Vaihto-oppilasohjelmat Australiassa

Valikoimassamme on neljä erilaista vaihto-oppilasohjelmaa Australiassa: Classic High School, Summer High School, Combo ja Select High School.

 

Lue lisää eri ohjelmista alla sekä australialaisesta koulujärjestelmästä.

 

Classic High School – perinteinen ohjelma

Classic High School -ohjelmamme on perinteinen vaihto-oppilasohjelma, jossa sinut sijoitetaan isäntäperheeseen jossain päin Australiaa. Perhe voi, esimerkiksi, asua Perthin eloisassa kaupungissa, lähellä Sunshine Coastin rantoja tai jossain Great Ocean Roadin varrella Victoriassa.

 

Tämä vaihtoehto sopii sinulle, joka odotat pääseväsi kokemaan oikeata Aussie -elämäntyyliä missä päin tahansa tätä suurta maata. Kun olemme löytäneet sopivan isäntäperheen sinulle, alkaa koulupaikan hakeminen lähialueelta.

 

Voit lähteä vaihto-oppilaaksi Classic High School -ohjelmaan lukuvuodeksi (10 kk) tai lukukaudeksi (5 kk) suomalaisen lukuvuoden mukaisesti heinäkuussa tai australialaisen lukuvuoden mukaisesti tammikuussa.

 

Aluevalinta lisämaksusta

Sinulle, joka haluat sijoittua tietylle alueelle Australiassa, tarjoamme aluevalinnan suosituissa New South Walesin ja Victorian osavaltioissa lisämaksua vastaan.

 

Katso täältä Australia Classic High School ja aluevalinta hinnat

Hae high schooliin!

Summer High School – 3 kuukautta Australiassa


Jos haluat kokea kouluelämää Australiassa mutta et halua olla pitkään poissa koulusta Suomessa, voit hakea Summer High School -ohjelmaamme kolmeksi kuukaudeksi. Koska australialaiset käyvät koulua kesä-, heinä- ja elokuussa, saat loistavan tilaisuuden käydä koulua heidän kanssaan suomalaisen kesäloman aikana. Vietettyäsi kesälomakuukaudet Australiassa palaat Suomeen kouluun.

 

Tämä vaihto-oppilasohjelma toimii samoin kuin perinteinen ohjelma, se on vain lyhyempi. Kuten muissakin Australian vaihto-oppilasohjelmissamme, asut huolellisesti valitun isäntäperheen luona ja käyt koulua lähialueella. Koska olet poissa lyhyen ajan, tarvitset ainoastaan turistiviisumin minkä takia viisuminhaku on paljon yksinkertaisempaa kuin muissa vaihto-oppilasohjelmissamme.

 

Australialaisilla nuorilla on yleensä koulusta vapaata kahden viikon ajan heinäkuussa. Silloin sinulla on mahdollisuus tutustua tähän kauniiseen maahan myös joinakin vapaaviikkoina vaihto-oppilasjaksosi aikana. Hae Summer High Schooliin ja vietä elämäsi hauskin kesäloma!

 

Tustustu Summer High Schoolin hintoihin 

 

Hae Summer High Schooliin!

Combo – löydä USA ja Uusi-Seelanti

Explorius vaihto-oppilaana saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea high school -elämää sekä Australiassa että USA:ssa tai Australiassa ja naapurimaassa Uudessa-Seelannissa.

 

Tämä on täydellinen valinta sinulle, joka olet kiinnostunut opinnoista näillä kahdella eri mantereella tai kahdessa Oseanian maassa. Hae Combo -ohjelmaamme ja maksimoi vaihto-oppilaskokemuksesi!

 

Vaihto-oppilasvuosi USA:ssa ja Australiassa

Kun valitset Combo -ohjelmamme USA + Australia, aloitat vaihto-oppilasvuotesi USA:ssa. Kaikki alkaa Soft Landing Campillä New Yorkissa missä tapaat muita Explorius-oppilaita, jotka viettävät vähintään lukukauden Yhdysvalloissa. Tämän jälkeen matkustat amerikkalaisen isäntäperheesi luokse, jossa ensimmäinen high school -seikkailusi alkaa. Yhdysvalloissa asut viisi kuukautta ja saat kokea niin ”high school spiritin” kuin suositut juhlat kuten Halloween ja Kiitospäivä. 

Sitten on aika viettää vielä viisi kuukautta high schoolissa mutta tällä kertaa Australiassa. Täällä odottaa high school -elämä kenguruiden, surffauksen ja auringonpaisteen parissa. Australialainen seikkailusi alkaa Soft Landing Campillä Sydneyssä. Sitten onkin aika nauttia tämän mahtavan high school -seikkailun jäljellä olevista kuukausista!

Vaihto-oppilasvuosi Australiassa ja Uudessa-SeelannissaKun valitset Combon Australia – Uusi-Seelanti saat päättää vietätkö Oseaniassa yhden lukuvuoden vai lukukauden. Kummassakin vaihtoehdossa aloitat vaihto-oppilasjaksosi Australiassa, missä osallistuts Soft Landing Campille Sydneyssä* ennen kuin siirryt isäntäperheeseesi. Tulevina kuukausina nautit australialialaisesta elämäntyylistä koulussa ja vapaa-ajallasi. Sopeudut nopeasti rentoon australialaiseen kulttuuriin ja koet paljon uusia asioita viikonloppuisin.

 

Kun lähdet Uuteen-Seelantiin, olet jo kokenut vaihto-oppilas. Uusi Soft Landing Camp odottaa sinua Uudessa-Seelannissa, tällä kertaa Aucklandissä. Tämän yhden päivän leirin aikana valmistaudut Kiwien (uusiseelantilaisten) elämäntapaa varten. Leirin jälkeen on aika nauttia kaikesta mitä Uudella-Seelannilla on tarjota: lumihuippuiset vuoret, tulivuoret ja kauniit, pitkät rannat.

*Huomioi, että Soft Landing Camp ei sisälly hintaan kun osallistut lukukauden mittaisiin Combo -ohjelmaan.

Tutustu Combo-ohjelman hintoihin 

Hae Combo-ohjelmaan!

Select High School – Australia kuten haluatSelect High School -ohjelma on tarkoitettu sinulle, jolla on selkeä kuva siitä millaiselta haluat vaihto-oppilasvuotesi Australiassa näyttävän. Jos haluat valita osavaltion missä käydä koulua tai valita koulun sen mukaan mitä haluat opiskella, on tämä vaihto-oppilasohjelma sinulle paras.

 

Teemme läheistä yhteistyötä laajassa valikoimassamme olevien laadukkaiden koulujen kanssa New South Walesissä, Queenslandissä, South Australiassa, Victoriassa ja Tasmanian kauniilla saarella.

 

Löydät suositut kaupungit kuten Sydneyn ja Newcastlen New South Walesin osavaltiosta, Brisbanen ja Cairnsin aurinkoisesta Queenslandistä, Adelaiden South Australiasta ja kulttuuripääkaupunki Melbournen Victoriasta.

 

Select High School -ohjelmassa sinä kerrot meille mihin osavaltioon haluat mennä, minkälaista koulua käydä, mitä opiskella ja harrastaa. Yhdessä räätälöimme vaihto-oppilasjaksosi Australiassa sellaiseksi kuin sen haluat

 

Haluatko asua lähellä rantaa, pystyä ottamaan surffaustunteja tai asua suurkaupungissa? Mitä haluatkin, on Select High School valintasi.

 

Voit hakea Select High School -vaihto-oppilasohjelmien kesto on kolme, kuusi, yhdeksän ja kaksitoista kuukautta, australialaisten lukukausien mukaisesti.

Tutustu Select High School -hintoihin täällä.

Hae Select High Schooliin

Australialainen koulu

Vaihto-oppilaana Australiassa pääset kokemaan millaista on elää kun aito australialainen nuori. Koulupuvut, vihreät kampukset ja korkeatasoinen opetus odottavat sinua ”in the land Down Under”.

 

Toisin kuin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, australialaiset koulurakennukset on rakennettu siten, että koulupäivästä iso osa tulee vietettyä ulkona. Luokkaa vaihtaessasi tai lokerollesi mennessäsi kuljet puiden ja viheralueiden ohi. Tämä pieni asia tekee koulunkäynnistä Australiassa ainutlaatuista ja on vaihto-oppilaiden kovasti arvostama.

 

Oppiaineet & harrastukset

Australialaisessa koulussa on piirteitä niin eurooppalaisesta kuin amerikkalaisesta koulusta. Sinut sijoitetaan yhdelle koulun tarjoamista opintolinjoista ja perusopintojen lisäksi voit valita joitakin vapaavalintaisia aineita.

Oppitunteja on maanantaista perjantaihin yhdeksästä puoli neljään, käytät koulupukua ja puhuttelet opettajia virallisesti Mr, Mrs tai Ms. etuliittein.

Tavanomaisten pakollisten aineiden (esim. matematiikka ja englanti) lisäksi on tarjolla monia mielenkiintoisia aineita. Oppilaat voivat valita aineita urheilun, valokuvauksen, draaman ja kielien väliltä. Jotkin koulut tarjoavat eksoottisia kieliä kuten indonesiaa ja japania. Valitse lukujärjestykseesi kursseja, joita Suomessa et voi opiskella, esim. Aboriginal Studies, Marine Studies or Outdoor Education. Kurssitarjonta vaihtelee kouluittain.

 

Australialaisissa kouluissa on jonkun verran urheilua ja harrastustoimintaa tarjolla. Missä osavaltiossa asut vaikuttaa siihen mitä lajeja pääset harrastamaan ja mihin aikaan vuodesta. Suosittuja urheilulajeja ovat jalkapallo, australialainen jalkapallo ja koripallo. Joillakin kouluilla on tarjolla kerhoja, esim. taidekerho tai läksykerho. Mitä toimintaa koulusi tarjoakaan, mene mukaan sillä tämä on hyvä tapa oppia nopeasti tuntemaan paikallisia nuoria!

 

Koulupuku ja lounas

Useimmissa kouluissa käytetään koulupukua ja ohjeet puvun hankkimiseksi saat saavuttuasi Australiaan.

 

Kouluun voit viedä omat eväät lounaaksi tai vaihtoehtoisesti ostaa lounaan koulun kahvilasta. Kokeile australialaista herkkua Vegemite, jota kaikilla australialaisilla on voileivän päällä (kun olet oppinut pitämään tästä, sinusta on tulossa aito "aussie”!)

 

Lukukaudet ja lomat

Australialainen kouluvuosi on jaettu neljään jaksoon, jotka alkavat tammi/helmikuussa, huhti-/toukokuussa, kesä-/heinäkuussa ja syys-/lokakuussa. High Schooliksi kutsutaan viittä viimeistä vuotta. Australiaan menevä vaihto-oppilas sijoitetaan tavallisimmin 10, 11 tai 12 vuosikurssille. Tähän vaikuttaa ikäsi lisäksi myös aikaisemmat opintosi.

Kouluilla on lomaa pääsiäisen aikaan kahden viikon verran, seuraava kahden viikon loma on kesä/heinäkuussa. Paikallisen kevään, syys/lokakuun aikana on taas kaksi viikkoa lomaa ja 7-viikkoinen kesäloma alkaa joulukuussa. Käytä tilaisuus hyväksesi ja osallistu matkoille ja retkille lomaviikkojesi aikana!

 

Hae Australiaan

<< takaisin Australiaan

Close

Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Explorius on osa Educatius Group AB:ta joka koostuu useista yhteistyökumppaneista vaihto-oppilasalalla. Educatius Group AB tarjoaa nuorille mahdollisuuksia opiskella ulkomailla ja tutustua uusiin kulttuureihin oppimisen kautta.

Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että sinulla on kaikki mahdollisuudet päättää miten kommunikoimme kanssasi ja miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja.

Pystyäksemme toteuttamaan pyyntösi valitse alla olevista kohdista joko "Kyllä" tai "Ei":

"Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia."