiin. Tiedossa hauska ja rentouttava päivä mukavassa seurassa!

2.päivä: Päivä alkaa johdantotunnilla ja ryhmätöillä ja työpajoilla. Illallisen jälkeen on elokuvailta.

3.päivä: Vietämme päivän Sydneyssä. Näet Oopperatalon, Sydney Harbour Bridgen ja paljon muuta. Menemme lautalla Manly Beachille, jossa ehdimme viettää vähän vapaa-aikaakin.  

4.päivä: Aika lähteä isäntäperheisiin. Seikkailu alkakoon! 

* Soft Landing Camp ei ole mahdollinen lukukauden mittaisessa Australia - Uusi-Seelanti Combo-ohjelmassa 

Hae vaihto-oppilaaksi


Vapaa-aika Australiassa

 

Jos joku sana on omiaan kuvaamaan Australiaa niin se on ”laid back”! Koulupäivän jälkeen on harrastusten vuoro, joko koulussa tai sen ulkopuolella. Harrastuksissa ei ole kyse totisesta suorittamisesta, vaan tärkeämpää on viettää aikaa yhdessä samanhenkisen porukan kanssa. Australialaiset viettävät paljon aikaa ulkosalla. Lämpimässä ilmastossa voi harrastaa lukuisia ulkolajeja, kuten rugbya, australialaista jalkapalloa (footy), verkkopalloa ja surffausta. Paikalliset pitävät myös piknikeistä, grillauksesta ja telttailusta.

Urheilu ja muut harrastukset 

Vaihto-oppilaana Australiassa voit päästä jo koulussasi kokeilemaan uusia lajeja, esim. sukellusta tai surffausta, joita jotkut koulut tarjoavat harrastustoimintana.

Yleensä kouluissa on melko vähän lukujärjestyksen ulkopuolista toimintaa tarjolla ja vaihto-oppilaana sinun kannattaa kysyä isäntäperheeltä ja paikallisilta kavereilta mitä he harrastavat ja mitä suosittelevat.

Australiassakin vuodenajat jakavat urheilulajit kesä- ja talvilajeihin, ja on tavallista harrastaa useampaa lajia vuoden aikana.

Yleisimpiä talviurheilulajeja ovat rugby, australialainen jalkapallo (footy), jalkapallo, golf ja verkkopallo. Talvilajeja harrastetaan suurin piirtein toukokuusta syyskuuhun.

Kesäisin suosikkilajeja ovat kriketti, softball, surffaus, lentopallo, uinti, tennis, purjehdus, koripallo, yleisurheilu ja erilaiset vesiurheilulajit. Näitä lajeja harrastetaan yleensä lokakuusta huhtikuulle.

Hae lukioon Australiaan


Australialainen isäntäperhe 

Valitsit sitten minkä tahansa vaihto-oppilasohjelmistamme Australiassa niin yhdestä asiasta voit olla varma: perheessä kuin perheessä Australiassa tutustut hyväntuuliseen ”laid back” -elämänasenteeseen. Puheliaat australialaiset ovat uteliaita ja ystävällisiä, heidän kanssaan on helppo tulla toimeen.   

Jokainen isäntäperhe on omanlaisensa, jotkut asuvat kaupungissa, toiset maaseudulla, jotkut taas rannikolla. Isäntäperheillä voi olla lapsia tai he voivat olla lapsettomia. Yhteistä heille on halu jakaa oma australialainen elämänsä sinun kanssasi ja näyttää sinulle miten aito Aussie elää.

Australialaiset juhlapyhät ja erikoisuudet

Perheenjäsenenä pääset kokemaan australialaista elämää aivan kuin olisit yksi paikallisista! Juhlat kuten Australia Day ja Anzac Day jäävät varmasti mieleesi, alat suhtautumaan grillaamiseen ainoana oikeana tapana valmistaa ruokaa ja opit pitämään pienistä lihapiirasista. Vegemite, suolainen tahna jota kaikki australialaiset syövät, tulee pian osaksi sinunkin ruokavaliotasi.


Pikafaktat: vaihto-oppilaaksi Australiaan

• Ikä: 1517 vuotta

• Lähtö: Tammikuu tai heinäkuu

• Kielivaatimukset: Perustaidot englanninkielessä

• Viisumi: Kyllä

• Aluevalinta: Kyllä

Soft Landing Camp: Kyllä, Sydneyssä

Koulupäivä: Tavallisesti 8.15 - 15.20

Oppiaineet: Sekä valinnaisia että vapaaehtoisia aineita

Matkustelu: Lomamatkoja liämaksusta

Vaihto-oppilasohjelmat: Useita vaihtoehtoja 

Hae vaihto-oppilaaksi