Select High SchoolTasokkaat koulut hyvillä alueilla

Kanadalainen koulujärjestelmä on jaettu 12 vuosikurssiin. High School tarkoittaa neljää viimeistä vuotta. Useimmiten oppilaamme sijoitetaan 10, 11. tai 12. -vuosikurssille riippuen iästä, koulumenestyksestä ja koulun toimintatavoista. Haasteita kaipaavien oppilaiden on mahdollista osallistua AP eli ”Advanced Placement”-kurssille, jossa kanadalaiset oppilaat keräävät opintopisteitä yliopistoa varten.

Opinnot

Koulujen kurssivalikoima on erinomainen ja koulujen akateeminen taso näkyy hyvissä PISA-tuloksissa. Akateemisten opintojen vastapainoksi pääset mukaan oppisuunnitelman ulkopuoliseen toimintaan. Urheilusta kiinnostuneille on tarjolla laaja valikoima lajeja rugbysta ja kanadalaisesta jalkapallosta soutuun ja tietenkin jääkiekkoon. Urheilun vastapainoksi kouluissa on tarjolla paljon muutakin toimintaa kuten musiikkia, taideaineita ja keskustelukerhoja.

Select High School vaihto-oppilaana voit pyytää koulusijoitusta sen mukaan mitä oppiaineita haluat opiskella ja/tai mitä lajeja haluat harrastaa, olit sitten millä tasolla tahansa omassa lajissasi. 

Kouluarki
Koulupäivät ovat melkein kuin kotona, sinulla on oppitunteja maanantaista perjantaihin yhdeksän ja puoli neljän välisenä aikana. Muuten kanadalainen high school poikkeaa suomalaisesta. Koulussasi voi olla pukeutumissäännöt, teitittelet opettajia (Mr, Mrs tai Ms) ja lounaat ostat koulun kahvilasta tai tuot kouluun omat evääsi. Opiskeltavia aineita on kerrallaan viidestä kuuteen, näiden lisäksi on tärkeätä, että oppilaat osallistuvat koulun harrastustoimintaan.

Kouluelämää
Koulut tarjoavat koulun jälkeen erilaisia harrastusaktiviteetteja. Kouluilta löytyy muun muassa teatteri- ja valokuvauskerhoja, riippuen hieman koulustasi. Urheilulajien tarjonta vaihtelee kouluittain ja paikkakunnittain, mutta myös vuodenaika vaikuttaa tarjontaan. Yleisiä urheilulajeja ovat muun muassa jääkiekko, lentopallo, koripallo ja rugby. Osaa harrastuksista et välttämättä edes tunnista – mene silti mukaan, tämä on mahdollisuutesi kokeilla jotakin uutta!

Paikalliset opettajat ovat useimmiten todella ystävällisiä. He rohkaisevat oppilaita osallistumaan tunneilla ja ajattelemaan luovasti eikä vain opettelemaan tekstejä ulkoa. Vaikka opettajia puhutellaan muodollisesti, ovat oppilaiden ja opettajien keskinäiset suhteet mutkattomia. Oppituntien lisäksi opettajia näkee myös koulun harrastustoiminnassa ja monet opettajat ovat aktiivisia myös paikallisessa yhteisössä.

Vaihto-oppilaat huomataan kouluissa ja paikalliset nuoret tulevat herkästi juttelemaan kanssasi. Ensi alkuun voi olla vaikea ymmärtää kaikkea mitä he sanovat, mutta yritä osallistua keskusteluun parhaasi mukaan. Kanadalaiset nuoret harrastavat paljon ja heidän koulupäivänsä tavallisesti päättyy koulun harrastus- ja urheilutoiminnan tunteihin, jotka ovat loistavia tilaisuuksia tutustua paikallisiin nuoriin. Nuorille ei ole paljon harrastuksia koulun ulkopuolella tarjolla ja siksi on tärkeätä, että sinä vaihto-oppilaana osallistut koulun tarjoamiin kerhoihin tai joukkueisiin, muuten voit jäädä kaikesta mukavasta paitsi!
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.