Elämä vaihto-oppilaanaJos joku sana on omiaan kuvaamaan Australiaa niin se on ”laid back”! Koulupäivän jälkeen on harrastusten vuoro, joko koulussa tai sen ulkopuolella. Harrastuksissa ei ole kyse totisesta suorittamisesta, vaan tärkeämpää on viettää aikaa yhdessä samanhenkisen porukan kanssa.

Kokeile rohkeasti uusia harrastuksia!
Australialaiset ovat erittäin aktiivisia ja viettävät paljon aikaa ulkosalla. Lämpimässä ilmastossa voi harrastaa lukuisia ulkolajeja, kuten rugbya, australialaista jalkapalloa (footy), verkkopalloa ja surffausta. Paikalliset pitävät myös piknikeistä, grillauksesta ja telttailusta.

Suurin osa perheenjäsenistä harrastaa jotakin urheilua ja on suositeltavaa, että sinä kokeilet mahdollisimman montaa uutta harrastusta ja urheilulajia vaihdon aikana. Koska Australian vuodenajat jakavat urheilulajit kesä- ja talvilajeihin, on luonnollista harrastaa useampaa lajia vuoden aikana.

Yleisimpiä talviurheilulajeja ovat rugby, australialainen jalkapallo (footy), jalkapallo, golf ja verkkopallo. Talvilajeja harrastetaan maalis-huhtikuun ja loka-marraskuun välillä.

Kesäisin suosikkilajeja ovat kriketti, softball, surffaus, lentopallo, uinti, tennis, purjehdus, koripallo, yleisurheilu ja erilaiset vesiurheilulajit. Näitä lajeja harrastetaan yleensä loka-marraskuulta maalis-huhtikuulle asti.


Retket vaihtovuoden aikana
Classic High School -järjestömme Australiassa järjestää muutaman vapaaehtoisen matkan vaihto-oppilailleen vuoden aikana. Matkat ovat lisämaksullisia, mutta järjestö tekee parhaansa pitääkseen hinnat kohtuullisina. Matkoja varten kannattaa varata rahaa varsinkin jos lähdet Australiaan lukuvuodeksi heinäkuussa. Tällöin vietät Australiassa koko paikallisen kesäloman.

Select High School -vaihto-oppilaat saavat tietoa koulujen loma-aikoina järjestettävistä lisämaksullisista matkoista saavuttuaan Australiaan. Select -vaihto-oppilaat voivat myös suunnitella oleskelunsa Australiassa niin, että viettävät paikallisen kesäloman muualla kuin Australiassa. 

Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.