Vaihto-oppilaaksi Kanadaan

Koe kiehtova Kanada vaihto-oppilaana. “The Country of Hockey” on puoleensavetävä kohdemaa vaihto-oppilaalle ainutlaatuisen kulttuurinsa, korkeatasoisen opetuksen ja ystävällisten asukkaitensa takia.

Tilaa vaihto-oppilasesite

Kanada maana tarjoaa paljon: Vilkkaita kaupunkeja kuten Vancouver ja Toronto, henkeäsalpaava luonto, laskettelua vuoristossa sekä intohimoinen jääkiekkokulttuuri. Vaihto-oppilaana huomaat pian, että Kanada on paljon muutakin kuin talviurheilua ja tulet varmasti olemaan iloinen, että valitsit vaihto-oppilaskohteeksesi Kanadan.


Vaihto-oppilasohjelmat

Meillä on Kanadassa useita vaihtoehtoja vaihto-oppilaille. Lue lisää vaihto-oppilasohjelmistamme.


Kanadalainen koulu

Vaihto-oppilaana Kanadassa tulet tutuksi kanadalaisnuorten arkipäivän kanssa. Kanadalaiskoulut ovat tunnettuja korkealaatuisesta opetuksesta. Koulussa koet asioita, joita näkee USA:ssakin, keltaiset koulubussit, koulun yhteishenki ja suuret juhlat kuten Prom ja Homecoming ovat osa kanadalaista kouluvuotta. Hauska ja opettavainen koulukokemus odottaa Kanadassa.

Oppiaineet ja harrastukset

Kanadalaisessa koulussa sinulla on hyvä tilaisuus tehdä lukujärjestyksestä sellainen kun haluat. Saat melko vapaasti valita opiskeltavat kurssit sen mukaan mikä kiinnostaa sinua tai ottaa kursseja, jollaisia Suomessa ei ole tarjolla. Tässä on tilaisuutesi opiskella kursseilla, joista et ole ennen kuullutkaan tai kokeilla luovien alojen kursseja.

Koulupäivän päätteeksi on tarjolla monenlaista toimintaa. Koulullasi voi olla urheilujoukkueita kuten kanadalainen jalkapallo, lentopallo, curling tai lacrosse. Kouluilla on usein myös erilaisia kerhoja, esim. Social Justice Club tai Recycling Club.

Kerro meille, jos haluat harrastaa tiettyä urheilulajia Kanadassa tai käydä koulua, joka tarjoaa tietynlaisia urheilumahdollisuuksia. Kanadassa on erinomaisia kouluja, joissa on esimerkiksi jääkiekko-, laskettelu- tai koripallopainotus. Jos vaihto-oppilasvuotesi aikana haluat viedä urheiluharrastuksesi uudelle tasolle, on Kanada oikea paikka tehdä se.

Lukukaudet ja lomat

Kouluvuosi Kanadassa jakautuu kahteen lukukauteen. Syyslukukausi alkaa syyskuussa, kevätlukukausi helmikuussa. Joululoman lisäksi kouluilla on tavallisesti viikon kevätloma maaliskuussa. Kahden kuukauden mittainen kesäloma alkaa kesäkuun lopussa. Lisäksi kouluvuoden aikana on useita kansallisia vapaapäiviä, mm. Thanksgiving, jolloin koulut ovat kiinni.

Hae Kanadaan kouluun


Soft Landing Campit New Yorkissa ja Vancouverissa

Tulevana vaihto-oppilaana voit osallistua Soft Landing Campille* lukuvuoden alkaessa. Kanadaan lähtevillä vaihto-oppilailla on Soft Landing Camp Vancouverissa tai New Yorkissa. 

Soft Landing Campit antavat nimensä mukaisesti pehmeän laskun vaihto-oppilasseikkailuusi. Tapaat muita vaihto-oppilaita ja valmistaudut tulevia kuukausiasi varten. Samalla pääset kokemaan Vancouveria tai New Yorkia kiertoajeluilla ja hauskoilla retkillä.

*Soft Landing Campit järjestetään ainoastaan syyslukukauden alkaessa..

Soft Landing Camp New York

 

Suurin osa leirille osallistuvista nuorista viettää vaihto-oppilasvuotensa Yhdysvalloissa, joten leirillä käsitellään eniten Yhdysvaltoihin liittyviä asioita. Jos leirillä on useita muitakin Kanadaan suuntavia vaihto-oppilaita, järjestämme siinä tapauksessa erillisiä valmentavia kokouksia Kanadaan lähteville oppilaille. Oli leirilläsi paljon Kanadaan lähtijöitä mukana tai ei, saat joka tapauksessa hyvää tietoa koulunkäynnistä vaihto-oppilaana, isäntäperheessä elämisestä ja uuteen kulttuuriin sopeutumisesta. Samalla tutustut muihin nuoriin, jotka ovat aloittamassa saman jännittävän seikkailun kuin sinä. Alla näet esimerkin New Yorkin leirin ohjelmasta.

New Yorkin leiripäivät 

Päivä 1: Saapuminen ja tutustumistilaisuus

Päivä 2: Sopeutuminen yhdysvaltalaiseen /kanadalaiseen kulttuuriin työpaja. Kiertoajelu Upper Manhattanilla jonka jälkeen lounas Central Parkissa. Näet mm. Rockefeller Centerin, Fifth Avenuen, Times Squaren sekä Madison Square Gardenin.

Päivä 3: Amerikkalainen /kanadalainen kulttuuri -työpaja aamulla. Kiertoajelu Lower Manhattanilla sekä mm. 9/11 Memorial, The Statue of Liberty, Wall Street, Chinatown ja Little Italy.

Päivä 4: Lähtö Kanadaan!

Saapuessasi New Yorkiin henkilökuntamme on sinua vastassa. Viemme sinut hotellille, jossa jaat huoneesi muiden Explorius -oppilaiden kanssa. Aamiainen sisältyy leirin järjestelyihin.

Soft Landing Camp Vancouver

Vancouverin Soft Landing Campillä saat ensi kosketukseen elämään Kanadassa. Tapaat muita juuri Kanadaan saapuneita vaihto-oppilaita, jotka ovat yhtä innoissaan kuin sinäkin uuden seikkailun alkamisesta. Leirin aikana opitaan kanadalaisesta elämästä työpajojen ja sosiaalisten aktiviteettien avulla, ja saat hyvän käsityksen siitä mitä voit odottaa vaihto-oppilasajaltasi Kanadassa. Kiertoajelun aikana pääset tutustumaan tähän läntisen Kanadan kauniiseen merenrantakaupunkiin. 


Hae Kanadaan


Vapaa-aikasi Kanadassa 

Kauniit järvet, lumiset vuoret, vilkkaat kaupungit sekä upeat kansallispuistot. Kanadalla on paljon tarjottavaa ja mitä sinä vapaa-aikanasi tulet Kanadassa tekemään muovautuu pitkälti sen mukaan missä isäntäperheesi asuu. Melkein kaikille Kanadassa oleville vaihto-oppilailla on yhteistä on se, että suurin osa vapaa-ajasta tulee vietettyä koululla erilaisten vapaa-ajantoimintojen ja urheilun parissa. Koulun järjestämään toimintaan osallistumalla saat loistavan tilaisuuden kokeilla uusia asioita, tavata uusia ihmisiä ja pitää itsesi kiireisenä vaihto-oppilasvuotesi ajan.

Harrastukset talvella ja kesällä 

Kanadassa on hyvä ilmasto hiihtämiselle ja hiihto onkin suosittu laji ympäri maata. Eniten hiihtoa löytyy lännestä, British Columbian ja Albertan provinsseista mutta myös idästä, ennen kaikkea Quebecissa mutta myös Ontariossa. Kanadan länsiosissa, esimerkiksi Whistlerissä ja the Canadian Rockies, Kanadan puoleinen osa Kalliovuoria, on sanottu olevan maailman parhaimpiin kuuluvat hiihtomahdollisuudet. Hiihtosesonki alkaa marraskuussa ja päättyy huhtikuussa.

Jos viihdyt talviurheilun parissa, tulet viihtymään Kanadassa. Toki maassa on paljon muutakin tekemistä kuin hiihtää ja lumilautailla. Keväisin ja kesäisin on lämmintä ja aurinkoista, silloin voit lähteä vaikka piknikille rantaan, vaeltaa kansallispuistoissa tai pulahtaa uimaan järvessä tai meressä. Suuremmissa kaupungeissa järjestetään usein musiikkitapahtumia ja monia muitakin festivaaleja, mikä tekee Kanadasta eloisan kesäkuukausina.

Hae vaihto-oppilaaksi


Elämä kanadalaisessa isäntäperheessä 

Isäntäperheesi luona saat lähituntuman kanadalaiseen arkipäivään. Asuminen kanadalaisessa perheessä perheenjäsenenä on paras tapa oppia tuntemaan maa. Opit aidosta kanadalaisesta kulttuurista ja osallistut isäntäperheesi vapaa-ajanviettoon. Saat varmasti myös tilaisuuden maistella kanadalaisia herkkuja kuten poutine, bannock bread, ja tourtière.

Huolella valitut perheet

Isäntäperheemme asuvat ympäri Kanadaa ja he ovat ja näyttävät erilaisilta. Jotkut ovat nuoria, jotkut ovat vanhempia, joillain taas on lapsia ja toisilla ei. Yhteistä kaikille isäntäperheille on kuitenkin innostus jakaa jokapäiväinen elämänsä ja kulttuurinsa toisesta maasta tulleiden vaihto-oppilaiden kanssa. Vaihto-oppilaiden oma-aloitteisuutta arvostetaan aina, yllätäpä isäntäperheesi laittamalla heille karjalanpaistia tai leipomalla pullaa.


Pikafaktat: vaihto-oppilaaksi Kanadaan

Oppilaiden ikä: 1418 vuotta
Lähtö: Elo- tai syyskuussa
Kielivaatimukset: Perustaidot englanninkielessä taidot ja ranskan perusteet ranskankielisellä alueella
Englanninkielen testi: Ei
Viisumi: Kyllä, yli puolen vuoden oleskeluja varten
Aluevalinta: Kyllä
Soft Landing Camp: Kyllä, Vancouverissa tai New Yorkissa
Koulupäivät: Yleensä 7.30 - 14.30
Kouluaineet: Oppiaineina on niin pakollisia kuin valinnaisaineita
Vaihto-oppilasohjelmatUseita vaihtoehtoja