Select High School Kanada - Isäntäperhe ja harrastukset

Kun olet saanut koulupaikan, aloitetaan sinulle sopivan isäntäperheen etsiminen koulupiiristä. Koulupiireillä on useita isäntäperheitä, jotka ottavat vastaan kansainvälisiä lukio-opiskelijoita joka vuosi. Kaikki perheet eivät jatka isäntäperheinä useita vuosia, joten on myös mahdollista, että sinä olet isäntäperheesi ensimmäinen vaihto-oppilas.

Select High School -isäntäperheille maksetaan vaihto-oppilaasta huolehtimisesta ja koulupiireillä on tärkeätä, että perheet ovat kiinnostuneita muista kulttuureista ja haluavat ottaa vaihto-oppilaan osaksi omaa perhe-elämäänsä.  Isäntäperheet saavat koulutusta ja opastusta paikalliselta, koulun tai koulupiirin nimeämältä yhteyshenkilöltä. Sama yhteyshenkilö tulee sinullekin tutuksi Kanadassa oleskelusi aikana.

Englanninkielisessä hakupaketissa sinulta kysytään toiveistasi ja tämän hetkisestä elämästäsi Suomessa. Näiden kysymysten avulla koulupiiri pyrkii löytämään perheen, joka olisi mahdollisimman yhteensopiva kanssasi. Isäntäperheelläsi saattaa olla toinenkin ulkomaalainen lukio-opiskelija sinun lisäksesi. Jos näin on, saat asiasta ajoissa tietoa. 

Harrastustoiveesi pyritään ensi sijaisesti täyttämään koulun toimesta. Kanadalaiset koulupiirit tarjoavat paljon erilaisia lajeja ja tulet kuulemaan moneen kertaan saman rohkaisun "osallistu koulun tarjoamaan toimintaan!". Kanadalainen opinto-ohjaajasi tulee ehdottamaan joukkueita tai kerhoja, joihin kannattaa mennä mukaan. Osallistu, vaikka laji tai kerho olisi täysin uutta sinulle! 

Kanadalaiset nuoret ovat mukana monenlaisessa urheilu- ja kerhotoiminnassa kouluissaan.  Kesällä ja keväällä suosittuja harrasteita nuorten keskuudessa ovat retkeily, vaeltaminen, purjehdus, melominen, uiminen sekä vesihiihto. Kesällä pääseekin nauttimaan upeasta luonnosta hauskan tekemisen parissa. Talvella ja syksyllä suosittuja harrastuksia ovat jalkapallo, hiihto, lumilautailu sekä laskettelu, luistelu sekä totta kai kelkkailu. Koulun harrastetoiminnan avulla pääset nopeimmin tutustumaan kanadalaisiin nuoriin. 

Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.