Onko isäntäperheissä eroja?Lähdit Australiaan sitten Classic tai Select High School -vaihto-oppilaana niin yhdestä asiasta voit olla varma: perheessä kuin perheessä Australiassa tutustut hyväntuuliseen ”laid back” -elämänasenteeseen. Puheliaat australialaiset ovat uteliaita ja ystävällisiä, heidän kanssaan on helppo tulla toimeen.   

Kaikkien isäntäperheiden taustat tarkistetaan ja heidän luonaan vieraillaan. Isäntäperheet ovat pääasiassa paikallista keskiluokkaa, heillä voi olla saman ikäisiä lapsia kuin sinä, tai heidän lapsensa voivat olla nuorempia tai vanhempia. Isäntäperheinä on myös yksinhuoltajia, lapsettomia pariskuntia ja joskus saattaa olla myös yksin asuva isäntäperheenä, jos hänellä on riittävästi tilaa ja aikaa vaihto-oppilaalle.

Alla on lueteltu Classic High School ja Select High School isäntäperheiden väliset tärkeimmät erot:

Classic High School
  • isäntäperheille ei makseta mitään korvauksia vaihto-oppilaan majoittamisesta. Tämä on kielletty Classic High School -vaihto-oppilaan viisumiehdoissa
  • isäntäperheet asuvat eri puolilla Australiaa, useimmiten pienemmillä paikkakunnilla
  • isäntäperheen sijaintia ei voi toivoa, voit siis sijoittua rannikolle yhtä lailla kuin sisämaahankin
  • osa isäntäperheistä on kiinnostunut toiminnasta sen jälkeen kun oma lapsi päätti lähteä vaihto-oppilaaksi

Select High School
  • isäntäperheille maksetaan majoituskorvausta
  • voit kertoa millaisella alueella haluat asua, pienemmällä tai suuremmalla paikkakunnalla, rannikolla tai sisämaassa
  • suurien ja/tai suosittujen kaupunkien läheisyydessä asuvat isäntäperheet saavat korkeampaa majoituskorvausta, vaihto-oppilasmatkan hintakin on tällöin korkeampi
  • useimmilla isäntäperheillä on kaksi vaihto-oppilasta yhtä aikaa
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.