AustraliaLähde vaihto-oppilaaksi “down under”, Australiaan!

”Laid back” on suorastaan elämäntapa Australiassa. Australialaiset viettävät paljon aikaa ulkona ja kouluissa on tarjolla urheiluharrastuksia.
Koulupäiviin sisältyy sekä akateemisia opintoja että harrastuskerhojen toimintaa koulupäivän päätteeksi. Australialaisissa kouluissa käytetään koulupukua, opettajia puhutellaan muodollisesti ja kesälomaa vietetään joulukuusta helmikuuhun.


Aktiivista elämää
Australialainen luonto ja ilmasto muovaavat elämää ”down under”. Jos olet avoin elämyksille ja sen lisäksi kiinnostunut urheilusta, kannattaa sinun lähteä vaihto-oppilaaksi Australiaan. Purjehdus, surffaus, rugby ja kriketti ovat vain muutamia niistä lajeista joita voit kokeilla luokkakaveriesi tai isäntäperheesi kanssa. Useimmat australialaiset urheilevat, niin nuoret kuin vanhat.

Vaihto-oppilaana Australiassa koet tavallista perhe-elämää, joka varmasti poikkeaa arjestasi Suomessa. Perheet, jotka tykkäävät rantaelämästä ja grillaavat jouluaattona, eivät voi olla muuta kuin rentoja ja sosiaalisia. ”No worries”, kuten australialaiset itse sanovat.

Kouluelämä Australiassa
Opiskelu Australiassa on monen haaveissa ja totta kai kuulostaa hienolta saada käydä koulua maassa, jossa aurinko paistaa ympäri vuoden. Australialainen koulu on rakennettu brittiläisen esikuvan mukaan, koulupuvut ja tarkat säännöt poikkeavat siitä mihin olet Suomessa tottunut. Se on varmasti mielestäsi mukavaa, ettei sinun vaihto-oppilaana ollessasi tarvitse opiskella yhtä montaa eri ainetta kuin Suomessa.

Australian englanti muistuttaa brittiläistä. Osa perinteistä on periytynyt Britannian siirtomaa-ajoilta ja vuosien varrella sekoittuneet rentoon australialaiseen elämään. ”Laid back” on täällä ollut jo pitkään elämäntapa.

Valinnanvaraa
Australiaan voit lähteä Classic High School tai Select High School -oppilaana. Classic -ohjelmassa vaihto-oppilaat sijoittuvat eri puolille Australiaa sen mukaan mistä heille löytyy yhteensopiva isäntäperhe. Select -ohjelmassa voit valita paikkakunnan tai koulun missä vaihto-oppilasvuotesi vietät. 


Real students - real stories
Täältä voit lukea suomalaisten vaihto-oppilaiden kokemuksia Australiassa
Close

Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Explorius on osa Educatius Group AB:ta joka koostuu useista yhteistyökumppaneista vaihto-oppilasalalla. Educatius Group AB tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opiskella ulkomailla ja tutustua uusiin kulttuureihin oppimisen kautta.

Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet päättää miten kommunikoimme kanssasi ja miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja.

Pystyäksemme toteuttamaan pyyntösi valitse alla olevista kohdista joko "Kyllä" tai "Ei":