Vaihto-oppilaaksi Ranskaan

 Lähde vaihto-oppilaaksi Ranskaan, kiehtovaan maahan Länsi-Euroopassa, joka vuosi vuoden jälkeen on maailman suosituin turistikohde.

On helppo ymmärtää miksi ihmiset haluavat nähdä Ranskan. Lukemattomat historialliset nähtävyydet, linnat, muistomerkit ja muut, kertovat maan vaikuttavasta historiasta. Historian lisäksi Pariisin ikoninen elämäntyyli, hohdokas Côte d'Azur, ranskalainen keittiö ja muoti tekevät tästä maasta unohtumattomien elämysten kohteen.

Vaihto-oppilaana näet ja koet Ranskan paljon läheisemmin kuin turistit. Sinusta huolehtivan ranskalaisen isäntäperheen luona ja paikallista koulua käydessäsi tulet kokemaan ranskalaista elämäntyyliä ja kulttuuria elämällä sitä itse. Kaunis ranskankieli sinänsä on jo hyvä syy viettää aikaa Ranskassa ja vaihto-oppilaana opit puhumaan ranskaa sujuvasti.

Bienvenue en France!

Hae vaihto-oppilaaksi


Vaihto-oppilasohjelmamme 

Meillä on tarjota Ranskassa useita vaihto-oppilasohjelmia. Lue lisää tarjoamistamme vaihtoehdoista.


Ranskalainen koulu

Vaihto-oppilaana Ranskassa tulet käymään ranskalaista lukiota, “Le Lycée”. Ranskalaisilla lukioilla on hyvä maine ja opettajilla on korkeat odotukset oppilailta.

Kaikki oppitunnit ovat ranskankielellä mikä voi alussa tuntua haastavalta mutta opettajasi ovat ymmärtäväisiä ja saat heiltä tarvitsemasi tuen. Tulet huomaamaan kuinka kielitaitosi paranee päivä päivältä.

Oppiaineet & harrastukset

Ranskalainen koulusi sijoittaa sinut opintolinjalle, joka parhaiten vastaa aiempia tietojasi, koulutustasi, kielitaitoa ja ikääsi. Opintolinjoilla on ennalta määrätyt oppiaineet mutta jotain voit saada valita itse. Tavallisimpia pakollisia aineita ovat matematiikka, ranskankieli, historia, maantiede ja vieras kieli (englanti, saksa tai espanja.

Ranskalaisissa kouluissa ei yleensä ole oppisuunnitelman ulkopuolista harrastustoimintaa, esimerkiksi urheilua, poikkeuksena sisäoppilaitokset. Isäntäperheeltäsi saat ensi alkuun apua ja neuvoja missä ja mitä voit ranskalaisessa kotikaupungissasi harrastaa.

Työajat ja lomat

Ranskalainen kouluvuosi alkaa syyskuussa ja päättyy heinäkuun alussa. Koulujen yhdestä kahteen viikkoa kestävät lomat ajoittuvat pyhäinpäivän ja joulun tienoille sekä helmikuulle. Loma-ajat ovat loistava tilaisuus toteuttaa matkasuunnitelmia isäntäperheen ja ystävien kanssa. 


Aurinkoa, rantaa ja ranskaa

Haluatko oppia puhumaan sujuvasti ranskaa mutta myös viettää aikaa rannalla ja auringossa? Voimme tarjota sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden viettää vaihto-oppilasvuosi Réunionilla, Ranskan departementissa Intian Valtamerellä. Lue lisää vaihto-oppilasvuodesta Réunionilla.

Hae Ranskaan kouluun


Vapaa-aikasi Ranskassa

Trendikkäät kaupungit, hurmaavat kylät, vaikuttavat viinitilat ja kauniit rannat. Monipuolinen Ranska on täynnä vastakohtia ja sinun ranskalainen vaihto-oppilaskokemuksesi tulee varmasti olemaan ainutlaatuinen. Se, missä pain Ranskaa asut, isäntäperheesi elämäntyyli ja omat mieltymyksesi vaikuttavat siihen miltä vapaa-aikasi Ranskassa näyttää.

Nopein tapa tulla osaksi paikallista elämää on osallistua isäntäperheen ja ystävien toimintoihin viikonloppuisin ja koulun jälkeen. Kielitaitosi parantuu huimaa vauhtia, tapaat paljon uusia ihmisiä ja pääset näkemään muutakin Ranskaa. Ranskalaiset viettävät paljon aikaa perheen ja ystävien kera. Kaupungeussa asuvat lähtevät usein viikonloppuretkille maaseudulle.

Urheilu ja harrastukset

Ranskalaisista nuorista monet soittavat jotain soitinta, pianoa, kitaraa, rumpuja tai viulua. Jos soitat itsekin, ota soittimesi matkaan mukaan. Jos sinulla ei aikaisemmin ole ollut musiikkiharrastusta, mikä ettet kävisi pianotunneilla? Vaihto-oppilasvuosi on uusien ideoiden ja asioiden aikaa!

Jalkapallo on ranskalaisten suosikkiharrastus ja monet nuoret pelaavat futista vapaa-ajallaan, joko joukkueissa tai kaverien kanssa. Tutustu ranskalaisen kotikaupunkisi tarjoamiin urheilumahdollisuuksiin, olemalla aktiivinen tapaat enemmän ranskalaisia ja tunnet olosi kotoisaksi nopeammin.

Hae vaihto-oppilaaksi


Elämää ranskalaisessa isäntäperheessä

Parempaa tapaa tutustua ranskalaiseen kulttuuriin ei olekaan kuin asuminen ranskalaisessa perheessä perheenjäsenenä! Paikalliset tavat, maa ja ranskalainen elämä tulevat sinulle tutuiksi kun elät Ranskassa kuin yksi paikallisista. Opit tuntemaan ranskalaista kulttuuria yleistyksiä syvemmältä jakaessasi arkipäivän sinusta huolehtivan perheen kanssa jossain päin Ranskaa. Isäntäperheemme ovat kaikki erilaisia ja sinun isäntäperheesi odottaa saavansa toivottaa sinut tervetulleeksi kotiinsa.

Kuuluisa ruokakulttuuri

 

Ranskalainen ruokakulttuuri on maailmankuulu. Yleistyksistä pitää paikkansa ainakin se, että ranskalaiset syövät paljon patonkia, croissanteja ja juustoa. Illallisen päätteeksi on tavallista syödä juustoja ja pääset kokeilemaan monia herkullisia “fromage” vaihto-oppilasvuotesi aikana.

Illalliset vovat kestää pitkään, toisinaan jopa useita tunteja, jolloin kaikki nauttivat ruoista ja keskusteluista. Mene mukaan kun isäntäperheesi valmistaa tyypillisiä, ranskalaisia ruokia. Ranskassa oppimistasi ruoanlaittotaidoista on sinulle varmasti hyötyä kotiin palattuasikin!

Isäntäperhettäsi varmasti kiinnostaa kuulla elämästäsi Suomessa ja suomalaisesta ruokakulttuurista. Tarjoudu valmistamaan suomalainen ateria tai leipomaan. Elettäsi arvostetaan varmasti yhtä paljon kuin sinusta vaihto-oppilaana on mukava syödä ranskalaisia herkkuja kuten “crêpes”, “pain au chocolates” ja “quiches”.


Pikafakta: vaihto-oppilaaksi Ranskaan

 

• Oppilaiden ikä: 14–18 vuotta
• Lähtö: Syyskuu tai tammikuu valintasi mukaan
• Kielivaatimukset: Ei ole, perustaidot ranskankielessä suositeltavaa
• Viisumi: Ei
• Aluetoive: Ei
• Soft Landing Camp: Ei
Koulupäivän pituus: Tavallisesti 8.30 - 17.00
• Oppiaineet: Sekä pakollisia että valinnaisia
• Vaihto-oppilasohjelmat: Useita vaihtoehtoja