Select High School

tyttö poseeraan australiassa kengurun kanssa

Miltä kuulostaa koulunkäynti lähellä rantaa tai suurkaupungissa? Vai haluatko varmistua siitä, että voit vaihto-oppilaanakin pelata suosikkilajiasi? 

Select High School -ohjelmassa voit valita osavaltion tai kaupungin, jossa haluat opiskella, tai pyytää meitä etsimään sinulle sopivan koulun oppi- tai harrasteaineiden perusteella. Valittavia aineita on muun muuassa media ja viestintä, urheilu, tanssi, teatteri ja musiikki. Ainevalikoima ja harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset, ota yhteyttä ja kerro toiveistasi niin voimme suositella sinulle sopivaa koulua.

Select -vaihto-oppilaana voit lähteä Australiaan 3, 6, 9 tai 12 kuukaudeksi. Suurin osa oppilaista lähtee joko Suomen lukuvuoden mukaisesti heinäkuussa tai Australian lukuvuoden mukaisesti tammikuussa. 

Australialainen kouluvuosi jakautuu 4 lukukauteen ja voit aloittaa Australian opintosi miltä lukukaudelta tahansa. Lukukausien alkamis- ja päättymisajat vaihtelevat osavaltioittain, kun tiedät mihin osavaltioon haluat lähteä, voit katsoa tarkemmat päivät täältä.


South Australia

Adelaide Etelä-Australiassa on kaupunki, jossa yhdistyvät kaupunkiasumisen sekä rantaelämä. Adelaide on moderni ja turvallinen kaupunki, jossa on monia ravintoloita ja kauppoja. Adelaide on helppo kaupunki liikkua kiitos hyvin toimivan julkisen liikenteen. Adelaidessa yhdistyvät vilkas kaupunkielämä sekä rento rantaelämä, jossa voit kokeilla eri urheilulajeja ja tietenkin surffausta. Adelaidea ympäröi kauniit vuoret toisella puolella - ja idyllinen rannat toisella puolella. Adelaidessa sinun on myös mahdollisuus käydä luonnonpuistoissa tutustumassa Australian eksoottisiin eläimiin.

Queensland

Aurinkoisten tuntien ansiosta Queenslandia kutsutaan "Sunshine Stateksi". Queensland on tunnettu myös Great Barrier Reefistä ja taianomaisesta hiekkaisesta saaresta, Fraser Islandista, Queensland on unelma paikka elää ja opiskella. Täällä on kaikki mistä olet haaveillut: pitkät hiekkarannat ja eläväiset kaupunginosat, jotka tarjoavat jännittäviä kulttuurielämyksiä. Queenslandissa voit opiskella lähellä suurkaupunkeja kuten Cairns, Brisbane tai pienemmillä paikkakunnilla. Yhteistä kaikille on, että ne ovat lähellä rannikkoa. Joissakin kouluissa on oppiaineina myös surffausta, sukellusta ja snorklausta.

New South Wales

Suosituin kaupunki tässä koulupiirissä on kiistatta Sydney. Monet haluavatkin opiskella juuri täällä. Alueella koet niin suurkaupungin pulssin kuin upeita rantoja ja henkeäsalpaavia maisemia, kaikki yhdessä paikassa. Sydneyssä voit oppia surffaamaan yhdellä maailman tunnetuimmista ja suosituimmista rannoista, Bondi Beachillä. New South Walesissä on myös Australian pääkaupunki Canberra. Voit asua lähellä suurkaupunkia tai pienemmillä paikkakunnilla rannikolla. Jos haaveilet kultaisista rannoista, upeista kansallispuistoista ja kaupunkielämästä, New South Wales oikea kohde sinulle.