Australialainen kouluAustralialaisessa koulussa on piirteitä niin eurooppalaisesta kuin amerikkalaisesta koulusta. Sinut sijoitetaan yhdelle koulun tarjoamista opintolinjoista ja perusopintojen lisäksi voit valita joitakin vapaavalintaisia aineita.

Oppitunteja on maanantaista perjantaihin yhdeksästä puoli neljään, käytät koulupukua ja puhuttelet opettajia virallisesti Mr, Mrs tai Ms. etuliittein.  Voit valita pakollisten aineiden lisäksi muita aineita esimerkiksi urheilua, valokuvausta, draamaa ja kieliä.

Lukujärjestys
Pakollisten aineiden lisäksi on tarjolla monia mielenkiintoisia aineita. Oppilaat voivat valita aineita urheilun, valokuvauksen, draaman ja kielien väliltä. Jotkin koulut tarjoavat eksoottisia kieliä kuten indonesiaa ja japania.
Kurssien ja aktiviteettien tarjonta vaihtelee kouluittain.

Australialainen koulujärjestelmä
Australialainen kouluvuosi on jaettu neljään jaksoon, jotka alkavat tammikuussa, huhti-/toukokuussa, kesä-/heinäkuussa ja syys-/lokakuussa. Koulu on pakollista 6-15 vuotiaille (Tasmaniassa 6-16 vuotiaille).
High Schooliksi kutsutaan viittä viimeistä vuotta. Australiaan menevä vaihto-oppilas sijoitetaan usein 10, 11 tai 12 vuosikurssille.

Kouluviikko on maanantaista perjantaihin ja koulupäivä ajoittuu tavallisimmin 9.00 - 15.30 väliselle ajalle. 


Koulupuku
Useimmissa kouluissa käytetään koulupukua ja koululle voi ottaa mukaan oman lounaan tai vaihtoehtoisesti lounaan voi ostaa koululta. Kokeile australialaista herkkua Vegemite, jota kaikilla australialaisilla on voileivän päällä (kun olet oppinut pitämään tästä, sinusta on tulossa aito "aussie”!)

Urheilu ja harrastukset
Suurin osa kouluista ei tarjoa harrastustoimintaa lainkaan. Useimmat koulut kuitenkin järjestävät lähialueen koulujen välisiä turnauksia erilaisissa lajeissa kuten yleisurheilussa, lentopallossa, rygbyssa, australialaisessa jalkapallossa (footy), verkkopallossa ja koripallossa.

Kouluvuoden aikana saatetaan eri oppiaineiden kursseilla järjestää kouluretkiä. Yleensä koulut pyrkivät järjestämään paikkoja koulun retkiltä vaihto-oppilaillekin mutta sinun tulee olla aktiivinen ja kysyä rohkeasti pääsisitkö mukaan! 

Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.