Australialainen ruokaAustralialaisen keittiön laatu ja raaka-aineet vaihtelevat paikoittain. Australialaisilta on vienyt kauan kehittää oma ruokakulttuuri lihapiiraista ja voileivistä ylellisiin kengurupihveihin erilaisine kastikkeineen ja muine lisukkeineen. Vasta 1990-luvulla alkoi ruokakulttuurin kehittäminen. Uusia ravintoloita, jotka tarjosivat modernia australialaista ruokaa, perustettiin eri puolille maata.

Australia on tunnettu hyvistä raaka-aineistaan. Näitä ovat muun muassa kala ja äyriäiset, hedelmät, liha ja lammas sekä ensiluokkainen juusto.

Aboriginaalien erikoisuutta kutsutaan nimellä “bush tucker” ja se on usein tehty jauhoista ja vedestä sekä paikallisien eläimien lihasta. Alkujaan ruoat valmistettiin nuotiolla.
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.